tiistai 17. heinäkuuta 2018

Lisää perhoshihoja

Kun kirjoitin ohjeen perhoshihaiseen paitaan, innostuin tekemään niitä noiden kahden lisäksi vielä lisää! Aavalle tein paidan tästä Noshin Lymy-kankaasta, kun sitä jäi Viian mekosta sopivasti palanen yli. Olisi kuitenkin kannattanut kysyä Aavalta etukäteen, että kelpaako kangasta. Tämä nimittäin ei kelvannut. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun ei suostu pitämään jotain tekemääni vaatetta. Ehkä juuri sen vuoksi en tajunnut edes ajatella, että ei kelpaa!


Onneksi saatiin tälle kuitenkin uusi koti, joten ihan käyttämättä ei toivottavasti jää. Omasta mielestä kuosi ja malli sopivat kivasti yhteen. Tässä on pohjana Raide-paitakaava koossa 122cm ja levensin hieman helmaa a-malliin.Viialla puolestaan ei ollut kuin pari kesämekkoa, joten tein yksivärisen, simppelin mekon samanlaisilla hihoilla. Pituutta tuli vähän reippaasti, mutta eipä tarvitse käyttää ainakaan leggareita alla.


Järkevän kuvan ottaminen oli haastavaa, kun malli ei pysy yhtään paikoillaan! :) Jospa mekon mallista kuitenkin saisi jotenkin selvää. Kaavana taas kerran Mint-paita, jota pidensin ja levensin helmasta mekkomalliin.


Vinkkinä muuten Oulun seudulla asuville, että oletteko käyneet jo Oulun Vimman liikkeessä? Itse en tiennyt, että se on vähän kuin heidän outlet eli siellä on halvempia vaatteita myynnissä. Ostin sieltä Viialle nämä mustat lettileggarit puoleen hintaan :)

Tälle mekolle kävi vain Kroatian reissulla köpelösti, sillä Viia oli piirtänyt siihen sellaisella tussilla, jolla tehdään niitä pois pyyhittäviä tehtäväkirjoja. En saanut sitä millään pois paidasta. Kokeiltu sappisaippuat ja hiuslakat. Vinkkejä?

1 kommentti:

  1. Ainut vinkki jonka keksin yksiväriseen vaatteeseen, josta tahra ei millään poistu:ota kangasmaalit/tussit esille ja tee jokin kiva kuvio vaatteeseen!
    Olen harrastanut tätä jopa miehen vetskaripuseroon, tuli mieluinen pusero taiteilujen jälkeen :D

    VastaaPoista