maanantai 12. toukokuuta 2014

Pipoja ommellen, virkaten ja neuloen

Pipojen teko on välillä hyvin terapeuttista. Melkein aina ne onnistuvat ilman kummempia epäonnistumisia sekä valmistuvat suhteellisen nopeasti tekotavasta riippumatta. Ne ovat mukavia "välitöitä" isompien projektien keskellä. Joskus jokin isotöinen työ tuntuu kestävän ikuisesti eikä valmista tunnu tulevan. Silloin on kiva vaihtaa välillä tekeminen pipoon ja saada nopeasti kiitos työstä.

Tämän ensimmäisen virkatun lätsän tein tilauksesta ja siitä tulikin aika kiva. Kuva oli näkyvissä jo aiemmin fb:n puolella, mutta laitan nyt tännekin vielä. Lankana Novitan Hanko, jonka yksi kerä riitti juuri ja juuri yhteen lakkiin.


Jyväskylän reissuun otin mukaan iltatekemiseksi tämmöisen perus raitapipon, josta tuli ehkä vähän turhan pieni Veetin päähän. Parempi olisi sentin pari pienempään päähän, joten tämä on myynnissä fb:n puolella. Muuten tykkään kovasti tämmöisestä yksinkertaisesta tupsupiposta! Lankana Novitan Miami, joka on ihanan pehmoista ja ei kuumaa lankaa kevät/kesäpipoihin.
Tämän harmaavalkoisen pipon ohje on ravelrystä ja mallin nimi Kipari. Tosi kivan mallinen pipo, tuommoine valmiiksi vähän lörppäpipon mallinen! Pitää ehkä tehdä itsekin. Hieman piti soveltaa silmukoita, koska käytetty lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa. Tässä on 80 silmukkaa aloituksessa ja lankana tässäkin Miami.


Saattaisin tehdä tämmöisen myös itsellenikin, sen verran kiva malli ja helppo neuloa.


Lisäksi vielä täydellisen lippapipon kaavan metsästystä. Tämä alkaa olla jo aika lailla sitä mitä pipolta haluan ja lippakin alkaa olla tarpeeksi jäykkä.
Tämmöisiä pieniä välitöitä on valmistunut lähiaikoina. Eilen sain myös viimeisteltyä muutaman oman paidan. Pitäisi jaksaa kuvata ne joku päivä. Ehkäpä viikonloppuna, kun on luvattu vähän parempia kelejä!

7 kommenttia:

 1. Kivoja pipoja! :) Pitäisi varmaan opetella tuo lippapipon tekeminen, kun alkaa noiden peruspipojen tekeminen jo kyllästyttää :D

  VastaaPoista
 2. Hienoja pipoja. Itse en osaa virkata tuollaista ekaa pipoa se oli tosi kiva. Itse myös kutonut ja omellut pipoja ne on vaan hyvä ja yksilöllisiä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja pipoja! Lippapipo sykähdyttää erityisesti :) Onko se tehty ihan omalla kaavallasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippapipon kaava on oma. Lipan kaavanhan voit ottaa jostain lipallisesta piposta, niinkuin vaikka Ottobren skijumpista ja yhdistää johonkin pipokaavaan, mikäli sulla on hyvä semmoinen olemassa :)

   Poista
 4. Oi, tuo aikuisen virkattu lippalätsä on ihana, meillä on pikkuneidillä samanmoinen, mutta tarviiskohan se äitikin omansa... :)

  VastaaPoista