perjantai 7. joulukuuta 2018

Talven lämpimimmät kengät

 *kaupallinen yhteistyö Lekmer // sisältää mainoslinkkejä

Meillä on lähes joka talvi tainnut olla lapsilla loskasaappaiden ja goretexien lisäksi myös yhdet villavuoriset nahkakengät ja kaupallisen yhteistyön merkeissä pääsin valitsemaan Aavalle täksi vuodeksi uudet nahkakegät Lekmeriltä. Viialta vastaavat löytyivätkin jo kaapista odottelemasta. Luonnonmateriaalit ovat loistavia kengissä, sillä villavuori lämmittää ja hengittää kovillakin pakkasilla ja meidän käyttämissä kengissä on ollut kuitenkin myös tex-kalvo suojaamassa varpaita kosteudelta. Harvemmin nahkakenkiä on loskakeleillä pidetty ulkoleikeissä, mutta toisaalta hyvä tietää, että kengät eivät kastu jos jossain sattuu se yksi lätäkkö olemaan, mihin lapsi satavarmasti hyppää!Kengistä merkkeinä meillä on ollut yleensä Bisgaardia sekä Angulusta ja olisiko yhdet Arauto Rapitkin olleet. Näiltä merkeiltä löytyy normaalin lestin kenkiä, minkä meidän lapset yleensä vähintään vaativat. Juuri mietin, että ensimmäiset vastaavat kengät on ollut aikoinaan Veetillä jo ehkä viisi vuotta sitten ja siitä lähtien on tainnut olla jonkin sortin nahkakengät jokaisella joka talvi. Paitsi olihan Veetillä muuten Tepsut silloin ihan pienenä! Olivat maailman vaikeimmat kengät saada jalkaan, vaikka kaikki niitä kehuivat. Nämä Aavan kengät ovat tanskalaisen Bisgaardin nahkakengät ja kaikki heidän nahkakenkänsä valmistetaan Euroopassa! Iso plussa siitä! Kengät ovat lämpimiä ja toimivia, mutta samalla myös kauniita. Toisin kuin vaikka usein goretex-kengät.Meillä ei olekaan yleensä ollut talvella erikseen mitään parempia kauppakenkiä vaan näitä nahkasaappaita on pidetty niin kaupassa ja juhlissa kuin pakkaskeleillä hoidossakin. Lumisessa maassa kengät eivät kulukaan samalla lailla kuin vaikkapa syksyllä, joten kengät pysyvät hyvän näköisinä koko talven ja kelpaavat seuraavallekin käyttäjälle. Näitä löytyy jonkin verran käytettyinä lähes uuden veroisina, koska monet ostavat näitä pelkästään "mekkokengiksi". Minusta nämä ovat melko hintavat kengät käytettäväksi vain kauppareissuilla. Ja mikä kenkä oikeasti olisi kovalla pakkasella lämpimämpi kuin nahkainen, jonka vuori on villaa? Kunhan muistaa pukea kenkään jonkun muun kuin puuvillasukan! Pari vuotta sitten kirjoittelinkin täällä siitä, miksi lapsen varpaat ovat usein kylmät.


Aavalle istuu noista Bisgaardin kengistä parhaiten tuo tarramalli, koska siinä on vetoketjumallia leveämpi varsi.  Mallin nimi on TEX nude boot.

Viian kengät puolestaan ovat käytettyinä ostettu ja taitavat olla nämä .Viian kengissä on huomattavasti kapeampi varsi. Ostin ne itse asiassa viime talveksi Aavalle, mutta joku ajatuspieru kävi, sillä kengät olivat valmiiksi liian pienet. Säästin ne sitten Viialle täksi talveksi. Veetille ostin joskus aikoinaan jonkun sellaisen Bisgaardin mallin, että varsi oli jopa Veetille niin kapea, että ei mennyt kiinni. Ja Veetillä jos kenellä oli pienenpienet pohkeet.Nyt kelpaa taas tulla pakkastenkin kun on talvivarusteet kunnossa! Aavan takki on muuten myös Lekmeriltä, löydät sen täältä. Mitoitus on pientä, joten kannattaa ottaa yksi tai jopa kaksi kokoa isompi takki kuin käyttäjä :)
Lekmerillä on muutenkin tosi hyviä alennuksia lasten ulkovaatteista koko ajan! Minä tilasin Black fridayna nämä Kulingin kuorihousut Viialle seuraavassa koossa eli 110/116. Vyötärö oli sopiva myös hoikalle, vaikka itse housut eivät kaikista kapeinta mallia olekaan. Hintaa näillä on tälläkin hetkellä vain 18e ja mielestäni näissä oli 10 000 vesipilari eli yhtä hyvät kuin kalliimmissakin merkeissä. Saman merkin softshellhousut irtoavat tällä hetkellä viidentoista euron hintaan, joten jos kevään kuorivaatteet ovat hakusessa, kannattaa tarkistaa Lekmerin valikoima varsinkin tuon Kulingin osalta :)


Käytetäänkö teillä nahkakenkiä ja minkä merkin olette kokeneet parhaaksi? Vinkkejä otetaan myös vastaan naisten lämpimistä nahkakengistä! Panama Jackit eivät istuneet omaan jalkaan ollenkaan ja niitä on paljon kehuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti