torstai 13. kesäkuuta 2019

Monomeikki ja curly Girl

Ei tarvitse pelätä, en aio alkaa tehdä teille mitään meikkitutoriaaleja tällä mun loistavalla meikkaustaidolla, vaikka otsikko pian ehkä antaakin sellaisen kuvan. Bongasin tämän hauskan monomeikin Ida iholla-blogista ja sieltä löydättekin paremmat ohjeet meikin toteuttamiseen.


Ideahan on siis hyvin simppeli eli koko meikki tehdään yhdellä tuotteella. Ei tietenkään ihon pohjustusta, mutta silmät, posket ja huulet. Ostin tähän tarkoitukseen tuon saman Labellon huulipunakynän, mitä blogissakin on käytetty ja tästä on tullut yksi viime aikojen lempparituote. Puna on huulilla yllättävän kestävä ja pigmenttinen, vaikka luulin tätä enemmän huulirasvapunaksi. Meikkejä poistaessa saa huolella pyyhkiä punan pois huulilta, että se lähtee kokonaan irti.


Punan sävy on mielestäni myös tosi hyvä. Ei liian punainen, mutta kuitenkin sopivan punainen eikä esimerkiksi oranssi. Ainut miinus tuosta korkista, joka tahtoo laukussa aueta itsekseen ellei laita sitä johonkin pussukkaan taikka pieneen taskuun. Tämä meikki on kätevä, jos haluaa selvitä vaikka reissussa mahdollisimman pienellä määrällä tavaraa. Haaveilen hankkivani vastaavan kynän luonnonkosmetiikan puolelta, kunhan sopiva tulee vastaan. Halusin testata kuitenkin käytännössä tätä ennen kalliin tuotteen ostamista. Tämä Labellon kynä kun maksoi vain muistaakseni noin kuusi euroa.


Kuvissa näkyy myös mun Curly girl-metodin kehitys hiuksissa. Mun hius on normaalisti ollut kosteana taipuva, mutta suoristuu kuivuessaan. Olisiko kuvassa joku kolme viikkoa metodia takana ja tukassa on kuivanakin pientä lainetta. Hauska nähdä miten hiukset muuttuvat vuosien saatossa, sillä mulla oli lapsena maailman suorin ja jäykin tukka! Sitten yhtäkkiä parikymppisenä se alkoi kihartua kun leikkasin sen lyhyeksi ja nyt se näyttää tältä.


Itselle ongelmallisinta tuossa metodissa on se, että en ehdi saada illalla tukkaa kuivaksi, että kiharat olisivat nätit aamulla. Pitäisi mennä tosi aikaisin suihkuun ja silti käyttää kuivaajaa, että ei tarvisi mennä nukkumaan märillä hiuksilla. Kiharat olisivat paljon kauniimmat, jos ne saisivat kuivua rauhassa.


Parasta oli se, että omasta suihkuhyllystä löytyvät valmiiksi kaikki tuotteet ja pystyn toteuttamaan tätä täysin luonnonkosmetiikalla. Ainoastaan hiusnaamion ostin Emotionilta ja sekin oli alle vitosen ostos Organic shopilta :) Tai no, oikeastaan parasta oli se, että tukka on nyt paljon parempikuntoinen kuin se kamala hamppu, joka tämä oli ennen. Nyt tekis kyllä mieli hieman vaalentaa kun hius on paremmassa kunnossa. Mutta ehkä maltan mieleni vielä hetken ja jatkan hiusten hoitamista.

Tuo Curly girlhän ei tee suorasta tukasta kiharaa vaan enemmänkin voimistaa sitä hiuksen luonnollista kiharaa tai lainetta. Että ihmeitä ei kannata odottaa, jos on piikkisuora tukka. Itse yllätyin, että oma tukkani meni noinkin laineelle mitä kuvissa. Välillä se on ollut vielä kiharampi kuin tässä! Hiuksia harjaan vain märkänä kun niissä on runsaasti hoitoainetta enkä käytä kuivaukseen enää froteepyyhettä vaan joko vanhaa t-paitaa tai sitten itse tehtyä turbaania, joka sopii oivallisesti myös ploppaukseen.

Curly Girl lienee kaikille jo tuttu ainakin nimenä, mutta olettekos kuulleet tuosta monomeikistä aiemmin?


Jos ploppausturbaani kiinnostaa, niin näitä voi tilata multa hintaan 22e sis pkt ja värivalikoimaa voin laittaa vaikka viestillä :) Toimii myös ihan normaalikäytössä ettei pelkästään ploppaukseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti