torstai 7. huhtikuuta 2016

Housuja isoimmalle sekä pienimmälle

Omistan tämän postauksen housuille. Sille vaatekappaleelle, joka jää aina viimeisenä työn alle, koska se on kaikista tylsin tehdä. Ja koska perushousuja saa kaupastakin niin edullisesti. Laiskana en jaksa yleensä alkaa kikkailla mitään sen kummempaa, joten niiden ompeleminen on senkin vuoksi niin puuduttavaa. Ihan siitä syystä, että nyt olen ommellut housuja, ajattelin myös julkaista ne täällä! Eikä vähiten siksi, että yhdetkään näistä eivät ole ihan perus pertsat vaan jokaisessa on jokin ihan pieni juju.


Viia sai kolmet pöksyt, joista kahdet leggarit ja yhdet tuollaiset vähän haaremimalliset frillataskuilla. Muuntelin vähän jotain vauvahousun ilmaiskaavaa ja sainkin toimivan version. Mukavasti mahtuu kestovaippa sisään ja lahkeista nämä ovat melkein leggarityyliset. Taskunsuihin tein frillat luomaan lisää tyttömäistä fiilistä. Mintunvärisiin leggareihin tein "papupolvet" harmaasta pilkkukankaasta ja vaaleanpunaisiin tehosteet nilkkoihin Noshin raitakankaasta. Puuterinvärinen kangas on myös Noshin.

Noita mintun värisiä olen pitänyt Viialla paljon, viimeksi tämän Lindexin raitatunikan kanssa, joka on myös ollut yksi lemppareista ja alkaa jäädä pieneksi :/ Tämmöinen kännykkäräpsy löytyi sovituskuvaksi. Leggareissa kaavana on Ruusunpuna koossa 62cm ja jatketulla lahkeella.


Veeti sai uudet collarit, kun edelliset alkavat jäädä lyhyiksi ja parit ovat menneet polvista rikki. Kerrankin jaksoin värkätä ja tein taskut ja tuommoiset polvipaikat. Lisäksi hurauttelin vähän koristeommelta uudella peittarilla. Kaava on muisaakseni Hop and Jump-niminen, Ottobresta yllättäen! Koko 116cm leveys ja 122cm pituus, jota mielestäni jatkoin, koska lahje oli liian lyhyt Veetille.


Juuri tänään sain uuden muistutuksen siitä, että älä tee enää ainakaan leggareita Aavalle. Ompelin jokin aika sitten mustavalkoraitaiset leggarit Noshin ihanasta miniraidasta ja ne on pari kertaa ollut päällä niin polvella on iso reikä! Ja se ei näytä siltä, että olisi mitenkään kulutuksesta mennyt rikki, joten epäilen saksilla olleen osuutta asiaan ja pientä reikää on ehkä levitetty sormin. Kyllä suoraan sanottuna ärsytti!


4 kommenttia:

 1. Mistä noin kivoja kaavoja? Nosh on niin ihana kangasmateriaali. Ompelin juuri tuubihuivit ja lekkareita. Raitakangasta on mullakin täällä, mitä on sun housuissa. miten ompelet tuon yläkuvan housujen kuminauhajutun? a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leggarikaava on ottobresta, violetit on itse sovellettu :) Kuminauhan ompelen ensin renkaaksi ja sen saumurilla housujen vyötärön nurjalle puolelle. Sitten käännän kuminauhan piiloon ja tikkaan päältä peittarila/kaksoisneulalla tai vaikka ihan siksakilla :)

   Poista
 2. Ihania housuja oot ommellut. Ite en just koskaan jaksa värkätä housuihin mitään extraa. Meillä kans 3veellä menny viime aikoina tosi paljon housuja rikki polven kohdalta en kyllä usko et ois saksilla leikannut. Semmosia pieniä pistemäisiä reikiä tullut niin kollareitten kuin leggareittenkin polviin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä tuo leikkas yks päivä tukkaa ja yhtä mun tilauspipoakin on leikkonut, että uskon saksien olleen syypää ainakin siihen reiän alkuun. Sen näköinen on, että ei ole kulumalla tullut, varsinkaan kun ovat olleet kerran tai kahdesti hetken jalassa.

   Poista