perjantai 1. huhtikuuta 2011

Voihan loppunut lanka!

Tiedättekö kuinka paljon ärsyttää, kun olet tehnyt toisen sukan valmiiksi ja toinen on enää kavennusta vailla ja lanka loppuu! Ostin omiin sukkiini hieman kalliimpaa lankaa, joka oli tosi riittoisaa, vaikka vyyhdissä oli vain 50g. Liikkeessäkin katsoin, että yhdellä kerällä oli tehty ihan kunnon villasukat. Ensimmäisen sukan valmistuttua punnitsin sukan ja se painoi 26g. Eli periaatteessa toinenkin sukka pitäisi valmistua siitä samasta kerästä. MUTTA jostain syystä se lanka loppuikin kesken. Nyt pitää sitten ostaa kallis toinen kerä lankaa tai purkaa sukat ja tehdä jollain toisella mallilla muutama sentti lyhyempi varsi. Voin sanoa, että kyllä harmittaa! Eikai se auta kun käydä hakemassa lisää lankaa ja tehdä sitten siitä lopusta vaikka Veetille sukkia ensi vuodeksi.


No oli perjantaissa jotain positiivistakin. Tehtiin eilen Sokkokokki-ohjelmassa tehtyä maalaissalaattia uppomunien kera ja oli hyvää. Ohje löytyy täältä. Tein myös samalla elämäni ensimmäiset uppomunat  :) Hyvinhän nuo onnistui!


Päivällä hoksasin myös, että ei ole tullut otettua talteen yhtään kuvaa meidän makuuhuoneesta, kun siellä on vielä eri järjestys Veetin pinnasängyn ja lipaston vuoksi. Kävinpäs siis napsaisemassa kuvat sieltäkin. Normaalisti meillä on makuuhuoneessa wengen värinen senkki ja kaksi yöpöytää sängyn lisäksi. Nyt siellä on Veetin Oran:n tumman ruskea pinnasänky ja valkoinen Ikean lipasto Veetin tavaroille. Tuosta pinnasängystä olen tykännyt tosi paljon, kun päädyissä on ihanat kukkakaiverrukset, jotka tosin ei kuvissa näy. Juuri ja juuri mahtui kaikki vierekkäin tuonne huoneeseen.

Uudempi malli sängystä. Muuten samanlainen kuin meillä, mutta eri malliset päädyt.

Makkarin tapetti on vieläkin suosikkitapettini näistä, mitä meidän seinissä on. Eikä kyllästytä vielä yhtään! Veetin sänky olisi tarkoitus siirtää omaan huoneeseen heti, kun saadaan kaikki kirppisromut myytyä ja tyhjennettyä huonetta. Tässä tämän hetkistä tilannetta, ei kovin kaunista...Tapettia ei aleta vaihtamaan vaan laitetaan vain kirkkaita tekstiilejä niin saa vähän väriä huoneeseen. Tarkoitus ei ole kuitenkaan loppuelämää tässä kolmiossa asua, niin myynnin kannalta tuo nykyinen tapetti on varmasti parempi ratkaisu kuin joku lasten tapetti.

Illalla kavereiden 8v tyttö oli meillä muutaman tunnin hoidossa kun vanhemmat olivat teatterissa. Veeti oli aivan ihmeissään uudesta vieraasta ja seurasi koko ajan Miraa tarkkana kuin kärppä. Ottivat myös pienen tuijotuskisankin! Tunnistaako vauva toiset lapset, kun ei Veeti ole ketään muuta noin tarkasti seurannut koskaan! Loppuilta meneekin sitten sohvalla löhötessä Grayn anatomian parissa. Joten ei muuta kuin hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. siinä toisessa sukassa oli 1g liikaa:) jos lankaa on vain rajallinen määrä, niin yksi hyvä keino on neuloa sukat terästä varteen päin, jolloin varren pituutta on helpompi muokata sen mukaan, miten lanka riittää molempiin sukkiin.

  langan loppuminen pikkuista vaille on kyllä ärsyttävää. vielä inohttavampaa on, kun ostaa sesonkilankaa ja sitten kun joku työ jää kesken, niin lankaa ei enäää saakaan mistään.

  VastaaPoista
 2. Tarkoitus on kyllä ollut opetella tekemään ne kärjestä päin. Toimiiko kaikki kuvioinnit neuleissa samalla lailla vaikka aloittaa kärjestä? Siis että tuleeko samannäköistä, jos tekee vaan sen ohjeen kärjestä varteenpäin vai pitääkö niihin olla omat ohjeet, jos haluaa jotain muuta kuin perussukkaa tehdä?

  VastaaPoista
 3. Samainen tyttöä käytiin eilen moikkaamassa =D
  Ihana tapetti makuuhuoneessa teillä. Tykkään tummasta.

  VastaaPoista
 4. Muut tapetit on tässä parissa vuodessa alkanut tympimään, mutta tästä tykkään edelleenkin tosi paljon. Vaikka välillä tuntuu, että haluais vaan valkoiseksi kaikki seinät.

  VastaaPoista
 5. Mä olen tehnyt kärjestä aloittaen vaan jotain aika perussukkia, mutta siis varsinkin kalliimmasta langasta on kyllä hyvä, että ei lupa lanka kesken ja toisaalta saa kaiken varmasti käytettyä. :) Ainakin Ulla-neuleessa on ollu jotain sukkaohjeita kärjestä aloittaen ja siellä on hyvä perusohje myös.

  VastaaPoista