lauantai 28. huhtikuuta 2012

Oma talo

Se ois nyt sitten päätetty, kesällä alkaa rakennushommat meidän perheessä ja uuteen taloon päästään viimeistään helmikuussa! Tai siis eihän me mitään rakennuahommia tehdä vaan talo tulee avaimet käteen-pakettina. Itse talopaketti tulee Omatalolta ja rakentamisen tekee Rakennusliike Vesa Savolainen.

Loppukilpailussa tarjouksissa mukana olivat Jukkatalo sekä Omatalo. Päädyimme kuitenkin Omataloon, koska toimitus tapahtuu periaatteessa yhdellä sopimuksella, koska Vesan oma rakennusliike valmistaa talon. Näin kaikki muutokset yms toimii sutjakammin ja jos tulee jotain rakennusvirheitä niin ei tartte tapella usean tahon kanssa. Saimme myös todella hyvää ja joustavaa palvelua Vesalta, sillä päätös kaupoista tehtiin eilen, perjantai-iltana kahdeksan aikoihin täällä meillä. Kuinka moni talomyyjä tulee asiakaskäynnille perjantaina kahdeksalta asiakkaalle??

Pohja on alunperin Kastellin Moderni 141, jota on sitten muokattu meidän tarpeisiin sopivaksi. Pohjaidean löysin Helmiä ja Liljoja-blogista, jossa oli tehty suurin osa tuosta muokkaustyöstä valmiiksi. Mahtava oli huomata, että kerrankin täydellinen pohja, jossa on kaikki mitä ollaan haluttu! Kriteereitä olivat avoin keittiö-olohuone, neljä makuuhuonetta, joista yksi olisi olohuoneen yhteydessä, iso vaatehuone päämakkarissa, pääsy pesutiloihin päämakkarista. Kaikki toteutui. Olohuoneen viereisestä makuuhuoneesta tulee työhuone, johon saan levitettyä ompelukoneet, sinne tulee myös tietokone sekä vierassohva mahdollisesti.


Vaihdoimme myös tuon pulpettikaton terassilaajennukseen, eli tuo takapihan terassi jatkuu tuonne talon oikealle sivuille 3x7m.n suuruisena. Sinne paistaa ilta-aurinko ja sinne tulee myös kaupan päälle saatu palju :) Suuria ongelmia suunnitteluvaiheessa tuotti tuo autokatos. Tontti on niin kapea, että siihen ei saanut mahtumaan katosta, joka olisi ollut tuossa talon sivussa. En halunnut myöskään erillistä tallia, koska se olisi puolestaan vienyt tilaa takapihalta, koska on säädöksiä kuinka kauas se pitää rakentaa tiestä jne. Nyt se katos on sijoitettu noin. Vähän jännittää, että miten tuolta saa auton pois, mutta laitetaan se pienempi auto tuonne lähemmäs taloa :)


Arvatkaapa pyöriikö päässä laminaatit, keittiökalusteet, takat sun muut?? Tulette sitten varmaan tulevaisuudessa kuulemaan täällä myös rakennusaikaisia juttuja ja sisustusmietintöjä. Mutta jotta ei menis ihan talopuheiksi tämä homma niin tässä muutamia kuvia viime viikolta.

Meille on muuttanut taaperon sijasta ilmeisesti teini, joka menee huoneeseensa ja lyö oven perässään kiinni!! Veeti on siis oppinut aukomaan ovia :) Vielä ei kunnolla yllä kahvoihin, niin saa kyllä pelätä koko ajan, että milloin on sormet oven välissä...

" Äiti puhallan nyt posket täyteen ilmaa niin ota kuva, tulee hieno!"


Veeti kehittelee noista omista leluistaan myös näemmä temppuratoja... Päällä on muuten varmaan ensimmäinen mun tekemä body. Koko varmaan jotain 74 koolla tehty, mutta vissiin taas Ottobrella hieman isoja ollut nuo kaavat... Nyt laitettiin pois käytöstä kun haaramitta alkoi kiristämään ja hihatkin on melko lyhyet.


Eilen kauppareissulla Prismassa tein tosi edullisia löytöjä. Ostin poistorekistä Veetille turkoosin fleecehaalarin sekä housut koossa 98cm ja hintaa näille kahdelle tuli yhteensä 10e! Ei paha :) Housuille jäi jotain 3e hintaa ja haalarille 7e :) Onpahan ens vuodeksi tämmöiset valmiina niin ei tartte alkaa tekemään fleeceviltistä, kuten tänä vuonna.... Sori paskat kuvat, kun kamerassa oli ollut vahingossa joku ihmetoiminto päällä...
Yhdet sukatkin on valmistunut. Näitä aloittelin joskus muutamia viikkoja sitten. Ajattelin tehdä ohjeen mukaan koon 38, koska en sitten kuitenkaan itse tykännyt tästä värityksestä. Olisi voinut antaa vaikka lahjaksi tai myydä vaikka eteenpäin. Mutta kuten mulle käy aina, lopputulos on se, että koko on varmaan 40, kun mahtuu mullekin jalkaan...  Eli edelleenkään en osaa tehdä kuin itselle sukkia :)

Näissä on kiva tuo kuviointi kun katsoo läheltä. Ohje kevään Novitasta (?). Lankana raidallista seiskaveikkaa sekä pohjavärinä ihan valkoista.
 

Mulla kävi eilen superkämmi. Pesin Veetin talvihaalarit pois ja tyhmä minä kun en tarkistanut, että onko kone tyhjä ennen kuin heitin haalarit sinne. Veetin koneeseen nakkaama vessapaperirulla oli tietenkin kastuessaan hajonnut tuhanneksi palaksi, jotka kivasti olivat liimautuneet haalareihin kiinni ja konekin oli täynnä pientä mössöä... Yritin kopistella pihalla enimpiä pois ja jättää kuivumaan, että sitten kokeilen saada ne irti. No mies oli hieman minua fiksumpi ja hoksasi suihkuttaa haalarit puhtaaksi. Laitettiin vielä ne kerran koneeseen ja nyt paperista ei näy juuri jälkeäkään. Jos pieniä hitusia jää, niin ne saa sitten vaikka tarrarullalla irti.

Tiksun haalarin säästän vielä, että jos menisi alkutalven päälle ja Lassien taidan laittaa myyntiin, sillä se on nyt jo melkein pieni. Täytyy sanoa, että olin tosi tyytyväinen tuohon Lassien haalariin. Siihen ei tullut talven aikana mitään kulutuksen jälkeä! Täytyy vielä tosin pesun jäljiltä tarkistaa, mutta mielestäni polvet eikä pylly oo karhentunut yhtään. Harmi, että Lassien värit on aina joko tylsiä kokomustia tai sitten niitä kaksivärisiä, mistä en tykkää yhtään.
5 kommenttia:

 1. Meillä samanlainen ovien paukuttelija :P

  VastaaPoista
 2. Tosi jännä tuo teidän talopohja. :) En ole vastaavaan aiemmin törmännyt. Itsekin pidän Omatalon pohjista, ovat kyllä melkeimpä parhaimpia omaan makuuni.

  Me ollaan paljon mietitty, että mitäköhän hintaluokkaa juuri saman kokoluokan talon rakentaminen maksaa avaimet käteen -pakettina. Uskaltaisitko teidän hinta-arviota paljastaa ilman tonttia?
  Mailiin voi myös laittaa, jos haluat: tharo@ulapland.fi

  Meilläkin haaveissa joskus rakennuttaa oma talo avaimet käteen -meiningillä.

  VastaaPoista
 3. Novella: vastasin sulle spostiin! Ja siis talopohja ei ole Omatalon vaan kastellin pohja, josta muokattu mieleinen. Mutta samaa mieltä olen sun kanssa, että ylipäätänsä Omatalolla on parhaat pohjat ainakin mitä itse oon noihin tutustunut! Tuo oli vaan just täydellinen meille :)

  VastaaPoista
 4. Moikka, ihastuin helmiä ja liljoja blogin taloon ja löysin sieltä tänne :) kiva blogi ja erityisesti ihastuin teidän taloonne! Meillä on oma projekti pikkuhiljaa käynnistymässä. Voisitkohan laittaa minullekin tietoa talon kustannuksista ilman tonttia. Olisin tosi kiitollinen! Tytti82@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Meillä suunnittella talonrakennus projekti ja ihastuin kovin teidän pohjaanne, täydellinen! Voisitko laittaa minullekin kustannusarviota s-postiin, ilman tonttia toki. satujonkka(at)gmail.com

  VastaaPoista