tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tuplat

Aavalla ja Viialla on ikäeroa noin 1v9kk, joten halusin ostaa meille tuplarattaat, että päästäisiin lasten kanssa nelistään liikkumaan esimerkiksi puistoon. En voinut etukäteen tietää, että oppiiko Aava ajamaan potkupyörällä tai kuinka pitkiä matkoja hän jaksaa polkea. Talvisin ei pyörällä voi mennä, mutta aina ei kuitenkaan ole pulkkakelit. Varsinkin kun täällä ahkerasti hiekoitetaan koko pyörätien leveydeltä. Seisomalauta ei myöskään talvella ole ehkä maailman kätevin ja meidän tie aurataan monesti vasta iltapäivällä.

Tuplille oli siis pieni tarve, mutta ei niin suuri, että olisin sijoittanut kamalasti rahaa mihinkään unelmavaunuihin. Ostettiin käytettynä ompelukaverilta nämä punamustat Carenan Double Swingit. Rattaiden väri on sellainen, että sopii tytölle ja pojalle. Ostaessa kun ei tiedetty vielä vauvan sukupuolta. Koppa on kokonaan musta, mutta istuimet punaiset.


Hyvä ostos ovat kyllä olleet. Etupyörät ovat isot ja rullaavat hyvin. Ne saa ilmeisesti myös lukittua, en ole vielä testannut, koska tarvetta ei ole. Rattaat ovat tukevat ja kulkevat hyvin sorallakin, mutta eivät silti ole liian raskaat ja kömpelöt, vaan oikeinkin helpot ohjata. Aisa on melko korkealla, mutta minulle pitkänä (n.170cm) se on ihan sopivalla korkeudella. Kymmenen senttiä lyhyemmälle tuo saattaisi olla jo liiankin korkea. Näissä aisaa ei voi säätää, kuten kalliimmassa mallissa. Tästä ehkä pieni miinus. Vaunukopan kuomu meinaa myös soralla työntäessä laskeutua vauvan naaman päälle ja sitä pitäisi kiristää. Kuomu on kiinni popniitillä, joka pitäisi porata rikki ja vaihtaa ruuviin ja mutteriin, että kiristys onnistuisi.


Tavarakorit ovat myös todella tilavat ja hyvänmalliset! Koreja on kaksi, joista toiseen ei nyt kopan ollessa paikoillaan pääse ollenkaan takakautta. Mutta yhdelläkin korilla pärjää melko pitkälle, koska se on hyvin tilava. Sinne mahtuu jopa Aavan potkupyörä! Ollaankin käyty lenkillä siten, että otan tuplat mukaan ja laitan vauvan koppaan nukkumaan ja Aava potkii ensin pyörällä. Väsyn iskiessä voi tulla välillä istumaan kärryihin ja laitetaan pyörä tavarakoriin. Sitten voi taas hetken levähdyksen jälkeen jatkaa potkuttelua. Ilman tuplia me ei esimerkiksi lenkille päästäisi ollenkaan, koska Aava ei jaksa vielä kuitenkaan niin pitkästi potkia.


Hintaansa nähden olen erittäin tyytyväinen näihin. Olen päässyt näitä testaamaan lasten serkuilla lumessakin ja muistaakseni nämä kulkivat talvellakin ihan hyvin. Toinen miinus on ehkä se, että kun kopan ottaa pois, ei lasta saa naama työntäjään päin. Talvella meillä tulee varmaan olemaan toppapussi pelkässä ratasosassa, niin silloin Viia jää väärin päin. Vaikka toisaalta suurin osa ajasta menee vaunuissa nukkuessa ja vaunuverhon suojassa, niin eipä sillä niin kamalasti ole väliä mihin suuntaan siellä pötköttää.


Rattaat eivät ole mitkään kamalan pienet, mutta eivät sieltä isoimmastakaan päästä. Nämä menevät tavallisesta ovesta sisään ja meilläkin ovat säilytyksessä teknisessä tilassa. Eiväthän nämä mitkään tilaihme shoppailurattaat ole, mutta semmoisia en ollut etsimässäkään. Jos kaupoilla tarvii Aavalle rattaita, otan mieluummin sitten Viian Manducaan ja Aavan yksöisrattaisiin.


Summa summarun, hyvät rattaat hintaansa nähden ja voin kyllä suositella, mikäli on on hakusassa näppärät, mutta hyvin muuallakin kuin asvaltilla kulkevat menopelit!

7 kommenttia:

 1. Hei!

  Ensinnäkin pitää sanoa että ihana tämä sinun blogisi :)

  Pitää udella että mitä teet työksesi? Teetkö jotain käsitöihin liittyvää kun olet taitava ompelija, vai onko se enempi harrastus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihan vaan harrastus, työkseni teen tarjouslaskentaa ohutlevymekaniikan parissa :D Eli melko kaukana tästä käsityömaailmasta.

   Poista
 2. Meillä oli samanlaiset (eriväriset) vaunut kolmannen lapsen syntyessä. Tykkäsin erityisen paljon juurikin tuosta vaunukopasta. Toisen lapsen syntyessä meillä oli jotkut oran peruskaksostenrattaat, jossa vauva oli ratasosassa kasvot menosuuntaan eli en häntä nähnyt lykätessäni vaunuja. Toinen ja kolmas lapsistamme on ollut syksyllä/talvella vaunuissa ja tuo vaunukoppa tuntui suojaisemmalta ja lämpimämmältä. Vastoin valmistajan ohjeita esikoinen istui osan koiran ulkoilutuslenkeistä tuossa vaunukopan eteen jääneen jalkatuen päällä huilaamassa. (Kolmannen lapsen syntyessä esikoinenkin oli vielä alle 3-vuotias.)

  VastaaPoista
 3. Tämä sinun blogisi on kyllä mahtava :)

  VastaaPoista
 4. Nää rattaat on parhaimmAt mitä meillä on olluja kuitenkin kolmia testattiin ennen näitä! Hyvin toimii talvellakin ja toimii myös renkaat lukittuina!

  VastaaPoista
 5. Mahtuukohan tuohon koppaan minkä ikäinen vielä? Ei varmaan sinne puolivuotiaaksi asti taida mennä? Meilläkin ois tuplat sisaruksille etsinnässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, riippuu varmaan lapsen pituudesta. Meillä edelliset ovat olleet n.70cm puolen vuoden iässä. Kesävauvahan menee varmaan pidempään jos ei tartte olla toppausta kamalasti. Veikkaisin, että ilman toppapusseja tuo puoli vuotta on varmaan aika realistinen arvio siitä, milloin koppa jää pieneksi. Talvivauvalle en ostaisi ehkä itse ollenkaan koppaa vaan kunnon paksun toppapussin ja jalkapeitteen :)

   Poista