sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen

Perjantaina ajeltiin päivällä Kiuruveden suuntaan pääsiäisen viettoon.


Torstaina tein täällä kotona pääsiäisen kunniaksi juustokakun, jonka koristelin perjantaiaamuna ja otettiin kakku mukaan. Sovelsin muutamaa ohjetta ja päädyin tämmöiseen ohjeeseen:

2,5dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
purkki valkosuklaa-lime-tuorejuustoa
sitruunamehua maun mukaan
sokeria
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata

Pohjaan laitoin n. 300g digestivekeksejä ja persikkapilttiä. Keksit murensin ja lisäsin piltin ja painelin seoksen irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa kerma ja sekoita juustot, sitruunamehu ja sokeri joukkoo. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä täytteen teon ajan ja sulata ne pieneen tilkkaan sitruunamehua ja kaada täytteen sekaan ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta esimerkiksi nuolijalla. Annan jähmettyä jääkaapissa.


Koristeina sulatettua tummaa suklaata, jota pursotin pienipäisellä tyllalla tuommoisiksi renkaiksi kakun päälle. Suklaan ollessa vielä pehmeää painelin suklaamunakarkkeja suklaan päälle. Jos suklaan antaa jäähtyä liikaa, menee se rikki kun yrittää saada karkit pysymään siinä päällä. Näin kävi viime vuonna, kun yritin samaa koristelutekniikkaa :)

Lauantaina käytiin iltapäivällä paistamassa makkaraa porukalla ihanalla paikalla järven rannalla. Aurinko paistoi ja oli ihana ilma ulkoilla!








Olisiko ollut pikkuisen hienoa hiihtää tuolla järvenjäällä tuommoisena kevätpäivänä? Harmi kun ei ollut suksia mukana :(

Ulkoilun kruunasi tietenkin ne nuotiomakkarat! Veetikin tykkää tosi paljon makkarasta ja söi melkein kaksi kokonaista makkaraa...



Tehdään Veetin kanssa "nenunenua", jossa hierotaan neniä vastakkain. Mulla on huulet jotenkin omituisesti, kun yritän välttää sitä, että Veeti ei hieroisi räkää mun suuhun. Tänään käytiin vielä miehen lapsuudenkaveria moikkaamassa sekä katsomassa Veetin toista isomummua. Päikkäriaikaan jätettiin hyvästit mummulle ja lähdettiin kotiin. Nyt onkin sitten viikko aikaa laiskotella kunnolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti