maanantai 19. toukokuuta 2014

Erilaista arkea jatkuu 5/5

Vihdoin pääsin haasteen viimeiseen päivään ja jatketaan nyt sitten tuolla erilaisen arjen teemalla. Lauantaina vietettiin ravintolapäivää ja Ylivieskaankin oli ainakin muutama ruokala/kahvila ilmestynyt. Harmi, että mies kertoi tästä ruokapaikasta vasta sen jälkeen, kun olin jo syönyt lounaan. Olisi voitu käydä syömässä tuolla! Ravintola oli paikallisessa nuorisotalossa Sputnikissa ja tarjolla oli kansainvälisiä ruokia meksikolaisesta muihin maihin. Meksikolainen oli ollut ilmeisen suosittua, sillä se oli myyty loppuun jo siinä vaiheessa kun olimme liikkeellä.


Eipä noita kevätrulliakaan montaa ollut enää jäljellä.


Päädyttiin ottamaan sitten maistiaisiksi joku meksikolainen kesäpäivän juoma, joka maistui riisipuurolta kanelilla :) Se olikin tehty riisimaitoon ja sisälsi sitä kaneliakin. Veeti valitsi taustalla näkyvän "kissansilmä"-leivoksen.Itse maistoin tuommoista meksikolaista jälkkäriä, missä oli leivotun kuoren sisässä karamellisoitua sokeria. Ihan herkullinen, mutta varmasti parempi olisi ollut ihan tuoreena.


Naapureillamme tältä kadulta on ihana, vanha kesäpaikka Raudaskylällä ja siellä oli ravintolapäivän ajan Fiiantien keittiö, joka olikin seuraava etappimme.


Miljöö oli aivan ihana vanha piha ja talon sisällä oli itse kahvila. Koska ilma oli kaunis, nautimme kahvit ja mutakakut ulkona puutarhassa.


Vaikka moderneista taloista ja sisustuksista pidänkin niin kyllä nämä vanhat talot kuitenkin ovat niin ihania! En tiedä osaisinko asua tuollaisessa, mutta juurikin kesäpaikkana olisivat ihania! Varsinkin meren äärellä...Tarjolla oli mustikkapiirakkaa, cupcakeja sekä mutakakkua kermavaahdolla tai vaniljakastikkeella.

Kahvittelun jälkeen käytiin vielä ostoksilla ja autopesussa, mikä tosin oli mielestäni todella huono idea lapsen kanssa, joka ei viihdy kaukalossa yhtään varsinkaan auton ollessa paikoillaan. Yhdistettynä vähän pimeä pesuhuone ja isot ikkunoita harjaavat harjat ja iso ääni niin lopputuloksena oli se, että Aava piti ottaa syliin etupenkille kesken pesun.Eilen aamusella ompelin kesävaatteita lapsille reissua varten, kun Veeti ei huolinut minua mukaansa pihalle vaan halusi isin. Kävin myös kirpparikierroksella, kerrankin aika menestyksekkäästi! Sitten lähdettiinkin hiekkasärkille jätskille. Aava sai päähänsä uuden, vuorettoman lippiksen, jonka tein aamulla.Nuo sortsit olen tainnut ostaa kirpparilta ja ennen Aavan syntymää ja hyvin ovat sopivat nyt kesällä. Aika söpöiset ovat muutenkin.


Samalla reissulla käytiin ajelemassa Loma-asuntomessualueella. Osuvampi kuvaus messuille olisi kyllä mielestäni Kakkosasuntomessut, sillä sen verran hulppeita nuo kohteet olivat. Harmi, että ei päästy kovin lähelle katsomaan juuri noita parhaimmalla paikalla olevia, koska siellä oli joku kuorma-auto tukkimassa koko tien.Mullekin kelpaisi kyllä yksi tuommoinen. Mutta voikohan tuossa lammessa uida, kun se on rakennettu tuohon erikseen, ei siis ole vielä meri? Vesi näytti ainakin aika likaiselta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti