sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Jemma-takki

Aavan välikausivaatteet alkavat olla kasassa, mutta se "parempi" takki on puuttunut, kun en ole vain keksinyt, että millaisen haluaisin. Yhden takin tein jo itse, mutta siitä tuli valtavan iso, joten se odottaa ensi syksyä (tai kevättä...). Päätin kuitenkin tehdä vielä toisen takin ja käytin kaavana Ottobren Against the wind kaavaa, jossa kokona 92cm. Hieman on leveydessä tilaa varsinkin hihoissa, että leveydestä se 86cm olisi voinut olla sopivampi. Ei kuitenkaan niin valtavaa mitoitusta, mitä yleensä Ottobressa. Se toinen takki on nimittäin tehty koolla 80 ja on aika valtava...


Hintaa takille ei tullut juuri mitään, kun Jemma-kangas on saatu hyvityksenä virheellisen kankaan tilalle ja vuorikangaskin löytyi kaapista. Tässä on siis ihan ohut vanu välissä. Ainoastaan vetskarin jouduin ostamaan tähän eli kaupasta ostettujen tarvikkeiden hinta oli reilut kolme euroa :) Jemma on tilattu joskus Verson Puodin alesta, eikä se loppunut vieläkään!


Tekisi mieli tehdä vielä toinen tämmöinen ja muokata siitä semmoinen hieman a-linjainen, enemmän mekkotakki. Tämähän ei ole kovin pitkän mallinen ja muutenkin muodoltaan suora.


Onnistuin tekemään takin kaveriksi epäonnistuneen pipon, kun Aava oli käynyt säätämässä saumuria huomaamattani ja alareuna kupruilee. Ehkä muutenkin pipon pitäisi olla vaikka mustavalkoinen tai yksivärinen ja rusetin punapalloinen, että ei menisi liian punaiseksi. Aava sovitti mielissään ja totesi itse olevansa "nätti" :)


Jälkikäteen hoksasin, että olisi voinut tietenkin kohdistaa nuo kuviot tuossa edessä, mutta menköön tämä nyt vaikka harjoituskappaleen piikkiin...


Nyt sitten pitäisi metsästää joku kiva kangas siihen toiseen takkiin! Sen voisi tehdä ihan vanuttomana, niin olisi kesäkeleillekin sopiva. Meillä kun on tulossa muutamat juhlatkin kesällä niin kävisi sitten vaikka mekon päälle tarvittaessa.
Selkäosaan tein tuommoisen yksityiskohdan hupun vuorikankaasta ja valkoiseen lappuun tulee ainakin koko. Kokeilin pitkästä aikaa myös ompelukoneen kirjo-ommelta tuon kiinnittämiseen.


14 kommenttia:

 1. Hurmaava takki ja pipo <3 Mahtavat kuviot ja värit!

  VastaaPoista
 2. Voi että kun itekki osais ommella vaatteita! Mä oon käyny kuolaamassa kangaskaupoissa ihania kankaita, ku haluaisin meijän toukokuussa syntyvälle esikoiselle jotain itsetehtyä ylle, mutta mun hermot ei kestä vaatteiden ompelua, pari kertaa oon kyllä yrittänyt :D aattelin sit et josko ostasin ite kankaat, ja etsisin mieluiset kaavat ja törkkään ne tulevalle mummulle :D mut tosi ihana takki ja Aava on kyllä kaunis tyttö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa huosuista ja pipoista, niissä ei mee hermo niin helposti ;) Tosin jos ei ole saumuria käytössä niin minä en kyllä jaksais edes yrittää. Onni on mummu, joka osaa ommella! <3

   Poista
 3. Jemma-fanina tää takki on täys kymppi! Aivan ihana! Sopii tytsille niin hyvin. Kyllä kelpaa neidin tepastella nättinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tais jäädä joku takkiompeloosi päälle, sillä tuolla työhuoneessa on toinenkin takki typylle leikattuna!

   Poista