sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Maustehyllyistä kirjahyllyiksi

Joskus näin jossain netin syövereissä kivan kuvan lastenhuoneesta, jossa oli käytetty Ikean Bekväm maustehyllyjä kirjahyllyinä. Siitä se pakkomielle saada nuo hyllyt myös meille lähti. Innoissani menin niitä Ikean verkkosivuilta etsimään ja kappas, niitähän ei saanutkaan enää Suomesta! Ruotsin puolella kuitenkin näytti olevan ja jos omistaa reilun esimiehen, kuten minä, niin voi saada neljä maustehyllyä Haaparannan Ikealta kuskattuna suoraan työpaikalle :) Tai pitäisikö kiittää esimiehen vaimoa, joka reissun suunnitteli!


Maustehyllyt lojuivat vaatehuoneessa kiitettävän kauan aikaa, enkä oikein osannut päättää niille paikkaa. Ollaan nyt mööbleerattu vähän Veetin huoneessa ja samalla sitten kaivoin nämä esille ja kokosin ne, että mies voi pistää seinään kiinni. Mies ei oikein lämmennyt tälle puun värille tai muutenkaan idealle, mutta myönsi kuitenkin, että näyttävät ne ihan hyvältä seinällä kokonaisuutena. Hän ei vain ollut osannut nähdä sitä lopputulosta. Tai sitten sanoi vain noin mua miellyttääkseen :)


Ensimmäiset hyllyt ovat semmoisella korkeudella, että Aava yltää itsekin ottamaan ja laittamaan kirjoja, mutta ylimpään tarvitsee joko apua tai tuolin. Laitettiin hyllyt tuohon oven viereen seinälle, sängyn päätyyn. Tehosteseinälle en niitä halunnut, että ei näytä kovin sekavalta kun kuviotapettia vasten olisi vielä hyllyjä täynnä kirjoja. Tuo oli oikeastaan ainut järkevä paikka noille.


Tämä oli hyvin edullinen muutos huoneeseen, sillä nuo hyllyt eivät montaa euroa kappaleelta maksa. Näitä olen nähnyt käytettävän myös hauskoina naulakoina! Hylly ruuvataan seinään väärin päin, jolloin ylös jää pieni taso, johon voi laittaa jotain tavaraa ja alle saa hengarissa vaatteita roikkumaan :) Monikäyttöisiä kapistuksia siis.


Edelleenkin Aavan huoneessa häiritsee omaa silmää se, että huonekaluja on liikaa ja ne ovat väärän mallisia. Tuo korkea lipasto on jotenki liikaa tuonne, mutta on annettu sen olla, koska se vetää hyvin tavaraa sisäänsä, eikä sille ole muutakaan sijoituspaikkaa. Pikkupöytä on ehkä myös hieman turhake tällä hetkellä ja sen voisi kyllä nakata vaikka leikkimökkiin säilöön. En vain oikein osaa hahmottaa, että minkälaiset säilytyskalusteet tuonne passaisi parhaiten, koska olisi mukava saada kuitenkin osa tavaroista piiloonkin.


Jossain vaiheessa tuonne pitää kuitenkin saada mahtumaan myös Viian sänky tai tytöille yhteinen kerrossänky ja sen kerrossängyn paikaksi olen ajatellut tuota, missä Aavan sänky on tällä hetkellä. Ei siis viitsisi sisustaa semmoisilla kalusteilla, jotka eivät sitten myöhemmässä vaiheessa toimi tuolla.


Olisiko kellään tämmöistä samanmallista huonetta suunnilleen, mikä on lapselle sisustettu? Tuonne ovesta vasemmalle eli kuvan vasemmassa etureunassa on kiinteät kaapit, joten sinne ei voi laittaa mitään kalusteita. Olisi kiva nähdä kuvia, miten olette tämän mallisia huoneita sisustaneet!

12 kommenttia:

 1. Kivat hyllyt ja ihania juttuja huoneessa muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Loistava idea! Täytyypä alkaa houkutella miestä haaparannan reissulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä niitä autonrengasliikkeitä mihin sen ukon voi työntää Ikeareissun ajaksi :D

   Poista
 3. Huone on sisustettu hienosti. Silmää häiritsee vaan tuo seinä ja matto. Eivät mielestäni sovi tuohon sisustukseen vaan ennemmin vieras-/työ-/nuorten huoneeseen. Joku ei noin kirjava matto ja yksivärinen seinä... Hieno talo teillä muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto onkin meidän olkkarin vanha matto, ei siis lastenhuoneeseen ostettu. En ole löytänyt mieleistäni tuonne vielä ja tyhjä lattia on jotenkin kalsea niin tuo on väliaikasäilytyksessä tuolla. Se on mielestäni liian hallitseva yhdessä tuon tapetin kanssa ja olen haaveillut sinne jotain vaaleanharmaa sävyistä mattoa :) Tuntuu olevan vain helpommin sanottu kuin tehty se täydellisen maton metsästäminen! :)

   Samaa tapettia löytyy melko monen muunkin kotoa lastenhuoneesta ja itse karsastan sellaisia selkeästi lasten tapetteja, jotka ei kestä aikaa. Tuo valittiin sillä perusteella, että ihan sama käytetäänkö huonetta työhuoneena, lastenhuoneena tai nuoren huoneena, toimii sama tapetti kaikille :)

   Poista
 4. Kiva ideä kirjojen säilytykseen. Nuita ei tarida saada valkoisena? Ite vois toki maalata, mutta onhan se vähän työlästä... Ihana tuo Aavan huone, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa mun mielestä, mut ite ajattelin et nuo vois varmaan vaan spreijata valkoiseksi?

   Poista