lauantai 28. maaliskuuta 2015

Sovellusvinkki listoja rakastaville

Kuulun niihin ihmisiin, joista on kiva tehdä kaikenlaisia listoja asioista. On kauppalistaa, pakkauslistaa, tekemättömien käsitöiden idealistaa ja kaikenlaista mahdollista listaa asioista, joita nyt vaan voi listata. Meillä oli ennen jääkaapin ovessa ruokatarvikelista, mutta minä harvapäänä unohdin aina kirjoittaa ne paperille kauppaan lähtiessä. Jokin aika sitten löysin aivan mahtavan appsin puhelimeen: Wunderlist! Tämä on kyllä omassa käytössä kaikkien appsien äiti ja sitä tulee käytettyä päivittäin. Löysin ohjelman, kun yritin etsiä semmoista kalenteria, jonka voisi synkata miehen ja minun puhelimeen. Semmoista en ilmaiseksi löytänyt, mutta onneksi löysin tämän! Aikaisemmin olen kirjoitellut käyttämistäni sovelluksista täällä.

Yksinkertaisuudessaan sovellus ladataan niihin puhelimiin, joiden kesken listoja halutaan jakaa. Eli meillä on molemmilla miehen kanssa tämä sovellus ja lisäksi se on myös padissa. Sovelluksessa on valmiita listaehdotuksia tai sitten sinne voi luoda omia. Listat voivat olla omassa käytössä tai ne voi jakaa puolison tai vaikka kaverin kanssa.


Kuten huomaa, mutta on useampia listoja tuolla tallennettuna. Noista listoista kauppalista, Kärkkäiseltä-lista sekä menoja-lista on jaettu myös miehen kanssa. Menoja-listaan molemmat merkkaavat menojensa päivämäärät, niin kumpikin pysyy kärryillä toisen menoista.

Listoihin lisätään esimerkiksi kaupasta ostettavat elintarvikkeet ja ne päivittyvät pienellä viiveellä myös toisen puhelimeen. Näin kauppalista kulkee kummankin mukana riippumatta siitä, kumpi siellä kaupassa käy.Listojen asioihin voi liittää myös hälytyksiä ja lisätietoa tai esimerkiksi kuvan! Itse olen tehnyt myös viikon ruokalistan tuonne ja jos otan reseptin jostain kirjasta, näppään kuvan reseprin taakse, niin ei tarvitse sitten kaivaa ruokaa laittaessa kirjaa uudelleen esille.


Tämä sovellus on kyllä pelastanut tämmöisen listafriikin elämän ja mieskin tunnollisesti päivittää puuttuvia elintarvikkeita sun muita tuonne yhteisiin listoihin, niin eipähän unohdu sitten kaupasta ostaa. Toimii todistetusti Samsungin, Nokian ja Applen puhelimissa. Onko tämä sovellus jo tuttu teille?

2 kommenttia:

  1. Wunderlist on huippu! Oon koukuttanut siihen jopa eläkeikäiset vanhempani, joiden kanssa jaetaan listoja esim. mökkiviikonloppujen tai jouluaaton ruokasuunnitelmista.

    VastaaPoista