perjantai 14. kesäkuuta 2019

Tilda frillamekko

Sain koeompeluun AinoaPatternsin Tilda-kaavan ennen sen julkaisua ja ompelinkin sillä heti kolme mekkoa, niin ihana se oli! Kaksi jäi meille ja yksi meni lahjaksi ystävän lapselle ja oli sielläkin ollut mieluinen.  AinoaPattersin löydät Etsystä, mistä olen jo aiemmin ostanut tuon ihanan Rusetti-mekon kaavan.Itse asiassa en edes tiennyt näiden kaavojen olemassaolosta, kunnes näin instassa juurikin tuon rusettimekon ja metsästin sen kaavaa netistä. Tilda-kaava on saatavilla niin sähköisenä kuin pdf-versiona. Omani oli sähköinen ja ihanan yksinkertainen, sillä sivuja taisi olla vain yhdeksän ja muutenkin kaavat olivat hyvin selkeät. Koot kaavassa ovat 74-140cm.


Ompeluohjeet olivat selkeät ja uskon aloittelijoidenkin pystyvän ompelemaan tämän helpon mekon ilman ongelmia! Kaava on hoikkaa mitoitusta, joten jos teet normaalivartaloiselle lapselle, voit valita yhtä kokoa isomman, mitä lapsi normaalisti käyttää.


Viian mekko on kokoa 104cm, mutta tein pituuden jo koon 110cm mukaan. Viialla on pituutta ehkä joku 105cm. Aavan mekko puolestaan on kokoa 140cm ja pituutta on ehkä vajaa 130cm. Molempien kokovalinnat osuivat nappiin. Toki vähemmän laiska ihminen varmaan vertaisi johonkin hyvään, olemassa olevaan kaavaan. Itse en tietenkään jaksanut vaan luotin siihen, että voin tehdä saman koon kuin rusettimekossa.
Mekossa ehdottomasti parasta on tämä kaunis selkäosa! Se tuo semmoista ihanaa tyttömäisyyttä vielä lisää mekkoon, koska edestähän mekko on melko tavallisen mekon mallinen. Kankaat on ostettu Nappinjalta.Jos mielit päästä ompelemaan Tilda-mekkoa niin klikkaa itsesti Instagramin puolelle, sillä siellä on sunnuntaihin asti menossa arvonta, jossa voit voittaa tämän kaavan itsellesi! Kilpailuun pääset suoraan tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti