tiistai 27. tammikuuta 2015

Toivepostauksia?

Ei ole tullut hetkeen kirjoitettua oikein mitään kuulumispostauksia, joten tässä vähän meidän viime viikonlopusta mummulassa. Mies oli töissä viikonlopun, joten paettiin mummulaan, että mies pääsi yötyön jälkeen lepäämään hiljaiseen kotiin. Mahdoton tehtävä olisi saada nukkua päivällä kotona, mikäli tämä meidän melukerho olisi ollut paikalla. Perjantaina sitten pakkasin lapset autoon ja hurautettiin mummulaan. Perjaintai-ilta menikin siinä ihan mummulla ollessa ja lauantaina mummun mentyä töihin lähdettiin me käymään katsomassa Veetin kummitätiä, joka oli myös kotonaan käymässä. Aamupäivä hurahti mukavasti kuulumisia vaihdellen ja puolenpäivän maissa piti lähteä jo takaisin syömään ja päiväunille.

Aava söi koko viikonlopun kuin pieni hevonen ja syö kyllä edelleenkin! Ruokaa menee yksi tai kaksi lautasellista ja lisäksi vielä leipä päälle. Hedelmäsalaattia syö jälkkäriksi helposti kaksi isoa kupillista ja sunnuntaiaamuna söi yhden aamupalan heti herättyään seiskan jälkeen ja toisen kun minä heräsin joskus puoli kympin maissa. Kuitenkin ruoka maittoi jo yhdelätoista ja lautasellinen ruokaa ja leipä meni alas niinkuin viimeisimmästä ruokailusta olisi ollut kauankin! Mummu siis heräsi sunnuntaina siihen, kun Aava nousi jo seiskan maissa ylös ja päästi mut takaisin nukkumaan. Niin huippua, kun saa nukkua toisena päivänä viikonlopusta niin pitkään kuin unta riittää!


Aava syö muuten jo kaiken ruuan keitoista lähtien itse ja osaa käyttää hienosti lusikkaa. Nyt ollaan kotona ja hoidossa opeteltu juomaan oikeasta mukista ja ruokailussa ollaankin käytetty tavallista mukia viime viikko nokkamukin sijasta. On se vaan näppärää tuo sormiruokailu kun ei ole enää todella pitkään aikaan tarvinut itse syötttää Aavaa kun se syö kaiken itse. Veeti ei varmasti tuon ikäisenä osannut itse syödä, en ainakaan muista :)

Sunnuntaina lähdettiin sitten mäenlaskuun ja makkaranpaistoon ja saatiin mukaan tuplamäärä pappoja kun äidin mies ja minun isä molemmat olivat mukana pulkkamäessä. Musta on tosi hieno juttu, että lapsilla on noita isovanhempia useampi kappale, jotka jaksavat touhuta lasten kanssa. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaassa asemassa.

Veetistä on tullut huimapää, joka ei anna enää muiden laskea kanssaan vaan haluaa mennä vaan itse ja lujaa. Pappa oli ostanut Veetille tuommoisen liukualustan ja sillä kun laski niin viiden sekunnin jälkeen se kääntyi niin, että Veetin selkä oli menosuuntaan ja sydän kurkussa sai katsoa, että milloin se teilaa jonkun toisen laskijan tuolla alustalla törmäämällä :)


Aavakin pääsi mummun kanssa laskemaan mäen alas ja muuten istuskeli pulkassa tai veti itse omaa pulkkaa. Ilmeisesti oli ihan hauskaa.
Mäenlaskun jälkeen paistettiin laavulla tietenkin pakolliset makkarat ja syötiin eväsleivät. Otettiin mukaan myös kuumaa kaakaota, joka maistui Aavalle paremmin kuin hyvin. Edellisestä makkaranpaistokerrasta onkin jo jonkin aikaa! Huhmarissa pitää kyllä käydä joku viikonloppu vielä tänä talvena laskemassa mäkeä ja paistamassa makkaraa.


Blogin nelivuotissynttärit lähestyvät, minkä hoksasin tietenkin näin hyvissä ajoin eilen! Olisi kuitenkin kiva toteuttaa jotain mukavaa synttäriviikon kunniaksi. Mietin, että olisiko teillä toiveita postausten suhteen? Mistä te haluaisitte kuulla? Nyt saa heittää vapaasti ideoita tuonne kommenttilootaan tai jos haluatte vaikka jotain kysymys-vastauspostausta niin kysymyksiäkin voi toki esittää. Katsotaan sitten, että tuleeko sieltä hyviä ideoita, jotka voisin synttäriviikon kunniaksi toteuttaa. Ja koska tykkään myös arvonnoista, saatanpa vaikka pistää jonkun arvonnan pystyyn! Kunhan vaan keksin ensin jotain arvottavaa. Mutta nyt on sana vapaa ja teillä. Toivottavasti kommenttiboksi täyttyy ideoista ;)

2 kommenttia:

  1. Kiitos mielettömän ihanasta blogista! Parhainta luettavaa on aina postaukset, joissa näytät kuvia ja kerrot ompeluksistasi 😊 Uniikit, itsetehdyt vaatteet yms. ovat vain niin ihana juttu! Siksi toivoisin postausta, jossa olisi paljon kuvia vuosien mittaan itse tehdyistäsi lasten vaatteista yms. Tai sitten kuvia sinun omista lemppariompeluksista! Arvontapalkinnoiksi olisi taasen kiva vaikka ompelemasi pipo, sellainen olisi huippuihana!! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ideasta, pitääpäs katsella noita kuvakansioita sillä silmällä, että josko sieltä voisi tehdä jonkun koosteen tai tosiaan vaikka niitä lemppariompeluita!

      Poista