torstai 21. maaliskuuta 2013

Askarteluharjoituksia

Kävin tällä viikolla ostamassa kaupasta vähän virikettä niihin päiviin, kun ollaan Veetin kanssa kahdestaan kotona. Ostin uudet sormivärit, uusia muovailujuttuja sekä sakset! Sakset onkin ollut huippumenestys, sillä aiemmin ei olla kotona vielä leikattu niillä. Hoidossa Veeti on jonkin verran tutustunut niiden käyttöön.


Alussa oli kamalan vaikeaa tuo saksien pitely ja sain olla koko ajan korjaamassa otetta, mutta pienellä harjoittelulla sakset alkoivat pysyä kädessä.


Nyt Veeti osaa leikkoa tuommoisia viiltoja paperin reunaan eli ei todellakaan vielä leikata mitään irti lehdistä. Olen säästänyt jotain mainoksia ja esim Pirkkalehtiä ja niistä Veeti muka leikkelee kuvia irti.


Huomasin, että Veetistä on tainnut tulla vasenkätinen sinä aikana, kun peukalo alkoi haitata tekemistä. Ennen Veet otti ensin tavarat oikeaan ja yritti syödä oikealla. Nyt kun tuo peukalo ei enää suoristunut, alkoi vasen käsi olla se, jolla tehtiin asiat. Ajattelin, että leikkauksen jälkeen tuo oikea käsi palaisi vahvemmaksi kädeksi, mutta toistaiseksi Veeti tekee vielä kaiken vasemmalla. Toki voi olla, että tuo leikkaushaava on vielä erilaisen tuntoinen, mutta kun Veeti ei muuten tuota kättä varo mitenkään niin ajattelin, että jospa tuo vasemman käden käyttö on tullut jäädäkseen.


Saksienkin pitely nimittäin sujui paljon sujuvammin vasemmalla kuin oikealla kädellä.


Eilen sitten leikkasin Veetille kaapista löytyneistä kartongeista pääsiäismunia, jotka väritettiin yhdessä ja liimattiin sitten aaltopahville. Tehtiin siis pääsiäistaulu :) Yllättäen kaikki kartongit oli tuommoisia tyttövärejä eikä mitään kovin pääsiäisvärejä oranssia lukuunottamatta.


Tämmöinen tuotos me saatiin aikaan. Pitäisi viitsiä askarrella enemmänkin, kun se on kuitenkin ihan mukavaa puuhaa, mutta kun ei millään jaksaisi alkaa kaivelemaan netistä mitään askarteluvinkkejä ja oma pää lyö ihan tyhjää näiden asioiden kohdalla. Joku päivä ajattelin kuitenkin tehdä perunaleimasimia niin Veeti saa sitten painaa jotain kuvia niillä paperille.


Askarrellaanko teillä paljon lasten kanssa ja mistä otatte ideat askarteluihin??

3 kommenttia:

 1. Meillä lapset ovat vielä liian pieniä askarteluun, mutta hirveästi ideoita saa Pinterestistä! Minulla on jo iso liuta ideoita odottamassa lasten kasvamista, parempi lasten tykätä käsillä tekemisestä tämän äidin kanssa ;)

  VastaaPoista
 2. Minäkin kävin just ostamassa pääsiäiskortteihin askarteluvärkkejä. Meidän vanhempi tyttö on vähä liianki innokas askartelija, ja useimmiten se siivo on myös sen näköinen kun askartelut on saatu päätökseen ;).

  VastaaPoista
 3. Mulla on kaapit täynnä askartelutarvikkeita, ja oon aatellu, että pakkohan niitä on käyttääkin, että saa ostaa sitten taas kaikkia uusia ihania juttuja. Eli kaikki vaan käyttöön (tai ei ehkä ihan kuitenkaan Tilda-kuva-arkkeja tuhottavaksi...). Tarrojakin on paljon, niin niitä on ollut mieluista liimailla 3-veen omaan vihkoon ja piirustusten viimeistelyksi. Tuntuu, ettei noin pienelle pirpanalle ehkä kannatakaan turhan tarkkaan alkaa ohjeistaa, mitä näistä välineistä "kuuluisi" tehdä. Virpomisvitsoja kun alettiin askarrella, 3-vee varmisti useampaan kertaan, että "saanko sitten leikata/tehdä itse?". Asettelin vaan aina nauhan saksen terien väliin ja tyttö leikkasi. Ja oli mieluista.

  Viimeisin askartelumme löytyykin http://astakostanteki.blogspot.fi/, joka tuli tehtyä tyttären omasta tarpeesta.

  VastaaPoista