tiistai 24. maaliskuuta 2015

Parvisänky, puoliparvi, pikkuparvi vai mikä ihme?

Meillä ei ole mitkään järin suuret lasten makuuhuoneet. En tarkkaa neliömäärää muista, mutta olisivatko noin 10-12m2 molemmat ja molemmista tilaa vievät kiinteät kaapit oven vieressä. Veetille pitäisi jossain vaiheessa hommata työpöytä, joka lohkaisee sitten mukavasti tilaa huoneesta. Siksi olemme miettineet yhdeksi vaihtoehdoksi jonkin sorttista parvea, jotta myös sängynalustila saataisiin optimoitua käyttöön.

Liisa/Veken kaluste
Parvisängyssä mietityttää kuitenkin se, että pääseekö Veeti tippumaan sieltä? Parven pitäisi olla tarpeeksi korkealaitainen, kuten esimerkiksi tuossa Veken kalusteen Liisa-puoliparvi on. Toinen mahdollisuus olisi tietenkin kiinnittää turvalaita vielä matalareunaisen parven reunaan. Tulisi vähän niinkuin tuplalaita. Vaikka toisaalta ei tuo ole koskaan tippunut normaalistakaan sängystä, että miksi tippuisi tuoltakaan reunan yli? Ja sitten jos miettii niin samalla periaatteella ei voi ostaa pyörää tai oikeastaan poistua pehmustetusta huoneestakaan, jos haluaa, että mitään ei käy :)

Ikeasta saisi Stuva-sarjaa, jota voi rakentaa mieleisekseen ja esimerkiksi alla olevassa kokonaisuudessa olisi samassa sänky, pieni vaatekaappi ja hyllytilaa. Lisäksi sängyn alla on valmiiksi pyötätaso laatikoilla. Muotokieleltään tykkään myös tästä, vaikka tuo sänky on aika massiivisen näköinen kun laitakin on umpinainen. Mutta onko tuommoiset suorat portaat alas kätevät vai olisiko viistot helpommat kiivetä? Entä sitten portaiden paikka? Päässä ne veisivät viistona vähiten tilaa eivätkä olisi tiellä.

Stuva/Ikea
Vaihtoehto parvisängyille olisi myös tämä Ikean kokonaisuus missä sängyssä itsessään olisi tuota säilytystilaa. Tokikaan se ei ratkaise sitä työpöytäongelmaa, mutta ihan kivan näköinen tuokin!

Ikea/Flaxa
Stemmassa olisi tämmöinen puoliparvi vai pikkuparvi mikä lie, jossa on tuolla päässä hyllytilaa ja kiinteästi tuo työpöytä tässä. Mutta miten koette tuommoisen puoliparven? Onko se kätevä vai ei? Kun sängynpohjan korkeus ei ole kamalan suuri niin jääkö tuo sängynalustila ihan hukkaan vai mitä te siellä säilytätte?
Lotta/Stemma

Askolla on lähes identtinen sänky tuon Stemman sängyn kanssa, mutta tässä tuo päädyn laatikosto on siirretty sivuun. Tykkään siitä enhkä kuitenkin enemmän tuolla päässä, että se ei tuki pääsyä tuonne parven alle. Jotenkin ahtaamman näköinen ratkaisu ehkä?
Pinja/Asko
Jos raha ei ratkaisisi, ostaisin toki jonkun kauniin Muuramen tai Unipuun parven tai vaikkapa tämän Nukku-parven.
Nukku
Kovinkaan monessa parvimallissa portaat eivät tule päästä, toisin kuin tässä Juurikiven Johanna-mallissa. Muutenkin mukavan simppeli, mutta tämäkin on puoliparvi, eikä alle mahdu työpöytä.
Johanna/Juurikivi
Nyt haluaisinkin mielipiteitä teiltä asiaan liittyen. Mitä pitäisi huomioida parven ostoa harkittaessa? Onko fiksumpaa ostaa parvi vai puoliparvi ja mistä saisi edullisia ja kivoja, mielellään päädyssä olevilla portailla? Mitä ette missään nimessä suosittele? 

Mikäli teillä on vaikka blogissa juttua parvesta ja sen yhdistämisestä sisustukseen, nakatkaahan linkkiä kommenttilootaan! Nyt saa kehua tai haukkua omaansa ja antaa kaikki mahdolliset vinkit. Se mitä en halua kuulla on se, että miten voin altistaa lapseni hengen kuolemalle hankkimalla sängyn, josta voi tipahtaa. Ne kommentit jäävät suoraan roskapostiksi.

22 kommenttia:

 1. Meillä ei ole parvisänkyä, mutta lapsilla meidän oma, vanha kerrossänky. (näkynytki useissa blogeissa saman tyyppisiä, usein tehty niitä vetskaripäällisiä) Oisko lähimpänä puoliparvea, ehkä sellanen 140-150cm korkea. Kertaakaan ei Olivia ole tullut alas ns.väärällä tyylillä, vaikka melkeinpä joka yö sieltä tulee joko pissalle tai yyleisimmin meidän väliin nukkumaan! Eilen just muistelin, että tais olla vähä reilu 3v kun tuo otettiin käyttöön. Toki ensin harjoteltiin päivällä kiipeämistä ja alas tulemista. Muutama eka yö kyllä ittiä jänskätti. Portaat on papan tekemät pienat ihan siihen sivuun. Irtiotettavat, "klipsuilla" kiinni. Mitään ongelmaa ei ole ollut ja nykyisin pari vuotta nuorempikin kipuaa ketterästi ylös. Reunoja ei mitenkään mahottomasti ole, mutta patjan reunan yli selvästi (tuo ehkä eniten mietitytti).
  Omaan silmään tuo 1. on ehkä paras, on ilmavan näkönen, jos aattelee pientä huonetta. Mutta alle saa kuitenki hyvästi pöydän, ja reunaakin näkyis olevan hyvin. Toinenki ok, mutta aika umpinainen.

  - Kati K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen oli vain muistaakseni juuri puoliparvi, mutta jos vastaavaa olisi korkeana niin mallina tuo miellyttäisi kyllä. Kiva kuulla, että teillä on onnistunut hyvin Veetiä nuoremmankin lapsen kanssa!

   Poista
 2. Meillä on esikoisella ihan täyskorkea parvisänky (siinä on aika korkea laita). Poika oli 4v. kun parven sai ja hyvin on siellä "osannut" nukkua alusta alkaen. Itse pidin tärkeimpänä juurikin sitä että rappuset ovat kallellaan, eivätkä vain pelkät tikkaat, vievät kyllä enemmän tilaa, mutta koen ne jotenkin turvallisemmaksi. Huono puoli niissä tikkaissa kyllä on se, että tuo neitikin oppi veljensä sänkyyn kipuamaan jo alta 2 vuotiaana :) Nuo puoliparvet koen itse tilan haaskaajana...siis jotenkin se tila sängyn alla on niin turhan pieni ettei siitä ole oikein iloa kuin lasten majana... Meillä on kanssa osi pienet lasten huoneet, mutta olen mä tota parveakin kuitenkin saanut huoneessa pariin suuntaan käännettyä...ensin alla oli itse rakennettu pöytätaso, nyttemmin siellä on kaksi ikean malm vetolaatikostoa ja pieni pöytä on sitten erikseen... Aika aikaansa...mä olen niin nopeasti kyllästyvää sorttia, että koen parvisängyn haastavaksi kun sitä ei niin vain veivata eri puolille huonetta, mutta ei tuo 6v. halua enää parvestaan luopua...,katsotaan mikä sankyratkaisu tuolle neidille sitten keksitään kun hiukan vielä kasvaa...samaan huoneeseen noita ei voi laittaa tai ei tule kenenkään nukkumisesta mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä puoliparven hukkatilaa minäkin mietin, että kun ei se oikein palvele muuta kuin majana kun ei lapsikaan mahdu seisomaan siellä alla. Tuo muakin vähän pelottaa, että Aava kiipeää sinne sänkyyn myös! Olisi kätevä, jos portaat saisi irroitettua vaikka päivän ajaksi ja laitettua sänkyyn.

   Poista
 3. Juuri 6vuotta täyttänyt esikoinen on kovasti jo pyydellyt tuollaista "ylhäällä olevaa sänkyä". Olen vähän lupaillut, että sitten kun menee kouluun. Lapsen ja mun mieleen on eniten tuon tyylinen kuin tuo Stemman on. Sängyn alle saisi lelut säilytykseen ja uskon sen myös olevan mieluinen leikkipaikka. Ikean Stuva malli on mieleeni liian massiivinen ja kun siinä on jo kaikki (sänky,pöytä,kaappi...). En näe kuinka huoneesta saisi kauniin ja viihtyisän, mutta se kertonee vain jotain sisustustaidoistani tai innostuksestani vaihtaa huonekalujen järjestystä tämän tuon.
  Mutta tiedätkös, mikä mua eniten mietityttää tuollaisessa ratkaisussa (ja myös perinteisessä kerrossängyssä)? Vatsatauti. Varsinkin taudin ensimmäinen oksennus tulee usein noin pienillä mihin sattuu (ja äitiinsä tulleena vatsataudit alkaa meillä AINA yöllä). Mies on kovasti kyllä muistutellut, ettei elämä ole pelkkää vatsatautia (onneksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, et ole ensimmäinen joka mietti vatsatautia ja parvisänkyä! Selailin nimittäin keskustelupalstoilla etsien kokemuksia ja sama asia tuli mieleen. Mutta samalla laillahan se tulee sitten tavalliseen sänkyyn jos on tullakseen. Meillä Veeti kyllä nykyään on aika hyvin ehtinyt mennä vessaan. Ehdoton ois irrallinen petari, minkä vois pestä vaikka sen oksun sattuessa ja et sen vois ottaa alas ja laittaa lakanan päälle ja heivata sen sit takasi tuonne sänkyyn.

   Itseänkin vähän ahdistaa tuo Stuvan massiivisuus, kun laitakin on yhtenäinen niin ei ole kovin ilmavan näköinen. Mies vaan innostui tuosta pojan kanssa. Tokihan Ikealta saisi tavallisenkin parven alle hommattua pöytää sun muuta edullisesti :)

   Tuossa puoliparvessa mietityttää se, kun lapsi vähänkään kasvaa eikä tartte sitä leikkitilaa, niin sitten se on vaan romunsäilytystilaa. Jotenkin kuitenkin mieli kallistuu sinne korkeampaan parveen, minkä alle lapsi mahtuisi edes seisomaan.

   Poista
  2. Ja btw, sulla on mahtava nimi, pakko mennä kattoon sun blogi heti kun nimi on noin loistava :D

   Poista
 4. Oletko katsonut Sotkan Teini- parvisänkyä? Myös Kalustekauppa.comissa on monenlaisia parvisänkyjä. Käytettynäkin saattaisi löytyä sopiva sänky. Itse löysin muutama vuosi sitten käytettynä sängyt kahdelle lapselle ja sänkyjen hinta yhteensä ei ollut yhtä paljoa, kuin yhden uuden samanlaisen sängyn hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, hyvännäköinen ja aika edullinen tuo Sotkan versio! Juuri tänään selailin käytettyjä, mutta pitäisi löytyä melkein tästä läheltä kun ei paljon kannata postitella :)

   Poista
 5. Meillä on Kodin ykkösestä ostettu puoliparvi, joka on identtinen tuon Askon Pinjan kanssa. Työpöytää tyttö ei juurikaan käytä työpöytänä, ennemmin se ajaa yöpöydän virkaa yölampun, kännykän ja kesken olevien kirjojen säilytystilana. Läksyt tekee yleensä olohuoneen pöydällä, mutta tekisi varmasti siellä, vaikka huoneessa olisi isompikin työpöytä. Minäkin tein kouluaikoina aina läksyt olohuoneessa tai oman huoneen lattialla, vaikka mulla oli virallinen työpöytä. Sängyn alus on todellakin hyötykäytössä, siellä on tuo irtohyllykkö ja pari Box-kuutiohyllyä ja niissä aika paljon leluja/tavaraa säilössä. Lisäksi siellä sijaitsee kepparitalli, mies teki tuohon jalkopäähän laudoista keppareille pilttuunreunan, jota vasten voivat nojata. Ompelin sängyn alle myös verhot ja pienempänä se oli majakäytössä. Jos vaihtaisin, niin ottaisin tuollaisen Ikean Flaxan tyyppisen, jossa olisi reilun kokoiset säilytyslaatikot. Työpöytä voisi olla erillinen pieni pöytä, tahtoo olla niin, että mitä isompi pöytä, sitä enemmän siihen kertyy päälle tavaraa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että meilläkin se pöytä olisi lähinnä tavaran säilytystä varten, mutta nyt kun ne samat tavarat on lattialla mihin Aava pääsee käsiksi, niin ei sekään kovin kätevää ole :D Pienen lapsen kanssa tuo maja olisi kyllä kiva juttu!

   Poista
 6. Meillä pojalle ostettiin 4-vuotiaana Maskusta täyskorkea parvisänky, alle ikeasta koulupöytä. Säästää hyvin tilaa pienessä huoneessa. Oksennustautikin on siellä koettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miten meni oksennustauti, ehtikö poika alas oksentamaan? Tärkeimmät kysymykset eka :D PItääpäs katsoa myös Maskun valikoima, sieltä en hoksannut kurkata!

   Poista
  2. Juu ehti kyllä. :)

   Poista
 7. Mietin itse tällä hetkellä juuri tätä sänkyvalintaa! Minkä sängyn päädyit valitsemaan? Aluksi mietin itse juurikin tuota Veken kalusteen parvisänkyä, mutta nyt houkuttaisi Ikean Flaxa-sänky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä päädytty mihinkään! Ostin käytettynä Unipuun kerrossängyn (tulevaisuudessa tytöt saa sen) ja siitä otettiin toinen sänky Veetille ja toinen Aavalle. Nyt mietittiin, että ostettaisiinko tohon sänkyyn semmonen parvilisäosa, jolloin sängyn alle jäisi tilaa noin 120cm eli mahtuihi pöytä alle, mutta ei olisi kamalan korkea :) Tuo Flaxa olisi kyllä hyvä valinta, mutta meillä on legoja sängyn alla erillisessä laatikossa niin en sit sietä miten tuossa säilyis ne kun on tuo reuna edessä? Et onko vaikea ottaa tuolta ja tuo laatikko pitäs saada vedettyä kokonaan ulos.

   Poista
 8. heippa! Googlailin Liisa pieni-parvisänkyä, ja päädyin tähän blogiin :) . Olen jo pitkään pohtinut puoliparvisängyn ostamista meidän tytölle, ja nyt kävi sitten niin, että tuota Liisa pieni-parvisänkyä ei saa enää mistään!! Meillä on ongelmana, että huone, johon sänky tulee, on niin pieni, että sängyn olisi oltava patjakooltaan max 70x160. Kysyisin sulta Laura, että silloin kun bongailit noita puoliparvisänkyjä, niin tuliko sulle jotain tuollaista, pienempikokoista sänkyä vastaan? Tuo Juurikiven Johanna näyttää kans kivalta, mut eipäs sitäkään enää ole markkinoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, huomasitko, että Juurikivellä on näemmä myös Pilvi pikkuparvi http://www.juurikivi.fi/parvisangyt/pilvipikkuparvi70x160? Tuossa olisi ainakin sopiva koko :)

   Poista
 9. Heippa! Suurkiitos :) ! Tuo Pilvi pikkuparvisänky näyttää olevan juuri oikeanlainen! En tajua miten en sitä tuolla nettisivulla aiemmin huomannut. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Ei se aina satu kaikki omiin silmiin. Itse laitoin googleen vain parvisänky ja antamasi mitat niin tuo pomppasi ekana esille, kun olen useasti noilla sivuilla vieraillut :)

   Poista
 10. Etsin myös puoliparvisänkyä tytölle ja blogisi tuli vastaan. Osuipa vielä silmiini tuo oksennustautijuttu... Mieleeni palasi hyvin elävänä muistot kun pikkusiskoni kanssa asusteltiin yhteisessä huoneessa ja molemmilla omat puoliparvisängyt. Keskellä yötä heräsin siihen kun sisko istui sängynlaidalla ja totesi, että on paha olo. En kerinnyt reagoida mitenkään muuten kuin huutamalla äitiä kun sisko alkoi laidalla istuen oksentaa... Loppuyö menikin äidillä siivoten. Ei niinkään se olsennuksen määrä vaan se, että kuinka pitkälle ja ylös ja jokapuolelle se oksennus leviää kun se ylhäältä suihkuna tuleepi. Että sillee... Hautaankohan nyt siis muistaessani tämän tyttären puoliparvi haaveet samoin tein? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt ollut parvi jonkin aikaa ja kerran on ollut oksennustauti muistaakseni ja silloin ehti kyllä ylhäältä vessaan :D Että älä nyt vielä ainakaan hautaa!

   Poista