perjantai 9. toukokuuta 2014

8kk

Tarkoitus oli laitella vihdoin muutama kuva reissustakin, mutta koska tänään on Aavan 8kk-päivä, menee tämä postaus muiden edelle. Uusia mittoja saadaan siis vasta ensi kuussa ja silloin onkin isäneuvola. Itse joudun odottamaan seuraaavaa neuvolaa varmaankin sen neljä kuukautta! Kerrataanpa vähän mitä viime kuukauden aikana on tapahtunut.


Aava on siis oppinut istumaan ja ryömimään, mutta istualteen ei pääse vielä itse eikä myöskään pois istuma-asennosta. Ryömimällä menee todella lujaa kyytiä, mutta konttaamaan ei ole vielä alkanut. Osaa kyllä mennä konttausasentoon ja nytkyttää siinä itseään. Tosin nyt tekee sitä vähemmän, kun ryömii paikasta toiseen enemmän. Muutaman kerran on noussut polvilleen jotain tukea vasten. Istuma-asenossa pysyy jo niin kauan, että käy itse nostamassa pois siitä. Ei siis kaatuile enää mihinkään tai no kyllähän niitä vahinkojakin joskus tapahtuu...


Aava syö edelleen soseita sekä sormiruokaa. Yleisintä sormiruokaa meillä taitaa olla höyrystetyt porkkanat, kananmuna sekä kierremakaroni.  Lisäksi hedelmän palasia ja leipää menee myös. Tänään ostin kuivattuja hedelmiä ja niistä Aava tykkäsi todella paljon. Ruokahalu on valtava ja yhden ruuan aikana saattaa upota iso purkki pääruokaa ja jälkiruuaksi vielä pieni sosepurkki. Jonkin verran olen nyt yrittänyt antaa lusikkaa Aavan käteen, josta Aava sitten ohjaa sen lastattuna itse suuhun.


Aava saa korviketta sekä äidinmaitoa vähän vaihdellen. Aluksi ajattelin, että puolen vuoden imetys riittää. Nyt olen kuitenkin jatkanut, koska Aava herää aamuyöstä kerran syömään tai oikeastaan jo melkein aamulla kuuden maissa ja saan Aavan nukahtamaan uudelleen lykkäämällä tissin suuhun. Muuten heräisi pian jo tuohon aikaan ylös ja itse en ole oikein innostunut ajatuksesta. Myöskään korvikkeen lämmittely yöllä ei kamalasti innosta. Lämmin maito kun uppoaa jonkin verran paremmin kuin huoneenlämpöinen. Joten katsotaan nyt, että miten tästä jatketaan. Kohtahan tuota saa alkaa antamaan jo hapanmaitotuotteitakin. 


Tänään viimeksi laittelin muutamia pieniä vaatteita kaapista pois. H&M:n bodeista piti ottaa jo koko 86cm, eikä se rummutuksen ja pesun jälkeen ollut edes iso. Todellisuudessa vaatekoko on noin 74cm. Pitäisi melkein mitata ja punnita Aava joku päivä, että saisi vähän osviittaa mitoista.


Aavalla on meneillään jokin äiti-vaihe. Tai ehkä muuten vain yleinen tyytymättömyysvaihe? Luulin, että kitinä helpottaisi, kun Aava lähtee liikkumaan, mutta taisin olla väärässä. Tyttöä ei saisi hetkeksikään laskea lattialle, tai muuten alkaa kova itku. Itkuun riittää myös se, että poistunut vaikka ruokapöydän äärestä, jos Aava on syömässä. Pitäisi kantaa sylissä ihan koko ajan. Edes lattialla vieressä istuminen ei auta, vain syli kelpaa. Sylistä katsellaan sitten tyytyväisenä semmoinen "hahaa, pääsinpäs itkemällä tänne"-ilme naamalla. Pitäne ehkä kaivaa taas se Manduca kaapista, jos meinaa jotain pystyä tekemään.

Päiväunet ovat vakiintuneet siten, että ensimmäiset nukutaan noin kympin maissa ja kesto on sen maksimissaan puolitoista tuntia. Iltapäivällä kolmen maissa toiset maksimissaan puolen tunnin unet. Tänään testasin laittaa Aavan nukkumaan vasta kahdeltatoista. Tuloksena unta 1h40min ja siirron seurauksena toiset unet jäivät pois pientä autossa torkahtamista lukuun ottamatta. Eli ei kannata siirtää ainakaan pidempien unien toivossa. Yöllä Aava nukkuu noin 11h. On se vaan niin erilainen kuin Veeti, joka nukkua posotti niitä kolmen ja jopa neljän tunnin unia!


Hampaita Aavalla on nyt kaksi alhaalla eikä lisää ainakaan ole ihan vielä tulossa. Nuo hampaat ovat asettaneet muuten hieman haastetta imetykseen, koska niillähän on kamalan mukava purra ja nauraa sen jälkeen räkäisesti päälle! Siinä kai ne tärkeimmät jutut. Enää 4kk siihen, kun meidän vauva muuttuu taaperoksi, kääk!

2 kommenttia:

  1. tykkään lukea näitä vauvajuttuja kun meillä A täyttää 8kk sitten 17. :) Vertailen miten erilaisia vauvatkin ovat; meillä kun kontattu jo hetken aikaa ja kävellään jo tukea vasten. Istumaan ei itse vielä mene, mutta osaa tulla istuma-asennosta itse pois ja osaa myös laskeutua jos nousee ylös itse. :) Ruoka maistuu meillä erittäin huonosti, johtuen varmaan osin näistä räkätaudeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän A onkin vikkelä sitten liikkeissään jos jo kävelee tukea vasten! Muistankin sun sanoneen tuolla ompeluryhmän puolella että teillä kontataan :) Eiköhän se ruokakin ala maistua, kun flunssat helpottaa :/

      Poista