tiistai 12. huhtikuuta 2016

Elämäntaparempan eka viikko takana!

Nyt on viikko menty uusilla ruoka- ja saliohjeilla ja toistaiseksi tuntuu vielä todella hyvältä. Olen saanut liikunnan ilon takaisin ja toivon, että tämä ei katoaisi. Urheilu ei tunnu pakolta, vaan ennemminkin odotan niitä päiviä, että pääsee salille ja lenkilläkin on tullut käytyä entistä tiuhemmin. Kyllä se urheilun jälkeinen hyvä olo on vaan niin mahtis! Olen kuitenkin realisti ja tiedän, että ehkä kuukauden päästä ei tunnu enää näin hyvältä :D Mutta iloitaan tästä hyvästä fiiliksestä nyt.


En tiedä, että mistä se johtuu, että välillä se urheilun ilo katoaa tyystin ja sohvan nurkka houkuttaa aina enemmän kuin se urheilu. Uskon omalla kohdallani lisääntyneen valon ja lumettoman maan olevan se syy siihen, miksi lenkkeilykin on alkanut taas maistua. Yksin lenkkeily on hieman tylsää ja mieluusti kävisinkin jonkun ystävän kanssa. Mutta se on aina aika kovaa aikatauluttamista kun kaikilla on lapsia ja ennen lenkkiä pitäisi ajaa autolla tai pyörällä paikkaan x, koska tässä lähellä ei juurikaan ystäviä asu. Onneksi jonkun verran olen saanut nyt aamulenkeille seuraa silloin kun aikataulut passaavat yhteen. Yli tunnin lenkki menee hujauksessa kun on höpöttelykaveri :)


Ruokavaliossa ollaan pysytty ja kaikki viikon voimaharjoitukset on tehty ja lisäksi myös niitä lenkkejä. Kiloja putosi ensimmäisellä viikolla -1,2kg, mikä on tosi hyvin. Olen tyytyväinen, jos saisin sen puolikaan kiloa putoamaan viikossa jatkossa ja sitten kun painoa saa vähän pienemmäksi, niin alan katsella niitä senttejä. Nyt en edes ottanut mittoja, koska ei viikossa tule vielä sentteihin muutoksia. Myöhemminhän se paino saattaa vaikka pysyä samana, kun alkaa lihasmassa kasvamaan, mutta vielä ei olla siellä nin siksi katson tällä hetkellä enemmän painoa. Tsekataan samalla pt:n kanssa, että kalorimäärä on sopiva mulle ja riittää myös imetykseen.

Jos Oulun seudulla on teillä lukijoilla tarvetta personal trainerille, niin mun pt Suvi on just saanut pistettyä pystyyn nettisivut sekä facebooksivut. Rohkeasti vain kysymään tarjousta! :) Etävalmennuskin kyllä onnistuu, niin kuin mun tapauksessa kun asutaan eri kaupungeissa.


Mun saliohjelma on kaksijakoinen eli käyn kahdesti viikossa salilla, mikä on mulle hyvä määrä. Sen pystyn yhdistämään tähän perhe-elämään ja pikkulapsiaikaan. Varsinkin näin kesän tullessa kun mieskin ehkä haluaisi harrastaa jotain, niin en voi joka päivä ravata itse omissa menoissa. Nyt kun lenkkeily on onnistunut lastenkin kanssa, voin päivän aerobisen osuuden suorittaa aamupäivällä eikä ihan kaikkea tarvitse ämpätä iltapäivälle tai iltaan.


Ja miten sen sokerihimon kanssa on käynyt? No sanotaanko, että se on helpottanut, mutta ei ainakaan vielä kadonnut kokonaan. Olen pahimpaan makeannälkään ottanut lasten xylitolipastillin ruuan jälkeen, niin sillä saa sen menemään ohi. Olen myös juonut teetä stevialla tai makeutusaineella makeutettuna. Muistelen lukeneeni, että pari viikkoa menee, että se sokerin koukuttava vaihe menis ohi eli sen jälkeen vois kuvitella, että ei tunnu enää niin pahalta! Mutta päivittelen senkin osalta kuulumisia jossain vaiheessa. Täytyy varmaan alkaa pinterestiin kerään iso läjä terveellisten herkkujen ohjeita, kun banaanilätyt ei mulle maistu :)

2 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa. :)
  Itse söin juuri banaanin ja ihme kyllä se auttoi ainakin nyt pahimpaan makeannälkään. Toinen ilta menossa ilman suklaata,wuhuu ja vaikka annoinkin itselleni luvan ottaa suklaata pari palaa joka toinen päivä, niin suklaat on pysyneet kaapissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa myös hommata proteiinipatukoita pahan päivän varalle :D Niillä saa ihan suht hyvällä sisällöllä olevan välipalan ilman, että vetää pullaa :D

   Poista