lauantai 3. tammikuuta 2015

Uuusi vuosi, uudet kujeet?

Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä, sillä kutsuttiin pari ystäväperhettä lapsineen meille viettämään vuodenvaihdetta. Lämmitettiin palju, jossa kaikki kävivät pikkutyttöjä lukuunottamatta. Syötiin hyvin ja ammuttiin muutama rakettikin. Yhteensä meillä oli täällä yötä siis kuusi aikuista ja viisi lasta. Ensi vuonna jos samalla kokoonpanolla oltaisiin, olisi lapsia kolme enemmän :) Tinojakin meillä oli, mutta unohdettiin täysin valaa ne ja muistettiin asia vasta aamulla.

Ruuaksi tehtiin pizzoja valmispohjilla, jotta jokainen sai täyttää itse mieleisensä pizzan. Tehtiin myös nachovuokaa, jota ei tosin jaksettu syödä ja miehet hoitivat sitten maistelut yöllä meidän lasten ja äitien jo nukkuessa :) Jälkkäriksi ihan vain jätskiä, kinuskikastiketta, kermavaahtoa ja strösseleitä. Ei panostettu kovinkaan ruokapuoleen tai panostettiin, mutta tehtiin se niin, että kenenkään ei tarvinut viettää iltaa keittiössä. Oli oikein hauska ilta, kiitoksia mukana olleille!

Kuvia illasta ei oikein kamerasta jostain syystä löytynyt, joten laitoinpa tähän pari kuvaa valmistuneista sukista/töppösistä. Näin uuden vuoden kunniaksi mulle on iskenyt valtava neuloosi ja pää vilisee ideoita. Ehkä se johtuu siitä, että viime syksystä lähtien olen tehnyt vain pakolliset joululahjajutut ja muuhun ei ole energia riittänyt. Nyt sitten on suunnitelmia senkin edestä. Kukahan ne ehtii toteuttaa?


Joulukalenterivaihdosta sain kaksi kerää fuksianpunaista Maija-lankaa ja tein siitä Aavalle sukat, koska edelliset alkavat olla pienet. Vastaa vahvuudeltaan noin Novitan nallea. Kuva vääristää väriä todella pahasti. Sukan malli omasta päästä, mutta tuo kuvio on toteutettu seuraavasti: 2o 2n joustinta aina kaksi kerrosta ja väliin kaksi kerrosta oikeaa. Hyvin helppo tehdä, mutta pinnasta tulee sen näköinen, niinkuin siinä olisi vähän vaativampikin kaavio :) Onnistuin myös tekemään täydellisen kokoisen sukan.


Kuulun facebookissa Voihan sillasukka-ryhmään, jossa on ollut valtava huovutettujen tossujen buumi menossa ja pitihän se itsekin kokeilla. Nämä on tehty kaksinkertaisesta purolangasta ja varsi on turkoosia, kaksinkertaista nallelankaa. Hieman pienempiä olisin toivonut, vaikka nämäkin huovutin kahdesti. Kyseessä siis vauvakokoiset tossu. Tai no ehkä menevät myös vajaan vuoden ikäiselle. Tämmöiset olisi varmasti vauvalla ihanan lämpimät pihalla nukkuessa! Toiset on tuolla jo keskeneräisenä, kun lanka loppui tietenkin kesken. Yksi kerä Novitan Jokea ei riittänyt kahteen tämmöiseen tossuun kaksinkertaisena.


Tekisi mieli tehdä itsellekin tämmöiset, mutta ehkä harjoittelen vielä näillä pienillä, että löydän oikean kutistumissuhteen, että ei sitten harmita jos omista tossuista tulee ihan sudet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti