sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Ihana sunnuntai

 Tänään on ehditty vaikka mitä! Aamulla käytiin taas lenkillä keväisessä ja lämpimässä säässä. Veeti malttoi nukkua vain tunnin päiväunet lenkin aikana ja heräsi samantien, kun päästiin kotiin. Kotona haukattiin vähän välipalaa ja lähdettiin taas järjestelmään kirpputoripöytää ja kiertämään muutkin kirpparit. Veetillä päässä puuvillapipo, jonka tein eilen samalla kun katsottiin kotimainen Prinsessa-elokuva. Muutamaa kerrosta vaille jäi, kun leffa loppui, joten tein loppuun tänään. Hyvin passasi päähän ja tuohon kevättakkiin. Itsellä uusi musta polka dot pipo, jonka ostin eilen Kärkkäisen reissulta. Eli ei siis tällä kertaa itse tehty :) Kuvan tausta kamalan ylivaloittunut! No näytäänpä paremmin Veetin kanssa, kun taustasta ei saa selvää :)





Kirppiksiltä ei löytynyt mitään erikoista, muutamat napit ja pari pipokangasta, joista toinen on perusmusta ja siitä tulee Pasille uusi kevättpipo. Toisen pipon kohtaloa en ole vielä miettinyt. Jos tulee tarpeeksi kiva niin pidän itse, mutta jos en tykkääkään kuosista niin sitten saa etsiä uuden kodin.

Alla kuva jo aikaisemmista kirpuista, joita en ole jaksanut kuvata. Ylhäällä naisten ruskea fleecehuppari, josta ajattelin ommella Veetille pienemmän hupparin ensi syksyksi. Lisäksi koon 21 ruskeat keinomokkakengät ensi syksyksi. Kengät taisi maksaa 2e ja tuo huppari jotain 1-2e. En tarkasti enää muista.


Ennen kirpparikierrosta laitettiin lohi marinoitumaan ja kotiin tullessa laitettiin se uuniin kypsymään. Sunnuntaina on kiva tehdä aina jotain vähän "parempaa" tai erikoisempaa ruokaa ja tänään meillä oli Pirkan ohjeen mukaan tehtyä teriyakilohta  . Lisukkeena vihersalaatti sekä grillatut vihannekset. Nams!


 Tässä kuva Veetin pipon lopullisesta versiosta, johon tein tähden virkkaamalla. Pipossa on otettu mallia hurricane hat- mallisesta piposta, jossa nuo raidat kiertävät pipoa. Nyt kun tarkemmin katsoo, niin olen onnistunut ompelemaan tuon tähden pipon takapuolelle... Jaksaisikohan repiä irti ja vaihtaa paikkaa. Tuossa takareunassa on nimittäin yhdessä kohtaa 4 oikein 2 oikein sijasta, kun ei mennyt tasan tuohon joustinneuleeseen nuo 2o ja 2n silmukat. Huoh...




Malli oli vaihteeksi niin liikkuvainen, että piti ottaa kuva lattialla pelkästä piposta, että sai tuon tähdenkin kuvaan!

Malli:oma
Lanka: Novita Miami
Puikot: 4mm
Tähti virkattu 3mm koukulla


Tänään kävin vaateostoksilla Prismassa :) Olin ostamassa tarvikkeita Me&I-kutsujen tarjottaviin ja ajattelin samalla tsekata kyseisen kaupan vaatetarjonna. Täällä Ylivieskassa avattiin vähän aikaa sitten muistaakseni Pohjois-Suomen suurin Prisma ja vaatteitakin on ihan hyvin tarjolla. Veeti oli isin kanssa kotona, joten kerrankin sai kokeillakin vaatteita. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä mukavaa! Yllättävää, että tuollaisesta marketista löytyi paljonkin vaatteita, jotka oisin voinut ostaa.  Kotiin lähtivät nämä:


Hieman ehkä lilaan taittava harmaa ohut neulemekko, mitaltaan ehkä polveen asti. Kiva pitää legginssien tai sukkisten kanssa vapaalla ja menee vähän asiallisimpiinkin tilaisuuksiin oikeanlaisten korujen kanssa. Ja syksyllä sitten töissä ja talvella pitkähihainen alle. Oli tosi hyvän mallinen päällä ja kangas ihanan tuntoista.



Lisäksi tämä ihana musta-harmaa ohuen ohut trikooneuletakki! Näyttää kuvassa kyllä lähinnä teltalta :) Mutta on malliltaan siis sellainen, joka vaan roikkuu sivuilla, eikä sitä kiinnitetä millään. Mietin kyllä, että kaipaanko sitä, että takki pitäisi saada kiinni. No jos siltä tuntuu, niin voihan siihen jonkin  napin laittaa. Ihana varmasti viileämpinä kesäiltoina tai jos vaikka polttaa  itsensä auringossa, niin saa laitettua suojaksi, eikä tukehdu.

Lisäksi saan hyvällä mielellä odottaa ensi viikkoa, sillä postista on tupsahtamassa ihana kirje kummitädiltä. Siitä lisää myöhemmin, kun kirje saapuu perille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti