maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pienen pieniä nettinöttösiä

Viime kuussa innostuin ompelemaan muutaman sisävaipan uudelle tulokkaalle. Aavalla oli käytössä imse vimsen flanelleja, joita tuunasin laittamalla päälle kerroksen joustofroteeta. Halusin kuitenkin tehdä muutaman erilaisen vaipan ja käyttää samalla muutaman joustistilkun tilkkulootasta pois. Pupukankaan jämä menikin tehokkaasti näihin kahteen vaippaan ja lisäksi käytin yksiväristä keltaista ja fuksiaa sekä tuota vanhaa Noshin raitafroteeta, joka on mielestäni ihan liian paksua vaatteeksi.


Taskuvaippojen ompelusta en tykkää yhtään! Niitäkin on tehty muutama uusi ja isompi Aavalle, mutta kuvaa en ole muistanut ottaa. Nämä sisä vaipat puolestaan on paljon kivempia ommella. Vielä mukavampaa olisi, jos ei tarvisi laittaa kuminauhoja ollenkaan :) Kaavana vaipoissa on nettinöttönen, jonka sain kaverilta. Ilmeisesti sitä ei ole missään ladattavissa. Sen verran poikkesin kaavasta, että jatkoin siivekkeitä sen verran, mitä kankaassa oli varaa. Näin menevät paremmin päällekäin eikä edes näpsyn käyttäminen ole pakollista. Vaipat ovat kaksinkertaista joustofroteeta ja välissä on vielä pari kerrosta samaa kangasta ja osassa vanhaa pyyhettä imuna keskellä. Ainakin nämä ovat söpömpiä mitä ne Imse vimset! Ja kuoria meille onkin kertynyt ihan riittävä määrä jo. Testasin, että nämä menevät Imsen kuoriin ihan hyvin. Koko on varmaan jotain vastasyntyneen ja S-koon väliltä?


1 kommentti:

  1. Minusta kestovaipat ovat aivan ylisuloisia, vaikkei meillä enää ole vaipantarvitsijaakaan. Tosi ihanan värisiä vaippoja.

    VastaaPoista