sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Metsää lyhtyyn

Meidän tien päästä lähtee sopivasti pieni luontopolku, jota pitkin päästään näppärästi lasten kanssa metsään retkeilemään. Olikohan se viime viikonloppuna kun käytiin lasten kanssa seikkailemassa ja haettiin samalla hieman materiaalia ulkolyhtyä varten. Metsä alkaa suomaisella osuudella, josta se muuttuu pikkuhiljaa kuivemmaksi kalliometsäksi jäkälineen ja noiden jälkeen seuraa upea "keijumetsä". Siellä on mahtavaa virheää sammalta, joka peittää koko maanpinnan sekä ihania puroja virtaamassa metsän halki. Mietin, että olisi ihana käydä kuvaamassa kesäaikaan tyttöjä joissain vaaleissa mekoissa tuolla kaiken vihreyden keskellä.


Viikko sitten metsässä ei ollut ollenkaan lunta vaan maa oli vielä yhtä vihreä kuin kesällä. Ainoastaan puiden karu ulkonäkö paljastaa sen, että ei eletä kesää. Ja tietenkin minun toppavaatteet! Tästä kuvasta saa hyvän käsityksen siitä, miltä tuo metsä näyttää. Oman puhelimen linssi oli ilmeisesti likainen ja kaikista kuvista tuli jotenkin sumeita. Onneksi miehen puhelimesta sain muutaman kuvan.


Syy metsäretkeen oli tosiaan se, että halusin kerätä pienen määrän sammalta ja puolukanvarpuja ja löysinpä sieltä sopivasti kanerviakin! Ystävän häissä oli pihalla lyhty, jossa oli ainakin kanerva ja mahdollisesti myös sammalta ja se oli niin kaunis, että halusin toteuttaa samaa ideaa myös omalle pihalle. Muistutuksena kuitenkin, että ilman lupaa toisen metsästä ei sammalta ja puuvartisia kasveja saa kerätä! Meiltä metsää löytyy pieni pala myös omalta tontilta ja sieltä ajattelin hakea myös pienen määrän havuja erääseen toiseen askarteluun

Varastosta löytyi lyhty, jossa on yksi lasi rikki. Niinpä tein sinne asetelman noista metsästä keräämistäni sammalista ja ostin Halpa-Hallista pihakäyttöä kestävän ledikynttilän, joka on aina kerrallaan viisi tuntia päällä ja sammuu itsekseen välillä. Tuota uskaltaa nyt turvallisesti polttaa palavan materiaalin vieressä.Tykästyin ideaan niin paljon, että hain Kärkkäiseltä alennuksesta toisenkin lyhdyn, kun metsästä kerättyjä materiaalejakin vielä löytyi. Toisen voi nyt viedä vaikka takapihalle ja jättää toisen etuterassille. Otin tästä tänään arskarrelusta pari kuvaa sisällä, niin näkyy vielä paremmin nuo materiaalit.


Näissä kuvissa lyhdyssä on Sirius- merkkinen ledkynttilä, joita käytän sisälyhdyssä meillä. Näissä ei kuitenkaan ole mainintaa ulkokäytön kestävyydestä, joten taidan hakea vain toisen samanlaisen ulkoversion myös tähän lyhtyyn.


Lyhtyjen lisäksi terassilta löytyy myös pieni kukka-asetelma. Tuon muratin jätin ruukkuun kesän jäljiltä ja lisäsin kaveriksi callunoita. Jännä, että tuo muratti ei ole kärsinyt pakkasesta tai ainakin on kuolleena saman näköinen kuin ihan elävänäkin. Onpahan vähän erilainen kun ei ole pelkästään noita callunoita.


Melkein pitäisi ostaa noita ulkokäyttöisi ledikynttilöitä muihinkin lyhtyihin. Niitähän saa nykyisin vaikka minkä näköisinä hautakynttilöistä tavallisiin kynttilöihin. Olen todella laiska muistamaan viedä noita kynttilöitä lyhtyihin niin esimerkiksi sellaiset pimeätunnistimella toimivat olisivat aivan loistavat tällaiselle harvapäälle! Nuo ledikynttilät ovat vielä nykyisin niin aidon näköisiä, että tuskin kukaan kauempaa pimeässä erottaa, että onko kyseessä oikea vai feikkikynttilä.


Millaisia talvisia asetelmia te ruukaatte laittaa terasseille?

2 kommenttia:

 1. Mulla on nyt toista talvea ulkona lyhdyissä siriuksen sisäkäyttöön tarkoitetut ledi kynttilät.
  Mitään ongelmaa ei ole ollut, patteritkin kestää koko talven hyvin.
  Minulla on se sirius paketti jossa on kolme eri korkuista ihan oikean kynttilän näköistä led kynttilää. Ajastimella joko 4h+20h tai 8h+16h.
  Ennen näitä mulla oli ulkona monta talvea sellaiset muovisen näköiset led kynttilät, sisäkäyttöön tarkoitetut. Niidenkään kanssa ei ollut ongelmia, mutta päivitin paremman näköisiin.
  Kiitos lyhdyn koristelu vinkeistä! Miten en ole moista hoksannutkaan!
  Jos samalla keräisi sammalta sen verran enemmän että saisin paikattua jo vuosia portaalla olleen sammaltuolin :)
  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on just se Siriuksen sarja sisällä, mut mietin et jos sattuukin et se kärähtää tai jotain ja sytyttää koko talon tuleen :D Tai sit ajattelen liikaa!

   Poista