keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pipoja ja nappikorviksia!

Nytpä tuli jo toinen kiva kirppislöytö vastaan viikon sisällä. Kävin Veetin kanssa järkkäilemässä meidän kirpparipöytää ja lähtiessä osui taas silmään tuollainen ihana kangas. Alunperin tuo oli vaihteeksi taas joku tyttöjen tunika, mutta siitähän tuli sitten kolme ohutta trikoopipoa. Aivan ihana kuosi ja just mun värinen! Ja kivan helppo ommella, kun kahteen pipoon saa alareunan taitteen valmiiksi. Yksi tuli itselle käyttöön, yksi odottaa kaverin hyväksyntää, että ostaako pois toisen pipon kaveriksi ja kolmas on vielä vailla kotia. Itse tuskin tarvin montaa samanlaista pipoa :) Näitä on vaan niin kiva tehdä, eikä siitä jämäkankaasta oikein muutakaan saa tehtyä. Tässä alhaalla siis tämä uusin ihanuus! <3Sitten myös jotain valmistuneita käsitöitä. Vaaleanpunainen pajunkissapipo itselle, sen uuden harmaan villakangastakin kaveriksi. Olen joskus vähän ennen Veetin syntymää aloittanut vastaavaa pipoa, mutta jostain syystä se jäi kesken. Muistaakseni en osannut silloin lukea sitä ohjetta ja hermot meni ja luovutin. Tässä uusi yritys ja ihan kiva tuo kuvio! Takaa kuvattu, kun juuri suihkusta tulleena en halunnut naamaani kuvaan... :) Ohjeen naisen koon pipo oli tosi pieni niin lisäsin reilusti aloitussilmuikoita ja teinkin tämän 80 silmukalla. Tuli ihan sopiva, vaikka pienempikin olisi mahtunut. No ei ainakaan pipo kiristä päätä! Ihanan pehmoista lankaa muuten tuo Miami.

                                                        Malli: Pajunkissa
                                                        Lanka: Novita Miami
                                                        Puikot: 4mm
Sitten niihin päällystettäviin nappeihin taas. Näistä tuli sitten korvikset, jotka tosin tässä kuvassa näyttää enemmän jalkapallolta. Luonnossa noista tuli omasta mielestä tosi kivat ja mun väriset. Nyt voi tehdä kaikkiin vaatteisiin sopivat korvikset... :D Tekisi mieli kokeilla myös niitä pompuloita, joissa tuo nappi olisi koristeena. Saakohan tavallisesta kangaskaupasta pyöreää kuminauhaa?


Ostin ravelrystä ohjeet ihanaan pöllöpaitaan, jota haluaisin alkaa tekemään seuraavaksi. Olin jo suunnitellut tekeväsin sen ruskeasta Isoveljestä, kunnes huomasin, että ruskeaa Isoveljeä ei ole enää myynnissä :( Se olisi ollut edullista paitaan ja paksuudeltaan juuri sopivaa. Nyt pitää sitten tehdä joku varasuunnitelma ja valita toinen väri tai lanka. Huoh. Seuraavaksi onkin varmaan luvassa sukkapostauksia! Yksi pari on valmistumassa ja sitten pitäisi päättää, että mitä teen niiden kanssa, joista lanka loppui kesken. Vielä en ole käynyt uutta kerää ostamassa.

2 kommenttia:

  1. Ihana pipo taas! :) Miten noi korvikset on tuunattu/tehty? Mä tykkään korviksista paljon, SopivaShop ja Green Papaya kiittää ;)

    VastaaPoista
  2. Nuo on vaan niitä päällystettäviä nappiaihioita, joihin olen sitten liimannut tuollaisen korvistaustan kiinni. Ei sen vaikeampaa :D

    VastaaPoista