torstai 12. heinäkuuta 2018

Lapsiperheen paras taukopaikka (sis. arvonnan)




ARVONTA PÄÄTTYNYT! VOITTAJILLE ILMOITETTU HENKILÖKOHTAISESTI!


Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä ABC-asemien kanssa.

Me matkustetaan koko perheen voimin pidempiä reissuja lukuisia kertoja vuodessa, kun käydään esimerkiksi sukuloimassa lasten serkkujen luona Jyväskylässä tai moikkaamassa muualla asuvia ystäviä. Vähintään kerran vuodessa teemme myös kesälomareissun jonnekin hieman kauemmaksi tai käymme ulkomailla, jolloin ajelemme yleensä Helsinkiin asti autolla. Kaikki lapsiperheet tietävät, että pienten lasten kanssa autossa matkaamisen ei todellakaan aina ole herkkua! Meidän lapsista Veeti on ehdottomasti paras automatkaaja, mutta tytöt eivät meinaa malttaa istua paikoillaan ollenkaan. Lisäksi minä olen ihan onneton kuski, koska en meinaa pysyä ratissa millään hereillä. Tämän vuoksi onkin tärkeää pitää riittävästi taukoja matkan aikana. Tauoilla minä virkistyn ja lapset toivottavasti puolestaan purkavat turhat energiat pois. Essi oli muuten listannut blogissaan hyviä vinkkejä lasten kanssa matkaaville, meillä käytössä aika pitkälti nuo samat keinot!


Meidän taukopaikaksi on valikoitunut jo ennen lapsia aina ABC, mikäli se sattuu matkan varrella olemaan. Ja yleensä onkin, sillä niitä on Suomessa jo yli 50 kappaletta ja osa on auki ympäri vuorokauden. Noista 24/7-asemista on ollut meille paljon hyötyä kun on matkattu yöllä Helsinkiin lasten nukkuessa ja pidetty asemalla vessatauko ja haettu miehelle kahvia. Hän kun joutuu yleensä meidän yöajot ajamaan. Meidän vakkariasemiksi ovat muodostuneet jo Tupos, Viitasaari sekä etelämpänä Renkomäki, jossa pysähdyttiin nytkin Kroatian reissun kotimatkalla syömässä.


Miksi juuri ABC?

Ennen lapsia reissatessamme ABC -asemia käytettiin sen vuoksi, että niissä on todella hyvät vessat ja asemat ovat muutenkin siistejä ja monipuolisia! Siisti vessa on itselle aina yksi tärkeimpiä kriteereitä taukopaikkaa valitessa, koska mikään ei ole niin ällöttävää kuin törkyinen vessa. Jos vessa  näyttää siltä, että sitä ei ole viikkoon siivottu, alkaa väkisenkin miettiä, että onko muissakaan asioissa pidetty hygieniasta huolta.... Kahvitauolla ollaan samalla tankattu myös auto ja haettu autoon juomista tai syömistä tarpeen mukaan.


Nyt kun lapsia on jo kolme kappaletta, sitä arvostaa eri lailla myös tilavaa ja toimivaa lastenhoitohuonetta, kattavaa ruokavalikoimaa, joka huomioi myös lapset sekä ihan ykkösenä leikkipaikkaa, joka on tainnut löytyä kaikilta niiltä ABC-asemilta, joilla me on vierailtu lasten kanssa. ABC on tuttu ja turvallinen; aina tietää mitä saa ja se on tässä tapauksessa se on pelkästään positiivinen asia! Jätetään ne yllätysmomentit johonkin muuhun asiaan. Emme pistä myöskään pahaksemme, että ostoksista saa myös S-bonusta.


Ruokailu

Olemme kokeneet käteväksi pysähtyä ruokatauolle ABC:lle, koska siellä on todella kattava ruokavalikoima, josta löytyy jokaiselle lapselle jotain. Pyrimme yleensä syömään noutopöydästä, mutta välillä käydään myös Hesburgerin puolella tai me syömme miehen kanssa noutopöydästä ja lapset ottavat Hesestä ruuat. Kroatian reissulla pysähdyimme Lahden Renkomäen ABC:lla syömään ja koin positiivisen yllätyksen, kun huomasin ketjuun tulleen erillisen salaattiaterian. Eli salaattipöydästä sai valita mieleisensä salaatit ja täytteet ja parin euron lisämaksusta ruokaan sai esimerkiksi kanapihvin tai ison kiekon vuohenjuustoa. Tämä oli itselle ainakin kaivattu uutuus. Lomalla varsinkin kun tulee helposti syötyä raskaammin kuin arjessa, on kiva ottaa matkan jälkeen salaattiruoka. Myös alkuviikon Vaasan lomallamme pysähdyimme mennen tullen ABC-asemalle syömään.





Syöminen viiden hengen perheellä ravintolassa tuppaa olemaan kallista lystiä, mutta tuo ABC:n noutopöytä on meidän lapsilta vain vitosen luokkaa ja hintaan sisältyy myös jälkkärijäätelö ja aikuisille kahvit ja teet. Yritetään parkkeerata ruokinemme istumaan aina siihen Apsiparkin viereen, koska olemme kokeneet ne kätevinä taukopaikkoina myös meille vanhemmille.



Kun lapset ovat saaneet syötyä ruokansa, he painuvat leikkimään ja me vanhemmat saamme rauhassa syödä ruokamme loppuun. Tai jos kesken ajomatkan kuskia (minua) väsyttää niin voi käydä kahvilla tai teellä ja lapset voivat sen aikaa kiipeillä ja pelailla omalla leikkipaikallaan. Ei tarvitse kiireessä ryystää kuumaa juomaa vaan saa rauhassa lukea vaikka päivän sanomalehden samalla, kun lapsilla ei ole mikään kiire pois. Päinvastoin se lähteminen tuppaa olemaan enemmänkin ongelma, kun kaikki haluaisivat jäädä leikkipaikalle auton sijaan!



Jos on kiireempi aikataulu, jompi kumpi aikuisista poikkeaa ABC:n yhteydessä olevaan Saleen hakemaan jotain autossa syötävää evästä. Yksin ajaessani pysähdyn myös poikkeuksetta ABC:lle ostamaan juotavaa tai jotain pientä syötävää tai ihan vain jaloittelemaan, että pysyn hereillä!





Uusi ilme

Monesti ihmiset tuntuvat suosivan pieniä ja idyllisiä (ainakin mielikuvissa) huoltoasemia. Totuus onkin sitten monesti se, että kahvi on tervaa pannun pohjalla, munkit eilisen koppuroita ja vessa on sotkuinen ja siivoton. Pienillä asemilla käy vähemmän väkeä, joten varmasti ne pullat ja kahvitkin seisovat vitriinissä suhteessa pidemmän ajan. Toki on helmiäkin asemien joukossa, en kiellä sitä, mutta kun asioi ABC:lla niin tietää että ruoka on tuoretta ja vessat siistejä. ABC-ketjut olivat ennen sisältä aika räikeitä ja omaan makuun mauttomiakin, mutta nyt asemia on uudistettu ja ainakin Lahden ABC oli todella positiivinen yllätys! Vessassa oli jopa tuoreita neilikoita. Ja kyllä, piti käydä kokeilemassa olivatko ne muovikukkia, mutta eivät olleet. Monessako huoltoaseman vessassa olette törmänneet tuoreisiin kukkiin? Vessoihin oli tuotu myös hauska kasviteema!











ABC-asemat ovat ottaneet käyttöön mobiilitankkauksen, jolla tankkauksen maksaminen onnistuu puhelimen sovelluksen kautta. Tällä helpotetaan asiakasta entisestään. Huomasin myös, että asemille oli tullut myös itsepalvelukassoja! Olen varmaan omituinen, sillä rakastan niitä! Haluaisin Ikeassakin aina ostaa niin vähän tavaraa, että saisin itse mennä piippailemaan tuotteet. Meillä täällä Ylivieskassa kun ei kaupoissa ole itsepalvelukassoja. Sillä itsepalveluautomaatilla maksaessa sai muuten noutopöydästä vielä -10% alennuksen, joka huomattiin itse vasta kun oltiin jo syöty. Ensi kerralla fiksumpana!  Itse toivoisin, että myös ABC-asemien omat listaruuat voisi tulevaisuudessa tilata etukäteen sovelluksen kautta. Tämä toimii jo Hesburgereissa ja nopeuttaa matkan tekoa, kun ruokaa ei paikan päällä tarvitse odotella.  Autossa voisi vaikka puoli tuntia ennen asemaa tehdä ja maksaa tilauksen ja sitten astua vain perillä pöytään ja noutaa jo valmiit ruuat suoraan pöytään.

ARVONTA:

Minkälaiset mobiilipalvelut helpottaisivat teidän perheen pysähdyksiä?

Kommentoi alle olisiko joku palvelu jonka haluaisit tilata tai maksaa mobiilisti ABC:lla niin olet mukana 20e:n arvoisen S-ryhmän lahjakortin arvonnassa. Vastaa viimeistään 31.7. mennessä ja anonyymit jättäkää kommenttiin toimiva spostiosoite, että saan teidät kiinni voiton osuessa kohdalle.

59 kommenttia:

  1. Lapset jo isompia, mutta pidemmillä matkoilla ei ruokaa malttaisi aikuisetkaan odotella pysähtyessään. Miksipä ei voisi mobiilisti tilata ruuat etukäteen seuraavalta pitstopilta 😊 sini.rantonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Mä liputan kanssa ton ruuan etukäteen tilaamisen puolesta, helpottaisi etenkin matkoilla kovasti kun nopeuttaisi asiointia. :)

    tiina_ja_jarkko@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Kätevää olisi jos voisi tilata matkaeväät valmiina kassissa ja voisi noutaa sen abc:sta :)
    Jessu881@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Kahvit olisi mukava makaa mobiilisti. :)

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kiireisillä pysähdyksillä ruokien/matkaeväiden etukäteen tilaaminen olisi huippu juttu. Itse monesti ihmettelen toisten älytöntä vihaa ABC:ita kohtaan ja suosivat juuri niitä "idyllisiä" pikku bensiksiä. Omalla kesälomareissulla pysähdyimme muutamassa tämmöisessä idyllisessä paikassa, jossa oli juuri kuvailemasi pohjaan palaneet kahvit ja eiliset munkit. Lastenhoitohuone löytyi, mutta oli niin kuvottavassa kunnossa, että ei siellä voinut vaippaa vaihtaa. Abc:t ovat kuitenkin perussiistejä paikkoja, joten jatkossa pysähdymme niillä jos vain mahdollista.

    Kivi.milla@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ei ole kyllä erityistä tarvetta, mutta miksei etukäteen tilaaminen voisi olla näin lapsiperheelle kätevää.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  7. Myös kannatan etukäteen tilausta, pitkällä matkalla pysähdytään ABC.lla ainakin kolme kertaa suuntaansa.

    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  8. Kyllä, pysähdymme aina matkoilla abc asemille. Siistejä, suht edullista ja saa vielä bonusta. Sekä hyvä ruoka tietty, kaikille löytyy jotakin vauvasta vaariin.

    VastaaPoista
  9. Ruoan tilaaminen ja maksaminen mobiilisti ois huippu juttu.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Abc:t on suosikkipysäkkejä myös meillä, etenkin nykyään lapsen kanssa :) ruokien etukäteistilaus nopeuttaisi matkantekoa. joamaturunen@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ei oo tarvetta mobilisoida :)

    elina_jokitalo (at) Outlook. Com

    VastaaPoista
  12. Ruuan etukäteen tilaaminen olis jees. Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  13. ABC on ihan kiva paikka pysähtyä ja pitää taukoa perheen kanssa.ja toi mobiilitankkaus on kätevä.on käytössä. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ruuan tilaaminen
    jokinen.sara(at)gmail.com

    VastaaPoista
  15. Meilläkin pysähdytään ABC:lla. Hyvät lastenhoitotilat ja useita palveluja saman katon alla! :) samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa siitä, että ruokien etukäteen tilaaminen ja maksaminen olisi hyvä palvelu!

    krista.nissila@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Matkoilla tuo ruokien etukäteen tilaaminen on kiva juttu.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Etukäteen tilaaminen olis kyllä kiva!
    anniina.lang96@gmail.com

    VastaaPoista
  18. En osaa sanoa tähän mobiili-juttuun mitään, on niin vanha puhelin.Ei oo sellasie toimintoja.Abc: llä kyllä käydään.
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  19. Yleensä tykkään maksaa manuaalisesti, mutta jos ruokaa voisi tilata etukäteen maksaen mobiililla, saattaisin sitä kokeilla.

    Olen muuten samaa mieltä huoltoasemien (tai muiden paikkojen) vessoista ja mahdollisesta korrelaatiosta muuhun siisteyteen!

    VastaaPoista
  20. Toi mobiili-tilaus ois aika kätevä vaikka aika nopeaa yleensä ruoat onki saanut:)
    susku87@hotmail.com

    VastaaPoista
  21. Ei tule mieleen mitään mitä tarvisi:)
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  22. Toi etukäteentilaaminen vaikka s-mobiililla ois tosi kätsy. Hannes013@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. mennään siihen paikkaan ,mikä näyttää kivalta.maksetaan paikan päällä. hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  24. Kahvit voisi maksaa mobiilisti.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  25. Hesburgerin malliin ruokien tilaaminen etukäteen. On niin helppoa jo autossa tilata ruuat ja tulla suoraan syömään. Tämä ehdottomasti ABC:lle käyttöön.

    VastaaPoista
  26. ABC on tuttu paikka ja meidän perheen suosikki. En koe suurta tarvetta mobilisoinnille, mutta kyllähän tuo ruuan etukäteen tilaaminen voisi olla kätevää.
    -Riikka
    riikka_kuitunen(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Olipa kiva kirjoitus. Itse olen aikoinaan työskennellyt Renksun Abc:llä. Kiva kuulla, että paikka on edelleen hienossa kunnossa. Laitan omalle facebook seinälleni jakoon! Ps. olli.sarva@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Olisi hienoa nähdä arvioitu aika siitä, milloin etukäteen tilattu ruoka on valmista!

    ipeaino (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  29. jelena.nieminen(at)hotmail.com13. heinäkuuta 2018 klo 23.08

    Ruokien tilaaminen etukäteen olisi mahtava :)

    -Jelena-

    VastaaPoista
  30. heli.miettinen@netti.fi14. heinäkuuta 2018 klo 8.03

    Ruokien tilaaminen etukäteen voisi helpottaa matkan tekoa

    VastaaPoista
  31. Ruokien tilaaminen etukäteen! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  32. Ruokailu olisi hyvä maksaa mobiililla.
    Osallistun kivan jutun arvontaan.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  33. Sehän olisi tosi hienoa, jos voisi jo etukäteen tilata taukopaikan ruoat.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Olisi mukava jos pysähdyspaikkojen tarjonnan, aukioloajat, hinnat ja sijainnit näkisi samasta paikasta kätevästi.

    vitaevay@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Jos olemme kahdestaan niin ei tarvitse etukäteen tilata mutta jos lapset niin sitten olisi ruuan tilaaminen jo etukäteen hyvä.
    peholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  36. Ruokien tilaaminen kuten monella muullakin näköjään :D

    viivi.korpela@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Ruokien etukäteen tilaaminen. Hesessä käytetään tuota ja se helpottaa reissaamista

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  38. Ruokien tilaaminen etukäteen!

    jonnaharju@elisanet.fi

    VastaaPoista
  39. Meidän perhe asioi usein ABC:llä sekä kotipaikkakunnalla että reissussa. En ole kaivannut mobiilipalveluita, mielestäni asiointi on sujunut ihan hyvin näinkin :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Etukäteen tilaaminen oliis kyllä hyvä asia.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Ruokaa voisi tilata :) Se olisi kätevää, esimerkiksi reissumatkalla :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  42. ruokien tilaaminen etukäteen. mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  43. Ruokien tilaaminen etukäteen olisi huippu. Viime talvena pysähdyimme syömään matkalla pohjoiseen ja aikaa stoppiin kului 2,5h tilauksen kestäessä ja kestäessä. Kun jo pelkkä ajaminen vie 10h, tuntui tuo odottelu lasten kanssa turhauttavalta. riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  44. Kuten näköjään monilla muillakin, itsellänikin tuli mieleen ensimmäisenä' mahdollisuus tilata ja maksaa ruuat etukäteen puhelimella. Se olisi kätevää. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  45. Kahvit ja ruuan tilaaminen ym... mervik75@luukku.com

    VastaaPoista
  46. Ruuan tilaaminen etukäteen
    annna.t@hotmail.com ( 3 n kirjainta)

    VastaaPoista
  47. Etukäteen tilaaminen olisi kyllä näppärää automatkoilla.
    lotttav [ at ] gmail.com

    VastaaPoista
  48. Ruokien etukäteen tilaaminen ois kyllä kätevää :)
    susanna.sarre@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Tankkaus! Ois tosi kätevää. :)

    arjenmiljonaari@gmail.com

    VastaaPoista
  50. Ent olisiko tarve mobilisoida mutta onpa harvinaisen hienon ja viihtyisän näköinen abci noissa kuvissasi. Mielestäni abc:n taso vaihtelee eri paikkakunnilla niin ruuan kuin siisteyden kanssa.

    VastaaPoista
  51. Ruokien tilaaminen etukäteen olisi kätevää. 😊 zessica91@hotmail.com

    VastaaPoista
  52. Itse työskentelen liikenneasemalla, en abcilla, ja tuo mobiilitilaus kuulostaa aika kaukaa haetulta. Silloin kokkeja pitäisi olla kaksi, toinen paikanpäällä oleville, toinen mobiilisti tilaaville. Voihan nyt jo soittaa asemalle etukäteen, ilmoittaa ajan jolloin tullaan ja tilata ruuat.
    Mobiilitoimintoja ei enempää tarvita. Vanha kunnon asiakaspalvelu kunniaan!

    VastaaPoista
  53. en keksi mitään, mihin enää tarvitsisi mobiilipalvelua :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Ruoan etukäteistilaaminen on 👍

    VastaaPoista
  55. Ruuan etukäteen tilaaminen ja maksaminen! markettavesala@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Ruoka etukäteen tilaten kyllä nopeuttaisi pysähdyksiä 😊 hannakaisahakanen@gmail.com

    VastaaPoista
  57. Aterioiden maksaminen esim buffet x kp aikuista ja x kpl tietyn ikäkategorian lasta. Sitten vaan kassaalle näyttämään mobiilinäytöltä valmista maksua/kuittia jonka kassahlö lukaisee :)

    VastaaPoista
  58. ateriatilausten teko etukäteen olisi kätevää, maksun haluaisin hoitaa livenä :) t. Johanna
    mutter at suomi24.fi

    VastaaPoista