keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pehmo-otus ja Dominokeksit

Facebookin eräässä ompeluryhmässä on ommeltu lähipäivinä pehmoleluja hyväntekeväisyyteen. Itse en lähtenyt keräykseen mukaan, koska aikataulu oli melko tiukka ja lelut olisi pitänyt postittaa Helsinkiin. Muiden leluista kuvia katsellessani insiroiduin kuitenkin ompelemaan yhden pehmon  meillekin. Kaava pupuseen löytyy täältä. Kasvot on piirretty ja silitetty paikoilleen Bilteman kangastusseilla, joita käytin ensimmäistä kertaa. Kankat on kierrätettyjä ja sisällä on vanua. Ihan kiva ja aika nopsa oli ommella tuommoinen!
Laitoin sen pinnasänkyn odottelemaan vauvaa, koska Veeti sanoi heti, että en tahdo pehmolelua. Ja joo, täällä ollaan edelleen yhdessä koossa eli ei vauvaa näy vieläkään. Huomenna olisi hyvä päivä syntyä kun anopillakin on vapaata tai vaihtoehtoisesti viikonloppuna ;)


Olen näpertänyt tällä viikolla myös muuta todella "tarpeellista". Kulutin pienen jämälankakerän ruskeaa ja valkoista villalankaa ja virkkasin Veetille leikkeihin Dominokeksejä... Kaikkea sitä ihminen keksiikin :) Veeti meni kiltisti eilen nukkumaan päiväunille, joten katsoin telkkaria ja värkkäsin näitä samalla. Kiva semmoinen pieni väliprojekti, joka valmistu nopeasti ja oli yksinkertainen tehdä. Aloitussilmukkaan virkattiin 14 pylvästä ja ne yhdistetään lopuksi piilosilmukalla. Tehdään kaksi ketjusilmukkaa ja virkataan jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen kaksi pylvästä ja yksi keksin osa on valmis. Lopulta pistelin sillä päättelylangalla nuo kolme keksin osaa yhteen. Alkuperäinen ohje on Hipun blogin kautta löydetty.

8 kommenttia:

 1. Ihana pupu! Kuinka erilainen tämä onkaan tällä värityksellä, kun vertaan niihin omiini. :) tykkään tästä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun blogista löysinkin linkin kaavaan, että kiitos vaan! :)

   Poista
 2. super suloinen pupu! pitääpä itsekin kokeilla...jos vaan ehtisi ;)

  VastaaPoista
 3. Nyt tarvisin apua, tajuan keksien ohjeen, mutten pääse alkuun. En ymmärrä miten aloitussilmukkaan tehdään se pylväs...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teet siis yhden silmukan, ja sinne silmukan "reikään" eli keskelle virkkaat pylväitä tai voit tehdä ensimmäiseksi pylvääksi vaikka pari ketjusilmukkaa eli kolme ketjusilmukkaa ja sit toisen pylvään koukusta kolmanteen silmukkaan. MItenhän sen selittäis. Vaihtoehtoisesti voit tehdä semmoisen lankalenkin (jonka saa lopuksi kiristettyä) mihin teet ne kaikki pylväät ja lopulta kiristät sen lenkin ettei jää reikää. Oli se nyt se magic loop nimeltään.

   Poista
 4. Hei, minun on pakko tiedustella, kun pähkäilen helistimen tekoa vauvalle. Millä kankaalla olet tuon naaman tehnyt? Liimapaikalla? Olisiko sinulla suositella jotain soveltuvaa kangasta? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on ihan puuvillakangasta jonka olen suoralla pistolla ommellut tuohon kankaaseen kiinni ompelukoneella :) Että ei sen kummempaa tarte olla!

   Poista