torstai 3. maaliskuuta 2016

Äitiyspakkaus 2016 minun silmin

Kela on vihdoin julkaissut tämän vuoden äitiyspakkauksen. Veetille otettiin pakkaus, koska kyllähän se pitää ainakin kerran kokea! Samalla saatiin myös makuupussi vaunuihin sekä tarpeellisia hoitotuotteita, kuten ne aivan huiput äitiyspakkauksen kynsisakset. Vaatteet kuitenkin olivat aika isokokoisia ja lahjaksi saatiin niitä 74cm kokoisia vaatteita huomattavasti enemmän kuin pieniä kokoja, joita ei ainakaan silloin pakkauksessakaan ollut. Pakkauksen vaatteet tulivat tuosta syystä vähemmälle käytölle, kun siinä koossa oli jo kivempiakin vaatteita. Lisäksi vaatteet olivat laihalle ja pitkälle vauvalle hieman huonon mallisia, leveitä ja lyhyitä. Kirjekuoriaukkoisista bodeista Veetin hartiat tulivat aina ulos :D

Olen monesti miettinyt, että omaan silmään pakkaus on aina todella poikamainen ja useat vaatteet ovat sellaisia, mitä en tyttövauvalle pukisi, jos ei kaikki muut vaatteet sattuisi olemaan sillä hetkellä pesussa. Arvostan toki sitä, että Suomessa on halutessaan mahdollista tällainen pakkaus ilmaiseksi saada. Kuitenkin pakkauksen vaatteet ovat monesti sini- tai vihreäsävyisiä, jotka itse miellän vahvasti poikaväreiksi. Toisaalta useasti tyttöväreiksi miellettyjä värejä ei pakkauksessa ole koskaan. Missä on violetti ja punainen esimerkiksi, jotka ovat mielestäni enemmän unisex-värejä kuin nämä pakkauksen tyypilliset värit tai kuosit. Veetillä olen pitänyt varmasti enemmän punaista kuin Aavalla. Tai sitten kaikki vaatteet voisivat olla valkoinen/harmaa/beige-linjaa. Niihin olisi helppo yhdistää muualta ostettuja, oman maun mukaisia ylä- ja alaosia.

Tytöille en juuri tästä syystä ole pakkausta ottanut, vaan sillä yli satasen rahasummalla olen ostanut kirpputorilta pienelle tytölle sopivia vaatteita. Tämän vuoden pakkaus on ehdottomasti poikamaisin viime vuoden pakkauksista ja en missään nimessä olisi tätä tytölle ottanut. Kokosin pakkauksen sisällön tähän alle nähtäväksi ja kuviin merkkasin, että mitkä ovat mielestäni tytölle ja mitkä pojalle sopivia vaatteita ja mitkä molemmille.


Kuva Annika Söderblom © Kela

Ekan kuvan kaksi vasemman reunan vaatetta ovat tosi selkeitä poikavauvan vaatteita. Vihreää en myöskään osaa pitää tytöllä. Puolipotkarit ovat puolestaan tonttupuvun alaosa :) Meidän lapsilla on aina ollut liian iso jalkaterä noihin potkuhousuihin, niin niitä ei ole paljoa tullut käytettyä. Lisäksi leveä malli takaa sen, että jalat eivät pysy tuolla jalkaterissä, vaan lapsella on kohta molemmat jalat samassa lahkeessa. Keltaiset housut ovat kivan pirtsakat ja oikeastaan ainoat, jotka voisin mieltää tytön vaatteeksi. Toisaalta sopii hyvin myös pojalle. Tämmöiset pirteät perusvärit, kuten keltainen ja punainen sopisivat pakkaukseen isommassakin määrin!

Kuva: Annika Söderblom © Kela

Beige ei ole koskaan kuulunut omiin suosikkeihin, mutta toppahaalari tuossa kuosissa on kuitenkin aika neutraali. Joinakin vuosina kun on ollut ihan vaaleansininenkin haalari. Kevyt toppapuku on aika retroa siihen nähden, että voimakkain retrobuumi on tainnut jo hieman mennä ohi. Potkuhousut ovat tässäkin kuvassa poikien vaatteita sekä tuo jatkopalabody. Tuo jatkopala bodyssa on kyllä loistava, menee paljon pidempään kuin tavallinen body ja sopii kestovaippojen kanssa! Makuupussissa on todella kaunis kuosi ja sitä pitäisin mieluusti, vaikka väritys onkin aika poikamainen. Veetin pakkauksessa oli loistava, harmaa Tutan villahaalari. Se on ollut myös Aavalla käytössä ja on todella hyvän mallinen. Nämä uudemmat ovat mielestäni olleet leveämmän mallisia ja eivät niin hyvän tuntoisia, mitä olen joskus kirpparilla hiplaillut.

Kuva: Annika Söderblom © Kela

Housuista molemmat harmaat housut ovat tosi kivat, mutta tuommoiset vaaleankeltaiset eivät oikein sytytä tytöllä eivätkä pojalla. Aiemmissa pakkauksissa nuo sukat ja lapaset ovat olleet kivat eläinkuvalla varustetut. Nämä ovat hieman tylsät niihin nähden ja aika retrot. Ovatkohan nuo kuitenkin sellaiset paksut, mitä meillä on käytetty ihan ulkona hanskoina kesällä ja alkusyksystä?

Petivaatteet ovat ihanat tässä pakkauksessa, ne ovat jopa tyttömäiset! Jotenkin tuntuu pakkausta katsellessa, että ilmeisesti on olemassa vain tyttöjen värejä ja unisex-värejä, joista vain jälkimmäisiä on pakkauksessa. Miksi on jotenkin suotavampaa pukea tytölle poikamaisia vaatteita kuin pojalle tyttömäisiä? Miksi siellä pakkauksessa ei voisi olla vaikka sitä yhtä tyttömäisempää vaatetta, vaikka sitten vaaleanpunaista tai violettia, että olisi selkeästi yksi toisellekin sukupuolelle. Tuntuu, että tyttölasten vanhemmat saavat pakkauksen kohdalla joka vuosi "tyytyä" poikaväreihin, koska pojalle ei muka voi laittaa tyttömäisempiä värejä päälle. Toki monikaan ei välttämättä pue pojalle vaaleanpunaista bodya, mutta en minämäkään pukisi tästä noita sinisiä ja vihreitä tytölle. Toisaalta olen kyllä vähän muutenkin värirajoittunut tuon vihreän ja ruskean ja muiden maanläheisten värien suhteen :)

Vaikka pakkaus on ilmainen (eikä sitä siksi saa kritisoida), voisi se silti olla mahdollisimman neutraali, jotta palvelisi mahdollisimman laajaa kohderyhmää :)

Mitä te tykkäätte? Onko enemmän tyttömäinen vai poikamainen? Pukisitteko kaikki vaatteet vauvalle riippumatta sukupuolesta?

36 kommenttia:

 1. Mun mielestä ihania värejä. Voisin pukea kummalle vaan. Itse tykkäisin jos olisi vielä enemmän kirkkaita värejä, kuten keltaista, punaista ja oranssia. Itse tykkään käyttää pojallani punaisia vaatteita ja harmittelen kun niitä on ylipäätään niin vähän tarjolla (siis ilman rusetteja ja röyhelöitä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen kyllä olisi mukava lisä tuohon pakkaukseen ja niitä on tosiaan vaikeaa pojalle löytää!

   Poista
 2. Kivoja ja raikkaita värejä joita voi käyttää hyvin kummalla vain. Itse en ole koskaan ihan ymmärtänyt sitä, että värit koitetaan lyödä tietyille sukupuolille. Koko pakkaus näyttää minun silmiini unisexille ilman erillisiä röyhelöitä sun muita härpäkkeitä. Äitiyspakkaus on sisällöltään juuri sitä mitä äidit haluavat ja toivovat.
  Nyky pakkaus on muutoinkin paljon käytännöllisempi ja kauniimpi mitä silloin kun oma aikuinen lapseni oli tulossa maailmaan. Äitiyspakkauksen tarkoitus on, että mahdollisimman moni lapsi kykenee käyttämään sitä. Meillä ei ole koskaan tarvittu alta 60cm vaatteita ja ei mene kuin hetki niin nuo 70cm vaatteet on menneet päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioitahan nämä ovat :) Kuitenkin joka vuosi tulee aina kritiikkiä siitä, että pakkaus on poikamainen. Koskaan en ole kuullut, että olisi tyttömäinen. Siksi uskon, että useat ihmiset mieltävät nämä siniset ja vihreät enemmän poikaväreiksi kuin tytöille. Vaikka eihän sitä oikeasti ole kenekään värejä. Silti en itse osaa käyttää meillä tytöillä tietynlaisia sinisiä vaatteita. Tosin en kyllä pidä pojallakaan perus sinistä :D

   Jos äitiyspakkauksen tarkoitus on mennä mahdollisimman moneen makuun ja monelle lapselle, voisi se mielestäni olla neutraalimpi, koska minun tavoin moni kuitenkin tekee jaon tyttöjen ja poikien värejen välille, eikä katso maailmaan ihan niin avarasti kuin toiset, joille käy kaikki :)

   Poista
 3. Oon koko ajan ajatellut että otan äitiyspakkauksen, ehkä nyt viimeistä kertaa. Nyt kuitenkin kun näin tuon värimaailman niin rupesin empimään :D vaatteissa ei näytä olevan mitään mikä olisi pakko saada, vaikka ihan kauniita ovatkin.
  Tykkään että lasten vaatteissa saa olla väriä ja iloa, mutta täytyy myöntää että harvemmin tulee puettua tytöille esim sinistä, kun taas pojalle voisin pukea oikeastaan mitä väriä vain! Riippuu ihan kuosista.
  Pakkauksessa olevat vaatteet näyttävät silmiini "poika"väreiltä, keltainen ja oranssi olisivat ihania!

  Annu

  VastaaPoista
 4. Munki mielestä toi on enemmän pojille suunnattu. Vauva vihreissä/sinisissä vaatteissa, kun usein mielletään pojaksi. Mielestäni värit vois olla enemmän valkonen/beige/harmaa yms. Lisäksi jotain värikkäitä missä oli tyttöjen sekä poikien värejä. Tai sitten jotain molemmille sopivia kuvioita nalleja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tai raikasta raitaa ja esim niin kuin popilla ett punavalkoista tai vaikka sitten sitä sinivalkoista kaveriksi jos sitä pitää olla ;)

   Poista
 5. Olit näköjään ehtinyt Kelan piilosivuille, joka on nyt vedetty pois.. ;) Pakkaus kun julkistetaan vasta huomenna. =D http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000001130884.html

  VastaaPoista
 6. Itsellänikin on blogissani postaus tästä uudesta äitiyspakkauksesta (http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/2016/03/uudistunut-aitiyspakkaus.html). Ovat tosiaan aika poikamaisia, mutta muutoin aivan ihania kuoseja ja värejä

  Hymyilen täällä tolle "tontulle" =)

  VastaaPoista
 7. Itse tykkään pakkauksesta, tosin tykkään viime vuoden pakkauksesta, jonka sain, enemmän. Olet oikeassa sen suhteen, että pakkaus on useana vuonna ollut enemmän poikamainen, mutta itse kuulun siihen kategoriaan joka pitää sekä tytöillä että pojilla kaikkia värejä, tai melkein ;) Pojalle kun en miellä violettia tai v.punaista, mutta punainen, keltainen ja oranssi menee hyvin :)
  Makuasioitahan nämä ovat ja niistä ei voi kiistellä. Tai voi, mutta ;)
  Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoa päiviisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon törmää usein, että pidän kaikkia värejä pojalla paitsi ja sitten tulee ne jotka pakkauksesta juuri puuttuu värit 😊 Keltainen ja punanen sopii hyvin molemmille!

   Poista
 8. Meille tyttö tulossa kesämlä ja en kyllä tykkää tästä pakkauksesta ollenkaan, mutta kun ensimmäinen tulossa niin ois kiva tuo pakkaus niiden tarvikkeiden takia saada! Maanantaina laitoin hakemuksen menemään, jospa meille se viime vuoden pakkaus tulis kun siitä tykkäsin enemmän ja oli mun mielestä sopivampi tytölle. Vaikka tuskin nuita vaatteita tulee hirveästi käytettyä, noita villavaatteita ja makuupussia varmasti kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden pakkaus oli minustakin neutraalimpi. Siinä on myös ihana se makuupussi!

   Poista
 9. Mun mielestä noi turkoosit ja keltaiset housut on enemmän "tyttö" kuin unisex-tyyppiset. Ja muutenkin beige on tyttömäisempi väri...joten jos noin ajattelisi niin auäika tasoihin menisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos noin ajattelee että tytöille valkoiset ja beiget niin joo. Mut sit vaan toisellw sukupuolelle ois kivoja ja värikkäitä ja toiselle neutraaleja 😊

   Poista
 10. Vihreä ja turkoosi sopivat mielestäni erinomaisesti pienelle tytölle. Olen muutenkin lopen kyllästynyt tyttö-poika vaate- ja värikeskusteluun. Luulisi, että on jo selvää kaikille että kannattaa käyttää niitä värejä mitä itse pitää kauniina, eikä vääntää mikä mitäkin rajoittaa.
  Uusi pakkaus on mielestäni ihan jees, viime vuonna oli ehkä raikkaampi. Makuupussissa on kiva kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä mielelläni ostaisin esim Veetillw punaista vaikka tyttöjen puolelta jos kaupasta ostaisin, mutta kun niissä tuppaa olemaan tyttömäisiä kuviakin :) vaikea on siis löytää toiselle sukupuolelle kaupasta niitä omaan silmään sopivia värejä jos ovat kaupassa sattumalta siellä "väärällä" puolella. Tykkään myös tytölläkin turkoosista ja esimerkiksi mintusta. Ja tässä postauksessa olikin vain minun mielipide väreistä. Ehkä nämä jonkun mielestä ovat enemmän sitten tyttömäisiä!

   Poista
 11. Äippäpakkauksia eri vuosilta on aina kiva vertaillla. ;-) Otin meille 2009 pakkauksen ja suuri osa vaatteista jäi käyttämättä niiden epäkäytännöllisyyden vuoksi. Toisen otinkin sitten rahana ja olisi pitänyt ottaa ensimmäinenkin. Meillä kumpikin lapsi oli syntyessään niin pieniä, ei edes kokoa 50 cm, että eipä ollut pakkauksen vaatteista "apua". Kärjelliset potkuhousut ja puolipotkarit jäivät kokonaan käyttämättä, koska rimpulalla lapsella jalat oli kohta pukemisen jälkeen vyötäröosan kohdalla kippurassa. Kirjekuoripääntie oli ehdoton nounou juurikin mainitsemastasi syystä. Talvihaalari oli sopivan kokoinen kesällä ja kevythaalaria ei kyseisen vuoden pakkaukseen kuulunut lainkaan. Lisäksi kypärämyssy oli niin pieni, että lapsen pää ei mennyt siitä sisälle - tein siitä reklamoinninkin. Hyviä tuotteita olivat lämpömittari, hiusharja, yöhaalari ja merinovillahaalari. Niin ja ne tumput ja sukat sekä lämpöpussi, jossa oli ihania sydämiä! Kirpparilta saa nykyään niin paljon tavaraa äippäpakkauksen rahalla, että mieluummin ostaisin sieltä niitä itseä miellyttäviä tuotteita. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en osaa myöskään potkareita ja puolipotkareita käyttää niiden terien takia, koska ne ovat meille aina liian pieniä ja pottuvarmaat tulevat ulos heti kärjestä :D Meillä on muuten varmaan 2010 pakkauksessa ollut semmoinen kypärämyssy, missä oli tosi pieni se naama-aukko! Ja totta, itsekin ostan mieluummin kirpparilta mieleisiä :)

   Poista
 12. Olenkohan minä ainut, joka ei luokittele värejä tyttöjen ja poikien väreiksi? Minä ole nainen ja käytän paljon sinisiä ja vihreitä vaatteita. Minulla ei ole yhtään pinkkiä tai vaaleanpunaista vaatetta. Minulle siis sininen ja vihreä ovat ns. tyttöjen värejä. Minulla on kaksi poikaa, joilla on ollut kaiken värisiä vaatteita. Niin punaisia, keltaisia, vihreitä kuin sinisiäkin. Kuopus on halunnut jotain vaaleanpunaistakin ja jonkin verran hänelle on hankittu myös vaaleanpunaisia vaatteita. Itse inhoan sitä väriä enkä kyllä mielelläni ostaisi vaaleanpunaisia vaatteita yhtään kenellekään. Silti en ole ikinä ajatellut, että nyt pojallani on päällään pinkki tyttöjen vaate. Kuten en silloinkaan kun itselläni on sininen paita, että nyt minulla on päälläni poikien vaate. Vaatehuoneessani lähes kaikki vaatteet olisivat poikien vaatteita, jos niitä lähtisin värien mukaan luokittelemaan. Poikani eivät ikinä ole karsastaneet mitään värejä eivätkä he myöskään ole luokitelleet vaatteita värien mukaan. Itselleni on ollut hämmentävää, kun olin pitämässä kirppispyöytää muutama viikko sitten ja jotkut eivät voineet ostaa aivan ihania paitoja pojalleen, koska niissä oli vaaleanpunaista. Tai tytölleen vihreää paitaa, koska se ei ole tarpeeksi tyttömäinen. WHAT?? Mistä nämä asenteet tulevat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on paljon kiinni siitä, miten väriä ja kuosia tai useita värejä on yhdistetty. Minäkin voin pitää sinistä tytöllä ja itselläni, jos se on hyvän sinistä (esimerkiksi kauniin mustikan sinistä) ja kuvio lastenvaatteessa silmää miellyttävä. Kirkkaasta sinisestä en tykkää lapsilla kummallakaan sukupuolella, varsinkaan vihreään yhdistettynä. Tämä jako tähän postaukseen tuli minun mielikuvien perusteella. Ajattelin, että jos nämä vaatteet olisivat vaatekaupassa, olisivatko ne tyttöjen vai poikien osastolla. Itse ajattelin jotenkin lastenvaatteet ja aikuisten vaatteet eri sarjaan. Eli en ajattele, että jos nainen tulee tietynvärisessä paidassa vastaan, että nyt on miesten paita päällä. Mutta vauvoista kun ei (ainakaan meillä) aina ole voinut sanoa, että kumpaa sukupuolta se on niin on ollut kiva, että edes vaatteista on voinut vähän saada osviittaa siitäkin :) Toisaalta tykkääväthän jotkut sukupuolineutraalista kasvatuksestakin, itse en. Makuasioita :)

   Poista
  2. Mielenkiinnosta kysyn, kun tunnut olevan niin kauhean tarkka oman maun mukaisista lastenvaatteista, että mites sitten, kun lapset alkavat ilmaista omaa mielipidettään vaatetuksessa. Suostutko hankkimaan esim. tytöille prinsessa/frozenhömppää tai sellaisia värejä vaatetukseen, joita itse inhoat. Mielenkiintoista olisi myös kuulla, miten teillä kasvatetaan tyttöjä ja poikaa eri tavoilla, jos sukupuolineutraali kasvatus ei ole omaan mieleen.

   Poista
  3. Lähinnä semmoista sukupuolineutraalia kasvatusta tarkoitin (huonosti ilmaistu mun osalta!), että ei voi kertoa suunnilleen kenellekään lapsen sukupuolta, koska sillä ei ole väliä eikä voida pukea lapselle vaaleanpunaista jos se on tyttö vaan kaiken pitää olla neutraalia :)

   Toistaiseksi ei ole tarttenut miettiä tuommoisia, koska lasten toiveet ovat olleet äidin toteutettavissa. Aavalla on Frozen reppu ja Veetillä Minecraft-paita, tosin minun tekemänäni. Tiedän, että en voi ikuistesti pukea lapsia oman maun mukaan, mutta otan siitä kaiken irti vielä kun voin! Aava toki saattaa haluta jo valita omia vaatteitaan, mutta oman kaappinsa sisällöstä. En käy lasten kanssa oikeastaan koskaan yhdessä vaateostoksilla, joten ei ole tullut tilanteita, missä olisivat halunneet semmoista mitä itse en.

   Poista
  4. On me muuten Veetin kanssa käyty ostaan kangasta yhdessä, mistä ommellaan paita. Valitsi kamalaa digiprinttiä, mistä en tykännyt yhtään, mutta ostin kuitenkin :D Helpompi kun ei kysy vielä kun pitää mielellään kaikkia munkin valitsemia vielä ;)

   Poista
 13. Onneksi olkoon, teille taitaa olla tyttö tulossa, kun nuin kovasti värit ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vauvaa tulossa ja ei me pakkausta pojallekaan otettaisiin jos semmoinen tilanne vielä joskus tulisi eteen :)

   Poista
  2. Mutta jos ois eka lapsi tulossa ja se ois tyttö niin ahdistais tai ehkä enemmän ärsyttäis! Koska ensimmäiselle ois kiva ottaa pakkaus, mutta suurinta osaa vaatteista ei tulis käytettyä niin se tuntuis ns. turhalta :) Ja kuten tuosta jutusta voi lukea, ei meille tytöille pakkausta ole otettu aiemminkaan.

   Poista
 14. on kyllä tosiaanki enemmän pojalle suunnattuja nuo vaatteet. viime vuoden pakkauskin oli enemmän kummallekkin vaikka en kauheesti niistä kaikista väreistä tykänny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli se kiva turkoosisävyinen pilvibody, mut minustakin se oli kivempi :) Tosin vihrää ja ruskeaa sielläkin! Harmaa kevytvanupuku on kaunis <3

   Poista
 15. Katoin videon tuosta pakkauksesta ja nyt kun näki "livenä" ne niin ovat kyllä aika suloisia ja käyvät kyllä sekä että. Minusta nuo vaatteet ei pääse oikeuksiinsa noissa kuvissa.
  Täytyy laittaa pakkaus tilaukseen kun sen aika koittaa (vielä ei tiedetä kumpi masussa köllii,mutta tyttöfiilis on).
  Esikoiselle aikoinaan otin, Kuopukselle en ja ostin rahoilla muumi makuupussin hänelle, haluan että kaikille lapsille jää muistoksi makuupussit:) Minusta tuo pakkauksen pussi on söpö!
  Mahtavaa että Suomessa avustetaan tällä tavoin!

  Meillä ei muutenkaan ole tarkkaa mitä lapset päällensä laittavat, toki periaatteena on että puhtaat ja siistit vaatteet :D mutta saavat vaikka itse valita vaatteensa ja ei haittaa jos kotona ollaan eikä paita ja housut "natsaa".
  Vaatekaupoilla käyn lasten kanssa koska on paljon helpompaa kun lapsi on mukana hyväksymässä vaatteen, eikä tarvi sitten lähteä palauttelemaan.
  Meillä on ollut kausia jolloin on tytölle on kelvannut vain pinkki, tai my little pony tai frozen, mutta on ihanaa että lapsella on päällään vaatteet joissa viihtyy!

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ehdoton suosikki noista vaatteista on tuo kietaisubody, jossa on noita puoliympyröitä. Kuviointi on niin mun näköinen :) Missä tuommoisen videon näki? Fb:ssähän on noita kirppiksia missä myydään vain noita pakkauksien vaatteita. Mä en taida edes tietää millainen pussi Aavan vuoden pakkauksessa 2010 on! Veetillä oli semmonen, mistä en kamalasti tykännyt, enkä ole niitä säilyttänyt. Pussi on kyllä tässä kaunis!

   Minkä ikäiset ne teidän lapset jo oli? Meillä toki käydään harvoin ylipäätänsäkin vaateostoksilla, kun lapsilla on niin paljon itse tehtyä. Ja kumpikin antaa äidin valita ostovaatteetkin. Jos alkais olla jo rantumpia, niin sitten ottaisin lapsen mukaan hyväksymään, ettei tulisi kalliiksi ostella sellaisia vaatteita, mitä lapsi ei sitten pidä :)

   Poista
  2. Löysin muuten muutaman sun kommentin roskapostista kun kävin siellä kattomassa! En tiedä miten sinne oli pari mennyt, kun muut on tullu perille :o

   Poista
 16. Bloggauksen lopputeksti kyllä kiteytti omatkin ajatukset! En ymmärrä, miten vaikeaa olisi tehdä äitiyspakkauksesta oikeasti sukupuolineutraali värityksen osalta. Koska kyllä ne sininen/punainen -jaottelut aika tiiviissä vielä istuu suomalaisten mielissä.

  Eikä se sukupuolineutraali edes tarkoittaisi sitä, että on vaan valkoista ja ruskeaa. Aika monta "välimallin" väriä löytyisi; keltainen, minttu, luumu, violetti... Se puolipallokuvioinen body vastaa ehkä parhaiten minun käsitystäni siitä, millaisia äitiyspakkauksen vaatteiden tulisi olla - se sopisi täydellisesti kummallekin sukupuolelle!

  Noista punaisista housuista mietin omaa bloggaustani kirjoittaessa, että periaatteessahan ne joo ovat tyttöväriset, mutta en kyllä itse välttämättä pukisi niitä tytölle. Tuo tonttu-kuvaus oli kyllä osuva! :D

  VastaaPoista
 17. Nyt on saatavilla tyylikkäät keinujalat äitiyspakkaukseen: https://uni2.fi
  Näillä muutat äitiyspakkauksen pahvilaatikon kehdoksi. Jalat on helppo laittaa kiertoon, kun vauva kasvaa ulos laatikosta.

  VastaaPoista