tiistai 3. maaliskuuta 2015

Loman viimeiset

Tänään koitti se paluu arkeen taas loman jälkeen, mutta taidan vielä kirjoitella vähän lomakuulumisia. Arkea kun sitten riittääkin! Perjantaina mulla oli neuvola ja viikkoja kasassa hurjat 27! Tällä viikolla keskiviikkona poksuu jo 28. Järkyttävää mihin se aika menee. Sain sen istukkakontrollin kolmen viikon päähän, missä tsekataan nyt, että onko se istukka siirtynyt pois kohdunsuulta vai onko se siinä alunperin ollutkaan. Hemoglobiini yllätti ja oli noussut! Mulla on hb normisti ehkä 124 ja raskausajan se on ollut joka kerta 121. Nyt ilman raudan syöntiä se oli 127. Ihme juttu. No hyvä vaan, niin ei tartte sitä rautaa yrittää muistaa mussuttaa.

Painoa oli kertynyt kiitettävät kolme kiloa kuukaudessa, mutta tästä syytän kyllä osittain lomaa ja laivan buffaa ;) Vauva oli paria päivää pienempi arviolta mitä viikot, tismalleen saman verran kuin viimeksikin. Pitkäsäärinen ja hoikka tapaus on tästäkin tulossa, kuten sisaruksistaan.  Sf-mitta ei kuitenkaan ollut kasvanut kuin 1,5cm ollen nyt 25cm. Eli vaikka maha on itsestä valtava ei tuo mitta kuitenkaan ole normaalia suurempi. Aavasta tuo sama sf-mitta täyttyi jo viikoilla 24+2 eli kolme viikkoa aiemmin.



Neuvolan jälkeen tein pienen kirpparikierroksen ja löysin Aavalle kuudet (!) housut ja vauvalle lyhythihaisen ja hihattoman bodyn haalareiden alle pidettäväksi. Koko kasalle tuli hintaa yhdeksän euroa, ei paha. Parit housut noista ovat vielä isoja ja menevät jemmaan odottamaan Aavan kasvua.


Lauantaina mies kävi lasten kanssa ulkoilemassa ja minä jäin sisälle tekemään ruokaa valmiiksi. Pyysin ottamaan muutaman kuvan Aavan Ellokselta tilatusta kurahaalarista, jos vaikka joku tarvii vähän osviittaa haalarin mitoituksesta. Tässä koko on 92cm ja Aavan tarkkaa pituutta en osaa sanoa. Ajattelin, että menisi sitten myös syksynkin.


Ihan passelin kokoinen on, ei yhtään liian iso, mutta kuitenkin kasvunvaraa. Vyötärökiristys on hyvä kun sillä voi kuroa vähän ylimääräisiä pois. Nämä haalarit kun ovat Elloksen omaa mallistoa muistaakseni, niin näihin saa käytettyä niitä alekoodeja. Esimerkiksi koodilla 315405 jaa alea -30% ja ilmaiset toimituskulut. Koodi on voimassa vuoden loppuun ja sen voi käyttää kerran. Itse tilasin tällä koodilla :)



Ja heti kun sain tämän tilattua niin hoidosta ilmoitettiin, että Veetin samanlainen vuotaa. Viikonloppuna olisi ollut kallein tuote puoleen hintaan ja unohdin tilata! Mietin, että oisko se vielä haalari vai esimerkiksi ticketin Rubber rain fleecellä? Niitäkään ei kyllä ole liikkunut käytettyinä Veetin koossa ja uudesta en niin paljoa raski maksaa.


Toivon kovasti, että tämä ihana Mini Rodini menisi Veetille vielä ensi vuonnakin! On ollut erittäin tykätty haalari ja tuo vyötärökiristys on kyllä niin iso plussa hoikalla lapsella.







Pakko muuten kehaista vähän noita Hellapoliisin sivuja! Me oltas varmaan hukassa ilman niitä ja tehdään tosi paljon niillä resepteillä ruokaa. Siellä on semmoinen kätevä ruokalistakin valmiiksi joka viikolle, josta voi ottaa vaikkapa vaan ideoita tai koota eri viikkojen ruuista oman ruokalistan. Viimeisimmäksi kokeiltiin rakuunaista broileririsottoa, joka oli mun mielestä tosi hyvää, mutta mies ei oikein lämmennyt. Liekö se rakuuna sitten, joka maistui kummalta hänen mielestään.


Rakuunainen broileririsotto
4-5 annosta

3 rkl öljyä
500 g broilerin fileesuikaleita
sitruunaista grillausmaustetta (Santa Maria)
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 varsisellerin vartta suikaleina
1 oranssi paprika pieninä kuutioina
1/2 kesäkurpitsa pieninä kuutioina
3 dl risottoriisiä
mustapippuria myllystä
kuivattua rakuunaa maun mukaan

8 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista. Osan voit korvata halutessasi valkoviinillä)
1-2 dl kermaa

Kuumenna öljy paistokasarissa.
Paista broilerin fileesuikaleet. Mausta sitruunaisella grillausmausteella.
Lisää joukkoon sipulisilppu, valkosipuli ja muut kasvikset. Kääntele hetki. Lisää tarvittaessa joukkoon hieman öljyä.
Sekoita joukkoon vielä riisi ja kääntele hetki paistokasarissa. Mausta mustapippurilla ja kuivatulla rakuunalla.
Lisää kanalientä vähän kerrallaan ja anna liemen imeytyä riiseihin.
Lisää loppuvaiheessa kerma.
Kääntele ja anna hautua, kunnes risotto on vielä miellyttävän löysää.


Lauantaina kävin Aavan kanssa pienellä lenkillä päikkäriaikaan ja totesin, että ei tuo kävely enää vaan onnistu. Mulla vihloo pakaraa niin kovasti, että kävely on yhtä tuskaa koko ajan ja jos pakaraan ei satu niin sitten jonnekin muualle. Tuommosta varmaan issiastyyppistä kipua luulen tuon olevan.



Laitoin Aavalle Veetin äitiyspakkauksen ohuen villapuvun, villasukat, hanskat ja kypärämyssyn ja lykkäsin Nordlysin Jollyroomilta saamaani lämpöpussiin. Aava jaksoi olla hereillä sen muutaman minuutin ja nukahti pussin lämpöön.


Kaikissa näissä söpöissä kuvissa meidän lapsilla on aina räkä nenässä :D


En viitsinyt laittaa edes jalkapeitettä enää, kun tuo pussi on niin lämmin ja pihalla ei ollut pakkasta ollenkaan. Hieman pitäisi lyhentää leikkaamalla noita karvoja vetskarin kohdalta, että ei tarvisi pelätä niiden joutumista vetskarin väliin pussia avatessa ja suljettaessa. Mutta vitsi miten ihana lämpimän pesän tästä saa ensi talveksi vauvallekin! Voi miksi en ole ennen hoksannut tämmöisiä ihanuuksia olevan!


Sunnuntaina tipahdettiinkin sitten taas takaisin maan pinnalle, kun Aavalla oli vaihteeksi kuumetta. Mummu ehti käydä kylässä ja käytiin kahdestaan vähän ostoksilla ja tultiin meille takaisin lasten herättyä päikkäreiltä. Eihän ne malta nukkua, jos mummu on kylässä. Ihmeteltiin vaan kun Aava syö niin huonosti, vaikka muuten touhusi ihan normaalisti. Iltapäivällä mitattiin kuume ja mittari näytti taas 38 astetta. Edellinen kuume oli helmikuun alussa eli alle kuukausi siitäkin aikaa. Tosin kuume meni sitten päivässä ohi ja illalla oli enää 37,6 lämpöä ja maanantaina ei enää mitään. Mies oli kuitenkin lasten kanssa kotona sen kuumeettoman päivän.

Ja ehdittiin me Veetin kanssa käydä kavereiden lapsen synttäreilläkin sunnuntai-iltapäivällä. Just aiemmin olin laittanut kaverille viestiä, että kun ei oo tullut soiteltua treffejäkään, kun meillä on koko ajan joku sairaana ja sit heti tuli tuo kuume! Ei ois vissiin pitänyt puhua mitään...

Jokos teillä on lomat vietettynä ja mitäpäs hommasitte? 

4 kommenttia:

  1. Saiskos mittoja tuosta prinsessan haalarista? Meillä tyttö samoja ikiä kuin teillä ja välikausihaalari hakusessa. Osaatko sanoa pitääkö haalari tosi tosi tosi hyvin vettä? Meidän lapsilla nimittäin on tapana istua tai maata lammikoissa:D entä onko haalarissa vuori? Mukavaa alkanutta kevättä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin mittoa kun saan muksut unille :) Haalarissa on fleecevuori ja musta nuo on pitänyt hyvin vettä. Eivät ainakana hoidossa oo sanoneet, että ois Aava ollut märkä vaikka nyt on ihan vesiloskaa ollut. Veetinkin haalari piti tähän asti vaikka se on ostettu useampi pari kautta sitten käytettynä ja nyt on alkanut vasta vuotaa.

      Poista
    2. Tuohan on siis ihan kurakangasta, ei semmoista välikausihaalarikangasta. Mutta voi hyvin käyttää niin kauan kuin maassa on märkää ja fleecevuori ei ole liian kuuma. Itse oon niin laiska pukeen kurahousuja, että tää on meille kätevämpi.

      Poista
    3. TÄssäpä mittoja eli kainalo-hiha n.29cm, haala-lahje n.32cm ja niska-haara n. 53cm.

      Poista