torstai 5. marraskuuta 2015

Neiti mitä, missä, milloin eli kyselyikä

Meille on tullut uusi vieras kylään. Sellainen, joka saa aina välillä äidin turhautumaan ja toisinaan näkemään jopa punaista. Se ei ole Uhma, vaan Uhman kiltti Pikkusisko kyselyikä! Toivon, että vierailu ei ole kovin pitkäkestoinen, sillä se koettelee toisinaan äidin hermoja. Kyllähän lapset tietenkin kyselevät aina ja vähän hassujakin, kun eivät tästä maailmasta vielä niin paljoa tiedä (niin kuin itse olisin joka asian expertti!), mutta tämä jatkuvat asioiden tenttaaminen ja samat kysymykset ovat ehkä hieman jo rasittavia...Kyselyikä ilmenee näin:

A: Mikä tämä on?
Ä: Se on kurkku.
A: Mistä se on ostettu?
Ä: No tänään ostin kaupasta kun kävin.
A: Mistä kaupasta?
Ä: No sieltä Prismasta, missä aina käydään.
A: Miksi?

Ja tätä keskustelua käydään sitten kaikkien (ainakin uusien) esineiden kohdalla, mitä Aava sattuu käteensä ottamaan.Toisaalta mieluummin tämä kuin se uhma, jota jo kauhulla odotan muistellen Veetin uhma-aikaa. Se oli kyllä yhtä huutoa ja hampaidenkiristystä se kevät.


Tai sitten Aava on muutenkin ollut haastavampi lapsi, niin ehkä se uhma ei niin paljoa poikkeaisi tavallisesta Aavasta. Nämä on näitä "toivossa on hyvä elää"-kommentteja. Onko teidän lapsilla ollut selvää kyselyikää ja missä iässä se on iskenut kunnolla päälle?
6 kommenttia:

 1. Nuohan on vielä iisekä kysymyksiä, meillä vielä jatketaan: ai mikä kurkku, miksi se on ostettu, tykkääkö kurkusta mummu, kummi, kaveri jne. Ja osaa myös vastata: ei kelpaa! Ja kysymys uusiksi. Ja sama intos ihan joka asiasta. Eikä anna periksi ennenkuin kelpaava vastaus saatu. Suunnilleen samanikäinen lapsi kuin aava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, onneksi meillä on toistaiseksi pysytty noissa helpoissa. Vaikka en kyllä usko, että ne siihen jää. Mutta kokeileppa sinäkin sitä, että vastaat vaan "kerroppa sinä" :) Kokeilin sitä tänään ja kysely loppu ja Aava tuumas, että en osaa kertoa :D

   Poista
 2. Meillä kyselyikä alkoi parisen viikkoa sitten ja pojalla ikää 1v11kk. Vielä kysymykset on "mikä tämä on" ja "kuka" kysymyksiä, joihin on aika helppo vastata. Saa nähdä milloin alkaa tulla mutkikkaampia kysymyksiä ja jo vähän odotan niitä hassuja kysymyksiä joita lapsilla tulee mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kauhulla odotan Veetin seuraavaa kyselyikää, kun se poika ahmii tietoa ihan valtavasti ja varmasti kysyy semmoisia, mihin se itse osaa vastata ja mää en :D

   Poista
 3. Meillä on viimeiset kaksi viikkoa saanut _JOKA_IKINEN_AAMU_ hoitoon lähdettäessä selittää, miksi autossa on valot, mihin niitä tarvitaan ja kaikkiin vastauksiin saa jatkokysymyksen MIKSI. Huokaus. Niin ja tyttö siis on kolmevee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii! Mua alkais varmaan joka ikinen aamu v***ttaa se saman kysyminen :D Toivottavasti keksii kohta jotain uutta. Tosin meilläkin kyllä Aava kysyy joka kerta kun menee/tulee autosta että mikä tuo on kun siellä lattialla on penkin alla joku roska :D

   Poista