tiistai 14. marraskuuta 2017

Vielä yksi Cocoon dress

Tilasin aikoja sitten ihania kankaita Wcollectionilta ja yksi niistä oli tämä viininpunainen, jossa on kultaisia hippuja. Postit ovat aika tuolta suolaiset Suomeen, joten tilasimme kimppatilauksena parin muun lähistöllä asuvan ompelijan kanssa. Kangas oli ehkä livenä ruskeampi, mitä kuvista ajattelin sen olevan, mutta onneksi Aava kelpuutti sen ja pisti mielellään päälle.Aava on muutenkin mekkotyttö, joten värillä ei taida olla väliä, kunhan voi pitää sukkisten tai leggareiden kanssa! Tässä kaavana ihana Cocoon dress, jolla olen tehnyt aiemminkin mekkoja. Aiemmat versiot näet tästä ja tästä. Tykkään kaavasta todella paljon ja Aavalle se sopii leveydeltään hyvin. Koko taisi leveydestä olla 4 tai 5v ja pituuden otin muistaakseni jopa kuusivuotiaan kaavasta, koska halusin käyttää tätä myös sukkisten kanssa. Tässä etukappale on paljon lyhyempi, joten helposti jää liian lyhyeksi ja alle pitää laittaa leggarit. Viialle puolestaan koko 2 oli aika teltta ja pituus jäi juurikin edestä liian lyhyeksi vaikka hieman lisäsin siiten kakkoskokoon mittaa. Kaavassa on alunperin vajaamittaiset hihat, mutta pitkät ovat talvella kätevämmät ihan lämpimyyden kannalta, joten tein sellaiset. Tykkään tosi paljon lopputuloksesta, mielestäni malli ja kaava kohtaavat kauniisti. Frillat olisi ehkä voinut tehdä kaksinkertaisena, jotta tuo valkoinen nurja puoli kankaasta ei näkyisi.


Viialla suurin tarve olisi oikeasti ihan peruspaidat, mutta jostain syystä kun istun ompelukoneen ääreen, syntyy vain mekkoja. Joku kirous koneessa vai mistä lie johtuu?!?! Nyt sain kuitenkin loitsun raukeamaan ja ihanasta käsityömessuilta ostetusta pupukankaasta tein niin peruspaidan kuin vain voi olla. Ei mitään kikkailuja, koska kuosi on yksissään niin kiva. Kaavana Ottobren Mint, taas kerran.


Ostin kesällä meidän taloon ensimmäiset (ja toistaiseksi hinnan takia viimeiset uudet) Gugguun housut ja onhan tämä ihan täydellinen malli Viialle! Pitäisi ehkä jaksaa kaavoittaa vastaava itse, niin saisi jatkossakin hieman edullisempia ja sopivia housuja. Väri on ollut vain hieman haastava, kun se on niin kirkas, että oikein mikään vanha paita ei sovi sen kanssa. Nytpä on ainakin yksi sopiva yläosa :D


Nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja ommella lisää näitä perusvaatteita, mistä oikeasti on pula!

Mikä on teidän mielestä se tympein vaate ommella? Se, jonka aloittamista lykkäätte ja lykkäätte ?

4 kommenttia:

 1. Lykkään aina vain eteenpäin kaikkea jo valmista joita pitäisi korjata tai muokata!
  Kaikki uusi ompelu tuntuu mieluisalta aina vaan :D
  T. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mulla ois pari vetskarin vaihtoa, ajatuskin puistattaa 😂

   Poista
 2. Ihania ompeluksia taas! Onko nuo housut väärinpäin Viialla jalassa vai onko malli muuttunut niin että lappu on nykyään edessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on edelleen takana, lienee malli itse pukenut 😂

   Poista