tiistai 3. huhtikuuta 2012

Diipadaapaa

Viikonloppuna oli aivan mahtavat ulkoilukelit! Aurinko paistoi ja pakkastakin oli vain muutama aste ja aurinkokin alkaa jo kivasti lämmittämään ja sulattamaan lunta. Käytiin pihalla ja lenkkeiltiin Veetin kanssa. Mies oli lauantaina juhlimassa työpaikan juhlissa, joten me lähdettiin reippaana Veetin kanssa tunnin vaunulenkillle ja käytiin samalla puistossa vähän leikkimässä.Kärkkäiselle oli vihdoin tullut noita Crocsin saappaita ja ostettiin ne Veetille kotikäyttöön. Hoitoon laitettiin toiset, isovaarilta kastelahjaksi saadut Nokialaiset, jotka ovat nyt sopivat. Veetillä on kasvanut jalka ihan mahdottomasti talven aikana! Syksystä/alkutalvesta meillä oli käytössä 21 koon Vikingit, jotka vaihdettiin joskus joulun maissa kokoa isompaan. Nyt mittasin viime viikolla niiden sisäpohjan, niin se oli lähes sama kuin Veetin jalan pituus, joten ne lähti pois käytöstä. Eli nyt menisi noista samoista kengistä jo kolmas koko tälle talvelle!

Noissa Crocseissa oli mun mielestä tosi pienet koot, jouduttiin ottamaan Veetille koko 25-26 vaikka muuten käytössä on tuo 23. Koossa 23-24 oli sisäpohjan mitta 14cm, minkä mittainen jalka Veetillä on juuri nyt. Noissa on sitten kaksi senttiä villasukka/käynti/kasvuvaraa eli vähän reilut, mutta menevät sitten syksylläkin. Nyt pitää pitää melkein kaksia villasukkia sisällä. Onneksi nuo ovat malliltaan hyvät ja varsi on kapea niin kenkä pysyy todella hyvin jalassa. Eikä nuo paina mitään! Kokeilin itselle naisten versioita ja ne oli melkein kuin kenkiä ei olisi ollenkaan jalassa. Tekisi mieli siis ostaa itsellekin. Mulla unohtui nimittäin talveksi saappaat terassille lumen alle, joten vähän epäilen, että ilkeääkö niitä enää pitää....

Katselin jo tilalle pinkkejä Hai-saappaita, mutta musta ne oli vähän kumman tuntoiset jalassa, joten uudet kumpparit on vielä mietinnässä. Haluaisin tuommoiset lyhytvartiset, jotka ei ois niin kumpparin näköiset.


Tämä ihana auringonpaiste oli täällä sunnuntaina! Kyllä kelpasi käydä puistossa. Voisi pikkuhiljaa loppua tuo pakkanen ja alkaa loputkin lumet sulamaan.


Sain ommeltua myös viimeiset kummipojan housut (tervetuloa siis kylään). Nämä on oikeasti hieman tummempaa turkoosia, vaikkakin melko vaaleaa. Resorit ruskeasta, koska noin vaaleaa turkoosia ei taida täältä saada. Housut siis velouria ja edelleen Saimien kaavalla tehty. Tein näistä vähän lyhyemmät, koska luulen, että niissä kaksissa muissa on melko paljon kasvunvaraa.


Keväistä fiilistä tuo myös tulppaanit. Niitä tekee mieli ostaa aina kun kevät alkaa lähestyä :)


Lisäksi olen kutonut kaverin vauvalle vastasyntyneen kokoa olevan villasetin. Lankana Dropsin fabel. Olen vain niin ihastunut tähän väriin! Myssy tehty aviatrixin kaavalla, mutta napin sijaan laitoin nauhat. Sukkien malli on junasukka ja lapasten ohje dropsin sivuilta.


Tänään mulla oli kiva iltapäivä. Lähdettiin suoraan töistä työkavereiden kanssa ensin keilaamaan ja sitten syömään kiinalaiseen. Oli kyllä kiva keilata pitkästä aikaa! Toisen kierroksen meidän radalla voitin ja toisen hävisin :) Kivoja tuommoiset pienet piristykset arjen keskellä. Huomenna mulla on viimeinen työpäivä ja sitten alkaa piiiiitkä talviloma, sillä työt alkaa vasta kahden viikon päästä tiistaina ja heti kurssin muodossa, joten työpaikalle tarttee mennä vasta keskiviikkona. Sitten on vielä perään heti torstaina alkava pitkä viikonloppu. Ihanaa :) Lähdetään pääsiäisen viettoon Kiuruvedelle Pasin äidille ja sinne tulee myös Veetin serkut perheineen.

4 kommenttia:

 1. Ihana tulppaanikimppu!

  Meillä kanssa syksyllä pienellä Crocsin saappaat, joista tykättiin tosi paljon. Jotenkin vaan aristelin sitä kapeaa vartta, joka teki pukemisesta vähän hankalaa.

  VastaaPoista
 2. Voisi kevään kunniaksi itsekin ostaa kukkia, varsinkin, kun tuo takatalvi hieman masensi taas mieltä.

  PS. Löydät tunnustuksen blogistani http://neulomisasioita.blogspot.com/2012/04/kiitokset-hansulle-ihanasta-ja-mun.html

  VastaaPoista
 3. No meillä on toinen haalari Ticketin ja siinä on niin älyttömän tiukat ne lahjeresorit, että helpompi saada tuommoiset kapeat varret sinne sisään, vaikka vähän vaikeampi olisi jalkaa saada saappaaseen. Vaikka ei sekään niin vaikeaa musta ollu :)

  VastaaPoista
 4. Ja kiitos Anu tunnustuksesta, teen siitä postauksen lähipäivinä! :)

  VastaaPoista