tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesähattu ja täydellisen pikkuhousukaavan metsästys

Veetille löysin kaappeja penkoessani pari kesähattua, mutta Aavan hattutilanne on vähän heikompi. Vain yksi kirpparilta ostettu lierihattu, joka on mielestäni vähän pieni. Niinpä tein taas yhden Downtown hatin. Olen tehnyt näitä hattuja ainakin täällä, täällä ja täällä, joten jospa kaavan osto olisi maksanut itsensä takaisin ;) Kokokin sattui kerralla nappiin, vaikka hattu pelottavan pieneltä näyttikin ennen sovitusta. Kankaana on farkkutrikoo?


Koristeeksi laitoin ison napin, jonka Aava sai parista vaihtoehdosta itse valita.Olen myös etsinyt hyvin istuvaa pikkarikaavaa Aavalle, että voisin tehtailla pikkuhousuja valmiiksi sitä hetkeä varten, kun päästään vaipasta eroon. Bambit olivat ensimmäinen testikappale ja tein ne tällä kaavalla. Koko 2-5v ja onnettoman pienet Aavalle. Tai mahtuivat ne jalkaan, mutta reidet ovat ihan liian paksut noihin ja muutenkin liian pieni. Keijuihin avarsin jalantietä ja muokkasin muutenkin vähän, mutta ei vieläkään minusta täydellinen kaava.


Sitten löysin Ottobresta Annica- kaavan, jota kokeilin. Tein muistaakseni koon 98cm ja tästä tuli hyvä. Tosin korvasin kuminauhan ja resorilla, enkä madaltanut vyötäröä vaan lisäsin resorin suoraan kaavaan. Näistä tuli aika hyvät jo ja reidetkin mahtuvat sisään! Nyt pitäisi vaan ahkeroida jossain välissä ja tehdä pino lisää.Hyvin menevät jalkaan tämmöiselle vähän muhkummallekin ;) Ja ei, tällä en tarkoita että Aava olisi mielestäni mitenkään lihava vaan vauvanpyöreämpi mitä esimerkiksi Veeti joka puolestaan on aina ollut rimppakinttu.

10 kommenttia:

 1. Annica-kaavalla olen tehnyt omillekin tytöille pikkuhousuja ja olemme tykänneet mallista. Niin paljon, että pienten mielestä äidin tekemät on paremmat kuin kaupasta ostetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä kaupasta ostettuja ole eikä olla vaipasta päästy eroon, mutta toivottavasti tulevaisuudessa ovat lapsenkin mielestä hyvät jalassa! :)

   Poista
 2. vinkkaa mikä vuosi/numero ottobresta-siis se pikkari kaava? mulla ollut samanlaisia yrityksiä tehdä pikkuhousuja lapsenlapselle joka on hieman "pyöreähkö" ja reisissäki löytyy ympärysmittaa.... vanhoista pikkareista yritin kaavaa vääntää muttei enää oikeen muistunu mieleen miten 30vuotta sitte kaavoitin omille muksuille vaatteita!! isoäiti pohjanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 6/2013 näytti olevan. Vinkkinä jos on hukassa joku ottobren kaava niin kun googleen kirjoittaa esim ottobre Annica, niin tulee monesti blogitekstejä, missä lehden nimi on mainittu. Niin itsekin aina katson numeron kun en jaksa alkaa penkoa lehtipinoa :) Mutta tämä tosiaan meni reidekkäämmällekin lapselle ilman, että kiristi!

   Poista
  2. Kiitos Laura! tilasin kyseisen lehden ittelleni. Siinä näytti olevan muitakin toteuttamisen arvoisia malleja. parikymppisenä kun ompelin omien lasteni vaatteet suurimmaksi osaksi itse,ei ollut vielä näin nopeaa apua pulmiin kuin nyt tämä netin ihmeellinen maailma! Ja joka päivä opin jotain uutta tai muistuu mieleen että noin tuo juttu tehtiinkin.... Isoäiti vm-62 Pohjanmaalta

   Poista
  3. Se on kyllä tosi hyvä juttu tässä netissä! Just tässä tytöille ompelen ristiäsiin mekkoja enkä osannut ommella pussiin helmaa nii jo vain netistä sain virtuaalisesti apua ja tuolla on mekot valmiina odottamassa :)

   Poista
 3. Wau, mikä blogi! :) Löysin blogisi vasta ja koukutuin täysin! Siis miten taitavasti ompelet lasten vaatteita ja hienoja! Heti alkoi raksuttaa että onko sinulla näitä jossain myynnissä,esim, huuto.net ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva jos olet viihtynyt täällä :) Valitettavasti lasten vaatteita en tee myyntiin, mutta pipoja teen kyllä tilauksesta ja valmiitakin löytyy blogin facebook-sivuilta eli siellä NauravaNappi. Siellä on ihan aikuisille ja lapsille :)

   Poista
 4. Olen piirtänyt Popin pikkareista kaavan, jolla olen tehtaillut itse pikkareita. Erään vanhemman käyttäjän mielestä nämä ovat kuulema parhaan mallisia. :) Vyötärölle ja "jalan aukkoihin" olen käyttänyt foe-kuminauhaa.. Näihin saa mukavasti pikku jämäpalat kulutettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tosiaan tartte kummonen pala olla et niistä housut saa :) Tuo foe on mulle ihan uus, tai siis oon kuullut mut en koskaan käyttänyt.

   Poista