torstai 23. marraskuuta 2017

Merinovillaisia asusteita

Viime kuussa neuloin Viialle ihanan, merinovillaisen Peikkonen-myssyn Klompe lompe-kirjasta. Tuolloin Aava ilmoitti heti haluavansa myös itselleen samanlaisen. Aluksi väritoive oli valkoinen vaaleanpunaisella tupsulla, mutta tytön mieli vaihtui ja jostain syystä halusikin mustan tupsun. Niinpä tikuttelin toisenkin myssyn, niin on kummallakin tytöllä nyt oma. Tosin Aava ei nyt sitten jostain syystä kuitenkaan lämpene tälle lakille, vaikka itse halusi ja valitsi langat. Niin tyypillinen lapsi :D


Mulla neulomisessa se peikko tahtoo olla aina lapaset ja sen peukalon takia välttelen niiden tekemistä viimeiseen asti. Kummallakaan tytöllä ei kuitenkaan ollut lapasia, joten tein ryhtiliikkeen ja neuloin kummallekin omat! Viian lapasista ei ole kuvaa, mutta Aavan omista nappasin kuvat, kun olimme menossa parturiin leikkaamaan Aavan tukkaan Tukkaoperaation merkeissä. Lankana taas Dropsin Merino extra fine, sopii täydellisesti lapsille, koska ei todellakaan kutita vaan on silkkisen pehmeä :) Dropsin lankoja olen tilannut Adlibrikseltä* , koska sieltä voi näppärästi tilata ilman postikuluja pieniäkin määriä, jos valitsee toimitukseksi Ärräpaketin. Muutoin olen ostanut Dropsia myös Kärkkäiseltä, mutta sieltä ei jostain syystä saa tätä eniten käyttämääni lankaa. Adlibriksella näytti muuten olevan tällä hetkellä myös koko valikoima -15%. Taidan ehkä itsekin hyödyntää ja täydentää merinovarastoja.

Ohje näihin lapasiin löytyikin yllättävän läheltä, eli hyllystä löytyvästä Klompe lompen ensimmäisestä osasta! Ensin googlettelin ohjeita netistä, kunnes siellä tuli vastaan jonkun tällä ohjeella tekemät lapaset. Ei pitäisi lähteä merta edemmäksi kalaan.


Sain kuin sainkin myös peukalot tehtyä, vaikka kyllä se taas hieman miettimistä vaati. Novita on ilmaissut jotenkin tosi omituisesti toisen lapasen peukalokiilan paikan, enkä koskaan oikein tiedä, että tuleeko se kiila nyt toiselle vai kolmannelle puikolle ja jouduin taas äidiltä kysymään tulkkausapua. Hänenkin mielestä asia oli vähän hassusti ilmaistu ja jos rehellisiä ollaan, niin unohdin jo, että kumpi puikko niistä oli se oikea! Instagramin puolella tätä tuskailin ja sain vinkin katsoa Dropsin omat ohjeet kiilan tekoon, joten taidan suunnistaa sinne, jos vielä intoudun lisää lapasia tekemään.


*sisältää mainoslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti