maanantai 3. kesäkuuta 2019

Uusia vaatteita tytöille

Jo ennen meidän talvilomareissua ompelin tytöille vähän kesävaatetta, eikä näemmä ole tullut laitettua niitä blogiin ollenkaan! Tästä jälkikäteen kirjoittelusta seurasi se, että unohdin jo tämän Aavan mekon kaavan nimen ja mistä sen ostin :) Yritin sähköpostistakin etsiä, mutta en löytänyt mistään enää tietoa. Saa siis vinkata jos tunnistat kaavan niin lisään sen tänne tekstiin muille avuksi.

EDIT: Kaava on Milliedress ja se löytyy täältä https://www.mixitmakeit.com/product/millie-jurk-pdf-pattern-2-12-years/


Sen muistan, että tällä samalla kaavalla sai tehtyä monenlaisia mekkoja ja itse valitsin niistä tämän, jossa on kauniit frillat. Minusta tähän sopii kivasti yksivärinen kangas. Tämän kaveriksi valittiin Aavan kanssa Pompilta ostetut polvisukat, jotka ovat kyllä ylisöpöt! Harmittaa, että en tajunnut tilata näitä lisää kun Pompilla on nyt -50% alet ja hurjien postien takia ei kyllä kannata tilailla pelkkiä sukkia :(


Frillat jatkuvat aina edestä taakse saakka. Leikkelin nämä leveyden puolesta hieman summanmutikassa ja näistä tuli leveähköt. Reunat olisi toki voinut rullapäärmätä, mutta näissä frilla on jätetty raakareunalle. Kaava oli mielestäni hieman leveähköä mitoitusta ja enemmän malliltaan Aavalle sopiva kuin Viialle.Nappinjalta tilatusta ihanasta ruutukankaasta tein puolestaan kummallekin tytölle pussihelmaisen hameen. Simppeli ohje tällaiseen löytyy aiemmasta tekstistäni "DIY pussihelmainen hame".


Aavalla on siis samanlainen hame, mutta siitä ei ole kuvaa näemmä ollenkaan. Tätä kangasta jäi vielä palanen, mutta en ole keksinyt, että mitä ihanaa siitä loihtisi!


Tällaista melko peruspertsaa vaihteeksi, mutta sitähän ne lapset tarvitsevat useimmiten.Tää viimeinen kuva on niin mainio. Pyysin Viiaa pysymään paikoillaan, että saisin kuvan niin Aava takapiruilee just samassa asennossa taustalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti