keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Crocs vs. Sorel

Ostin muutama talvi sitten itselleni Sorelin kengät Ellokselta, joka tosin ei näytä enää merkkiä myyvän, mutta Zalandolla näytti ainakin olevan ja tietty Crocsilla, jos jotain kiinnostaa. Luin paljon positiivisia kokemuksia Soreleista ja niitä tulikin usealla vastaan ihan täällä tuppukylässäkin :) Monet kehuivat, että näillä tarkenee irrotettavan huopajalkineen kanssa jopa kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Ja mikä sen parempaa kuin kengät, jotka menevät niin loskassa kuin pakkasessa!Mulla kävi kuitenkin niin, että mulla paleli noissa jostain syystä loskakelilläkin varpaat! En tiedä miksi. Kai me ihmiset vaan ollaan erilaisia. Tänä vuonna ostin Kärkkäisen alesta nuo Crocsin vastaavat talvikengät. Niissä ei ole mitään huopaa sisällä vaan keinokarva. Kengät ovat ulkonäöllisesti melko saman näköiset, mutta Crocsit painavat todella paljon vähemmän.


Niillä tarkenin pikkupakkasilla myös paremmin kuin Soreleilla ja villasukan kanssa vähän kylmemmälläkin ilmalla. Pääasiassa olen kuitenkin ostanut nämä loskakelin kengäksi, että varpaat eivät heti kastu lasten kanssa ulkoillessa. Sen tehtävän ovat täyttäneet hyvin ja liputan enemmän näiden puolesta kuin Sorelien. Nämä tietty ovat makuasioita, että kummassa pysyy lämpimämpänä jalka. Soreleissa on etuna se, että sen sisäkengän saa irrotettua vaikkapa kuivumaan, jos jalat hikoavat tai kenkiin menee lunta. Toisaalta se huopakengkä tahtoi lähteä pois paikoiltaan kenkiä riisuessa. Minulta lähtee kuitenkin ääni kokonaisuudessaan lämpimämmille je keveämmille Crocseille.

Crocsit ovat ainakin tuossa mallissa muuten pientä kokoa! Mulla taitaa olla ehkä miesten kenkä ja se on kokoa 42-43! Oma jalka on 41 tai joissain kengissä se 42.

Onko sulla jommat kummat ja mitä tykkäät? Onko varpaat pysyneet lämpiminä?

*sisältää mainoslinkkejä

8 kommenttia:

 1. Noi crocsit olis ihanat <3 Ja ihan varmasti huippukengät Suomen talveen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä onko ne enää kovin ihanat koossa 42 :DD Mut joo, täällä on kyllä pakko olla vedenkestävät kengät ja näillä pakkasilla tarkenee ihan hyvin noillakin :)

   Poista
 2. Sorelit ostin minäkin jokunen vuosi sitten kehujen innoittamana ja petyin suuresti. Myös minun varpaat palelee niissä ja ovat selkeästi vain seisoskeluun, kävellessä lonksuu joka suuntaan ja ovat raskaat. Toisaalta lapsilla oli tänä talvena sorelit ja he taas tykkäsivät kovasti, eli kai meitä käyttäjiä vaan on monenlaisia ja toki Sorelillakin malleja useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli aika samat kokemukset sielläkin! Omani ovat myös ehkä puoli numeroa liian isot, kun luin, että ovat pientä kokoa ja nuo mun ei ainakaan ole!

   Poista
 3. Minulla on molemmat. Soreleihin petyin ja ovat jääneet kaapin täytteeksi. Odotin näitä innolla, mutta ovat todella raskaat ja omissani tukirakenteet painavat ikävästi jalkaani. Crocseista ollaan tykätty täälläkin todella paljon. Todella hyvät talvikengät ja varpaat ovat pysyneet myös pakkasilla lämpiminä. Crocsille ääneni :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on samaiset croksit, mutta ne vähempi karvaisemmat ja niillä ei kovilla pakkasilla tarkene, mutta loistavat pikkupakkasilla ja loskassa :)
  Mulla on myös croksilta saappaat joissa ohut fleecevuori ja niillä tarkenee läpi talven kun laittaa villasukat lisäksi.
  Lapsiltakin näitä kenkiä löytyy ja tykätään!
  Kevyitä, helppo käyttää, kestäviä, eivätkä ole liukkaat!

  Annu

  VastaaPoista
 5. I have the "other" not so hairy Crocs (the normal, not DeLuxe model"), and love them. Got two pairs last spring in sale (second pair -70%), one for me one for my husband. They are great in autumn and spring, and also for "pikkupakkanen". Been using them for a whole yaer now and still look and feel like the first day. I like the fact that they weigh pretty much nothing and they are waterproof all the way to the top so i can run after the kids and even go to lätäkkö with them :-)
  This winter I have used my "real" winter boots only for the few very cold weeks we have had. The rest of the time, Crocs + wool sock. I have no experience with Sorel boots.

  VastaaPoista