keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ohje helppoihin cake popseihin

Olen nyt pariin kertaan tehnyt meille juhliin kakkutikkuja eli cake popseja. Edellisessä postauksessa lukija toivoi ohjetta näihin ja tässä se yksinkertaisuudessaan on. Vaihekuvia ette valitettavasti saa ja valmiitkin ovat sen näköisiä, että ei näitä ammattilainen ole tehnyt :D Hyviä nämä kuitenkin ovat ja maistuvat varmasti lapsivieraille paremmin kuin perinteinen täytekakku.

Näitä voit tehdä usealla tavalla. Alla minulla on kaksi erilaista vaihtoehtoa. Ensimmäisiin eli näihin lauantaisiin vauvajuhlien kakkutikkuihin olen käyttänyt keksejä. Tarvitset siis:

1-2 pkt keksejä (mulla oli perus dominoita sekä Extra suklaakeksejä)
1pkt haluamaasi tuorejuustoa (esim vanilja tai appelsiini)
kuorrutetta esim suklaata tai candy meltsejä (saa ainakin Kärkkäiseltä tai leivontakaupoista)
tukevia paperipillejä tai cake pops tikkuja

Noita tikkuja saa minusta jo nykyisin ihan Prismasta, siellä missä on kertakäyttöastiat ja pillit. Ainakin muistelen täällä nähneeni niitä. Omani olen ostanut Kärkkäiseltä.

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita hyvin. Pyörittele vaikkapa uunipellille pieniä palloja. Sulata hieman kuorrutetta (tällä ei vielä kuorruteta popseja, joten älä sulata kaikkea!) ja tökkää keppi kuorrutteeseen ennen kuin tökkäät sen tuonne pallon sisälle. Näin siihen tikun varteen muodostuu "tulppa", eikä pallero valu tikkua pitkin maahan. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata sillä välin haluamasi täyte. Itse olen sulattanut Candy meltsit vain korkeassa lasissa. Mitä kapeampi astia, sen vähemmän tarvitset kuorrutetta, että saat tikkarin dipattua sinne. Kun kuorrute on täysin sulaa, dippaa tikkari kuorrutteeseen. Kopsuttele tikkua astian reunaa vasten, jotta ylimääräiset kuorrutteet tippuvat lasiin, eivätkä ala valua. Voit koristella tässä vaiheessa vaikkapa nonparelleillä!

Itse olen laittanut korkeissa laseissa jähmettymään jääkaappiin. Laita vain sen verran tikkuja yhteen lasiin jähmettymään, että ne eivät koske toisiinsa, koska kuorrute on alussa löysää. Kuorrutteen jähmettymisen jälkeen voit siirtää enemmän tikkuja samaan tarjoiluastiaan.


Aavan ja Veetin yhteissynttäreille tein nämä cake popsit puolestaan kakkupohjasta. Saatoin joutua tekemään kolme kakkupohjaa kahden epäonnistuttua, joten ylimääräistä pohjaa oli vaikka kuinka. Silloin keksin hyödyntää sen näihin. Eli samalla periaatteella pohja murusiksi ja tuorejuusto sekaan. Olikohan näissä valkosuklaata päällä, en ole ihan varma :) Tosi helppoja, kuorrutus on ainoa hieman kettumainen vaihe mun mielestä. Näiden koristelumahdollisuudet ovat rajattomat, jos alkaa googlettelemaan eri vaihtoehtoja. Itse en jaksa piipertää ja tykkään siksi laittaa vain nonparelleja päälle :) Nyt pitäisikin alkaa miettiä tarjoiluja lauantaisille Pomp De Lux-kutsuille!


11 kommenttia:

 1. Hei kiitos ohjeesta, minä toivoin ohjetta ja nyt on kyllä pakko heti kokeilla onnistunko :)

  VastaaPoista
 2. Mun on ollut tarkoitus näitä tehdä ja nyt tulikin kiva ohje vastaan :) pitääkin ryhtyä tuumasta toimeen!

  VastaaPoista
 3. Nää on ihania ja superhyviä, mutta ensikertalainen ei voi kyllä helpoksi kutsua! Tein pari vuotta sitten mieheni syntymäpäiville ja kyllä siinä oli väkertämistä kerrakseen! Voi toki olla että tuolla mainitsemaasi tikun dippauksella olisin välttynyt monelta epäonnistumiselta... Aikaa ja hermoja siinä meni, mutta olihan se lopputulos tosi hieno! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo kuorruttaminen on tympeintä. Se ei ole vaikeaa, mutta vie kuitenkin aikaa kun kopsuttelee siitä tikusta niitä ylimääräisiä pois. En silti vaikeaksi sanois :D Tippuiliko sulla ne kakut sitä vartta pitkin alas vai mikä mätti? :D

   Poista
  2. Tippui osa ja sitten tosiaan se kuorruttaminen oli hidasta.. Ehkä vaikean sijasta enemmän turhauttavaa ja hidasta. ;)

   Poista
 4. Pitää kyllä tehdä näitä joillekkin syntymäpäiville. :)

  VastaaPoista
 5. Cake popsit on kyllä todella herkullisia! Näitä meillä on usein juhlissa ja olen tehnyt jopa lumiukon pää versioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mulla kyllä menis hermo semmoisten värkkäämisen :D

   Poista