keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Vinpearl Land - Vietnamin Disneyland

Hoi Anin lomapuoliskolla ei juurikaan retkiä tehty vaan keskityttiin se alkuloma lähinnä rentoutumaan. Yksi ainoa reissu tehtiin Vinpearl Landiin eli tuollaiseen yhdistettyyn vesipuisto-huvipuistohässäkkään. Tänne reissulle ostettiin kyyti hotellilta, mikä oli oikein näppärää. Takaisin tullessa otimme Grabin eli paikallisen Überin, sekin toimi oikein mallikkaasti muuten Vietnamissa!


Emme olleet kamalasti lukeneet paikasta etukäteen, joten tuli ehkä hieman yllätyksenä millainen se oli. Ajomatka Hoi Anista taisi olla jotain 40min, jos en kamalan väärin muista. Tämä olit myös suhteessa Vietnamin muuhun hintatasoon aika kallis ja taisi olla niin, että paikalliset saivat liput halvemmalla. Meidän koko perheen liput maksoivat jonkin verran yli sata euroa. Sitten taas kun miettii, että sillä sai safarin, vesipuiston, huvipuiston ja pelihallin, niin ei tuo nyt niin paha hinta ollutkaan.


Alue itsessään oli jo aika valtava ja hienon näköinen. Vesialueen ympärillä oli taloja, joissa oli esimerkiksi ravintoloita. Tuo alue itsessään oli jo aika iso, eikä kierretty edes kaikkea, koska oli aika kuuma eivätkä lapset jaksa loputtomiin kävellä kuumuudessa.Ensimmäisenä pysähdyimme tsekkaamaan jonkun taidenäyttelyn ja siellä olikin hauskoja kolmiulotteisia kuvia ja aukkoja, joista pääsi kuvaan mukana.Hyvin onnistui vangita kuvaan Veeti niin, että näyttää kun kaatuisi justiinsa taaksepäin tuosta "sillalta".


Sitten Veetiä pyydettiin taas poseeraamaan kuviin. Tästä mainitsinkin jo aiemmassa Hoi An-postauksessa. Huvittavaa touhua.Ensimmäisenä suuntasimme safarille, koska ajattelimme siellä olevan suurimmat jonot päivän edetessä. Ja itse asiassa tuolla oli koko paikan ainut jono. Ei ollut mikään paikallisten loma-aika ja länsimaalaisia turisteja tuolla ei juurikaan ollut, joten saimme mennä joka paikkaan oikeastaan jonottamatta.


Yleensä en oikein enää perusta esimerkiksi eläintarhoista ulkomailla, koska en tiedä millaisissa oloissa eläimet ovat. Tuolla paikat ainakin näyttivät hyvin hoidetuilta ja työntekijöitä oli todella paljon hoitamassa paikkoja ja eläimiä. Mutta toki tarina voi valitettavasti kulissien takana olla ihan toinen.


Muutoin tuo safari kuljettiin veneessä, josta katsottiin eläimiä, mutta yksi pysähdys tehtiin safarin aikana ja meille sattui norsupaikka kohteeksi. Pientä maksua vastaan sai syöttää banaaneja elefanteille. Osa veneistä näytti pysähtyneen kirahvien luo.Safarilta suuntasimme viereiseen lintutaloon, josta jouduin kuitenkin lähteä ulkopuolelle Veetin kanssa odottelemaan. Ei aina vieläkään muisteta, että Veetillä on välillä noita ääniyliherkkyyksiä ja lintujen kiljunta ahdisti niin paljon, että totesin paremmaksi siirtyä ulkopuolelle. Mies kävi sitten tyttöjen kanssa katselemassa lintuja.Suurin osa ajasta kuluikin sitten huvipuiston ja vesipuiston puolella. Ensin kävimme kaikki kuivalla maalla olevat paikat ja lopuksi vietimme loppuajan vesipuistossa. Laitteita oli monenlaisia ja useimmat sopivat myös pienille lapsille. Noihinkaan ei tarvinut jonottaa ollenkaan! Tosin aina ei oikein tajuttu, että miksi tytöt eivät päässeet laitteeseen, vaikka käyttäjä oli paikalla. Saattoivat viittoa seuraavaan laitteeseen ja sanoa, että tulla myöhemmin uudelleen ja kuitenkin hetki sen jälkeen paikalliset ajoivat laitteilla.


Veetikin yllättäen kävi tyttöjen kaverina myös noissa kaikissa pienimmille tarkoitetuissa laitteissa. Eikä varmaan tarvitse erikseen mainita, että lapset olivat aivan täpinöissään noista. Me kun ei olla vielä koskaan Suomessa käyty huvipuistossa!Kuvistakin näkee, että aika autiota on ja lapset saivat olla laitteissa aina ihan kolmistaan.Aikuisen näkökulmasta mielenkiintoisin olisi varmasti ollut tuo alue, missä oli kaikkia eri aikakausien Vietnamilaisia asumuksia. Lapsia ei kamalasti kiinnostanut ja kuumuus alkoi jo painaa tuossa vaiheessa ja ehkä vähän nälkäkin. Aika pikaisesti käytiin katsomassa parit paikat. Tuolla työntekijät ihan oikeasti tekivät esimerkiksi puuvillalankaa tuossa turistien edessä, kuten joskus muinoin on tehty.Veetin kohokohta oli varmasti pelihalli, jossa viihdyin kyllä itsekin! Tuolla oli sitä paitsi hyvä ilmastointi. Samassa tilassa oli myös pieni hoplop-tyylinen alue.Tuolla isossa linnassa olisi ollut vielä 3D- ja 4D-elokuvateatteri, mutta skipattiin näytökset tällä kertaa kun aika meinasi muutenkin loppua kesken.


Loppupäivä kuluikin sitten vesipuistossa, jossa oli jos jonkinlaista liukumäkeä ja aaltoallasta.


Näin suomalaisena oli hieman hassua seurata vietnamilaisten uimahallikäyttäytymistä. Mentiin naisten puolelle ja tila oli todella iso ja täynnä lukollisia koppeja. Oletin niiden olevan pukukoppeja vaan ei, ne olivat suihkukoppeja! Ilmeisesti tarkoitus oli, että koko perhe ahtautuu sinne suihkuttelemaan, että kenenkään ei tarvitse näyttäytyä alasti muiden edessä. En kyllä oikein tajunnut, että miten homman oli tarkoitus toimia, kun ei me ainakaan mahduttu koppiin pesulle ja vaatteiden vaihtoon niin, että ei olisi ollut kaikki kamppeet märkinä. Tytöt riisuivatkin sitten kopin ulkopuolella ja kävivät pesulla ja itse kävin tyttöjen jälkeen yksin vaihtamassa uikkarin päälle.


Koko päivän paahtava auringonpaiste katosi tietysti juuri kun päästiin uimaan ja loppuajasta meinasi jo tulla kylmä, kun tuuli tuuleskeli märälle iholle. Tosin lämmintä oli varmaan silti lähemmäs kolmekymmentä.
Vinpearl Land oli kyllä loistava päiväkohde lasten kanssa ja olisi tuolla saanut vietettyä helposti toisenkin päivän. Varsinkin jos lapsilta oltaisi kysytty! Tuolla olisi ollut myös huvipuiston oma hotelli. Näitä puistoja taisi olla Vietnamissa useampikin, joten ehdottomasti kannattaa käydä, mikä siellä suunnalla vierailette. Näitä oli Hoi Anin lisäksi ainakin Nha Trangissakin.

1 kommentti:

  1. Ai kamala kun nauratti tuo suihkukoppitarina :D itse oon kans 173-senttisenä Aasiassa aivan jättiläinen ja siitä on tullut joskus koomisia tilanteita..

    VastaaPoista