torstai 10. syyskuuta 2015

Kolmikuinen

Meidän perheen kummallakin tytöllä oli eilen merkkipäivä, sillä kummallekin tuli tasalukemia mittariin. Aavalle kaksi vuotta ja Viialle kolme kuukautta. Tämä postaus on kuitenkin ensin Viiasta, saakoon Aava omansa lauantaisten synttäreiden jälkeen :)

Käytiin tyttöjen kanssa yhdistetyllä neuvolakäynnillä tiistaina ja Viia sai ensimmäiset rokotteensa. Parkuhan siitä tuli ja selvästi loukkaantui kun rokote sattui. Neuvolassa oli kaikki ok ja pituutta ja painoa oli tullut sopivasti. Painoa puolisen kiloa, mikä tieten rikkoo juuri sen rajan, paljonko kuussa pitäisi tulla lisää massaa :) En kuitenkaan ole huolissani, vaikka paino vähän laahaisikin, koska Viia on selvästi ruumiinrakenteeltaan siro kuten Veeti oli vauvana. Ei hoitajakaan mitään sanonut painosta. Kysyi, että miten olen suunnitellut kiinteiden aloituksen ja kerroin haluavani imettää ehkä sinne puoleen vuoteen asti ja siirtyä sormiruokaan. Tämä oli ok neuvolankin mielestä. Ihana kun ei alettu paasaamaan siitä, että pitäisi antaa sosetta ja korviketta kun painoa on tullut "vain" puoli kiloa.

3kk mitat:

62,3cm (59,7cm)
5,78kg (5,24kg)


Viia on parisen viikkoa sitten kääntynyt kerran selältä mahalleen, mutta se jäi yhteen kertaan. Kovasti on yritystä ja neuvolassakin neiti yritti pistää parastaan ja päästä mittapöydällä mahalleen, mutta niin vaan se käsi jää vielä alle, eikä kääntyminen onnistu. Lattialla tai sängyllä ollessaan Viia vääntää koko ajan itseään semmoiseen kamalan näköiseen mutka-asentoon. On ihan selkä karrella C-kirjaimen muotoisena. Itsestä tuntuu pahalta katsoa kun ei voi olla mukavan tuntoinen asento, mutta kaipa se on nyt sitten se kiva juttu tällä hetkellä.


Yöt meillä menee edelleen pääasiallisesti hyvin. Viia nukahtaa edelleen kasin maissa ja aamulla herätään kasin ja ysin välissä. Ensimmäinen syöttö ajoittuu vasta aamuyölle. Veetin vauva-aikana en osannut nukkua vauva vieressä, paitsi jos nukahdin imettäessä. Herätessäni siirsin Veetin aina omaan sänkyyn. Aava nukkui vähän miten sattuu, välissä vieressä kun en jaksanut siirtää tai välissä meidän vieressä. Viia puolestaan nukkuu melkein poikkeuksetta meidän vieressä tai oikeastaan mun kainalossa. Nukutan yleensä Viian syöttämällä tytön meidän sängyssä, johon jää jatkamaan sitten unia ja myöhemmin kömmin itse viereen. Joskus mies nostaa tässä vaiheessa Viian omaan sänkyyn ja sitten kun syötän toisen kerran, jää Viia kainaloon nukkumaan.

Eilen yritin siirtää yöllä omaan sänkyynsä, että olisin saanut vähän asentoa vaihdettua, mutta pinnasängystä alkoi heti kuulua kamala ähinä ja puhina, joka loppui vasta kun pääsi saman peiton alle kainaloon :)


Viia seuraa kovasti mitä ympärillä tapahtuu ja nauraa heti kun sille juttelee ja höpöttelee. Selvästi osaa jo jutellakin. Ja mikä voikaan olla suloisempaa kuin ääneen naurava vauva! Se ääni on jotenkin niin ihana.


Päiväunia Viia nukkuu vähän vaihtelevasti. Ensimmäiset unet saattavat alkaa jo tunti heräämisestä ja voivat kestää puolesta tunnista kahteen ja puoleen tuntiin! Yleensä tunnin kohdalla vaunut alkavat liikkua ja sieltä kuuluu kitinää. Jos käy hetken keinuttamassa niitä vähän niin Viia nukahtaa yleensä melko heti uudestaan ja saattaa sitten nukkua vielä toista tuntia. Tuo herääminen on kyllä aika tarkkaan samoihin aikoihin aina :)

Päivässä nukutaan noiden yksien pidempien lisäksi muutamat pienet unet, jotka voivat olla kaikkea vartin ja tunnin väliltä. Viia nukahtaa edelleen aika helposti. Nytkin jäi hereille syönnin jälkeen omaan sänkyynsä ihmettelemään ja kohta sieltä kuului tuhina.


Lelutkin alkavat pikkuhiljaa kiinnostaa ja viriteltiinkin olkkariin Veetin vanha lelumatto, niin pääsee vähän tutustumaan niihin.


Minkälaisia teidän kolmekuukautiset ovat tai ovat olleet? Joko rytmi on löytynyt vai nukutaanko ja valvotaanko miten sattuu? Käännytäänkö ja joko tulee jutustelua ja naurua? :)8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Vauvaa on vielä suhteellisen helppo kuvata kun vertaa noihin isompiin, jotka eivät ole hetkeäkään paikoillaan :D

   Poista
 2. Suloisia kuvia postaus täynnä! Ihana neitokainen sielä :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen tyttönen! <3 meidänkin vauva täytti tänään 3 kuukautta ja moni juttu kuulostaa kyllä tutulta :) meillä ei vielä käännettä, mutta juttua tulee kyllä vauvalla ihan hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jokelteli ja hörähtely on kyllä niin hellyyttävää!

   Poista
 4. Meidän 3kk tyttö myös kovasti juttelee ja naureskelee! Yrittää myös kääntyä mut käsi on edessä :) teillä on pitempi tyttö ku meilä, mut painoo melkee saman verta 3kk, ku tää on 58cm ja 5,5kg :D oon luullu et tää on pitkä mut ei vissiin ookkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lapset on kaikki kasvaneet siellä yläkäyrillä pituudessa :)

   Poista