tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vaatetta (kerrankin) itselle

Mulla on jo kuukausia marinoitunut yksi Löytöpalan palalaarista ostettu raitatrikoo tuolla kaapissa ja kun eilen teki mieli pitkästä aikaa ommella jotain kivaa itselle, niin kaivoin tämän kankaan sitten esiin. Lisäksi kangas oli edullinen, niin ei harmittaisi niin paljon, jos valmis vaate ei olisikaan hyvä. Tämän yksinkertaisen kaavan löysin Burdan numerosta 11/2012, koko on 38, johon lisäsin vyötäröstä alaspäin hieman isommat saumanvarat, koska tuota lantiota kuitenkin löytyy jonkun verran...

Kaava oli helppo, vain kaksi kappaletta. Käänteet hihansuihin ja pääntielle olen tehnyt vain saumuroimalla, kääntämällä ja kaksoisneulaamalla sitten käänteen. Oikeassa ohjeessa puhuttiin jostain teipistä (ohje siis englanninkielinen), joten piti vähän soveltaa. Myös hihoista tuli jotenkin omituiset aluksi. En tiedä, että menivätkö ne liian pitkälle käsivarteen vai johtuiko se siitä, että kangas oli liian paksua trikoota. Päädyin kuitenkin siihen, että pienensin noita hiha-aukkoja ottamalla muutaman sentin sisään tuolta alhaalta ja nyt ne istuvat nätimmin.


Olisi tietenkin kuvaa varten voinut vaihtaa vaikka vähän neutraalimman väriset villasukat. Nyt voi ainakin sanoa, että kuvassa on joku katseenvangitsija, enkä se ole kyllä minä ;)


Mielessäni on jo pidempään pyörinyt myös idea rusettipiposta, tosin hieman erilaisesta mitä tämä toteutus. Se oikea idea ja sen toteutus jää toiselle päivälle. Tämmöisen sain sitten väkerrettyä. Päällinen violettia jousista ja vuori trikoota. Rusetti mustaa trikoota ja kiinnitetty pipoon nepparilla, jotta tarvittaessa saa pesun ajaksi pois, tai tuohon voi vaihtaa toisen koristeen tilalle. Teinkin jo pipokankaasta pienemmän rusetin, että voi vaihdella :)

Ajattelin myös fiksusti ottaa teille kuvat jalustan kanssa, että ei tarvisi kuvata itseään peilin kautta idiootin näköisesti, mutta enpä hoksannut, että siihen olisi varmaan tarvinut kaukolaukaisimen :D Kamerassa on ainoastaan kahden sekunnin viiveellä oleva kuvaus ja on ehkä vähän turhan pieni aika ehtiä kameran takaa sen eteen kuvattavaksi. Jouduin siis räpsimään tuhat kuvaa, että sain muutaman, jotka kelpuutin tänne. Ilmeisesti taitolaji tämä itsensä kuvaus, kun monssa blogissa ihmiset ovat jopa onnistuneet siinä.. Taidan laittaa sen kaukolaukaisimen ostoslistalle niitä tapauksia varten, että tekee mieli postata jotain ja mies on töissä, eikä pääse kuvaajaksi :) Ihanasti myös tarkennus varmaan joka kuvassa tuossa kamerassa, eikä pipossa...Tein kumpaankin saumaan rypytykset framilonilla, joskin tuo frotee ei kovin hyvin rypyttynyt. Onkohan vähän liian paksua kangasta siihen vai enkö vain saanut vedettyä sitä framilonia tarpeeksi tiukalle?Otinpa teille muutaman kokovartalokuvankin, kun kerrankin oli päällä jotain muuta kuin ulkoiluhousut ja lenkkarit. Kivasti sopii violetti harmaan takin kanssa! Helpottaisi varmaan tuota kuvausta itse, jos tuo putki ei olisi noin iso! Mutta sillä meidän pienemmällä ei voi zoomata niin jotenkin koen tuon kuitenkin helpommaksi.
"Jos mä laitan käden tälleen sivulle, näytänkö vielä vähän teennäisemmältä kuin muissa kuvissa?"
 
Sitten vielä yksi valmistunut kädentuotos esille. Muhun on iskenyt taas neuloosi, mutta en ole yksinkertaisesti keksinyt mitään kivaa, mitä tekisin. Monia sukkamalleja tekisi mieli kokeilla, mutta kun niihin pitäisi käydä ihan lankakaupassa asti ostamassa jotain kivaa lankaa, koska Kärkkäisen Dropseista ei löytynyt mieleisiä värejä ja Novitan langat ovat niihin malleihin liian paksuja ja muutenkin kevään värit olivat (taas) jotenkin pettymys. Mutta siis siihen neuleeseen palatakseni. Tein valkoisesta seiskaveikasta ihanaakin ihanamman Bubble hatin! Pitää laittaa tiedot itsellekin muistiin, koska näitä haluan tehdä varmasti vielä lisää kivoissa väreissä.

 Malli: The Bubble hat
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4mm
Kulutus: 65g


Malli on melko istuva, hieman lörppä takaa. Olisi ehkä voinut tehdä vielä pari kerrosta kuviota enemmän, niin olisi lörpöttänyt takaa enemmän, mutta tämä on tosi kiva näinkin. Kerrankin silmukkamäärä oli sopiva ja pipo on todella hyvän kokoinen. Yleensä onnistun tekemään AINA liian isoja pipoja, vaikka kuinka vähentäisin silmukoita ohjeeseen nähden...Semmoisia tällä kertaa. Muistakaahan osallistua edellisen postauksen arvontaan :) Mukava lukea teidän käsityöjuttujanne sieltä kommenteista!

2 kommenttia: