lauantai 21. huhtikuuta 2012

Lahjoja

Ystävälleni syntyi torstaiaamuna pieni prinsessa ja värkkäsinkin tänään vauvalahjalle kaveriksi vielä kortin ja myös tuoreelle isosiskolle pienen lahjan. Ystävä ei tätä blogia lue, joten uskallan valottaa vähän enemmän noita täällä, koska vierailulle ollaan menossa vasta ensi viikolla. Varsinaisen vauvalahjan olen postannut jo täällä ja täällä.

Korttiin hain ihan googlen kuvahaulla tuollaisen kauniin kuvan vauvan jaloista ja liimasin tuollaisen harsomaisen paperin päälle.Sisälle tulostin Kaarina Helakisan Iltalaulu Riikalle-runon. 

Me isäsi kanssa seisottiin
Käsi kädessä tässä
ja juteltiin ihan hiljaksiin:
”No nyt se on elämässä.”
Sinä olit ihan pikkuinen
ehkä viikon vanha vasta.
Minä sanoin: ”Pilvi kukkasten
kai ympäröi tätä lasta,
ja perhoset, lintuset untuvapäät
tuntuu lentävän korin yllä.”
Isä kysyi: ”Näkyjäkös sinä näät?”
Ja minä: ”No ihmeitä kyllä.”
Sinä olit se ihme tietysti
Vaikka poruun puhkesitkin.
Imit minusta maitoa nälkääsi.
Minä ilosta nauroin ja itkin.
”Sill´ olit ripsissä tähden säkenet”,
isäs naurahti ja keksi:
”Sen varpaat on puolukan raakileet.” 
Ja hän puki sinut puhtoiseksi.
Sinä nukuit. Oli talo hiljainen.
Löi kolmisin sydämemme.
”Tästä tulee kai hyvä ihminen”,
me puhuttiin toisillemme.
Oma kummitätini oli laittanut tuon runon korttiin silloin, kun Veeti syntyi ja meni aikaa, että minä tai äitini pystyttiin lukemaan tuo runo itkemättä. Itse asiassa äitini taisi lukea sen vasta viikkojen päästä Veetin syntymästä :) (vai olikohan se ristiäiskortti, ei voi enää muistaa??). Ja kaunis se on vieläkin, siksi halusin laittaa sen eteenpäin.

Isosiskolle tein pienen pussukan kivasta muffinssikankaasta, jota olen ostanut joskus kangashamstereista tällaista käyttöä varten. Tiedän tytön tykkäävän sinisestä, joten jospa tämä väri ja kuosi miellyttäisi. Ajattelin tehdä päällystetyistä napeista vielä muutaman pompulan tuonne pussukan sisälle. Unohdin vain ostaa ne pompulat...


Ja jotta ei menisi ihan vauva-aiheesta pois, niin tässä tilaustyönä vauvalahjaksi tehty myssy ja junasukat Dropsin fabelista. Tämä ihana uusi (?) sävy oli tullut Kärkkäiselle myyntiin joku aika sitten. Kuva hieman vääristää kyllä sävyjä, mutta tuollainen violettisävyinen liukuvärjätty lanka kuitenkin :)


4 kommenttia:

 1. Tää oli juuri sellainen runo mitä ei voi lukea itkemättä kuin pikkulapsi kun on 8kk raskaana :D

  Kaunis runo, kaunis kortti, ristiäiskortteihin etsin inspistä =)

  VastaaPoista
 2. Tuo runo on Lahdessa synnyttäneiden osastolla huoneiden seinällä tauluna, että sen äärellä olen ehtinyt nyyhkiä kerran jos toisenkin.

  VastaaPoista
 3. Tuo runo on niin ihana :)

  VastaaPoista