maanantai 13. huhtikuuta 2015

Mummulassa

Mies oli viikonloppuna työpaikan juhlissa, joten me lähdettiin lasten kanssa mun kotiin viikonlopuksi. Pääsiäinen vietettiin toisessa mummulassa, joten nyt oli sitten aika vierailla toisessa.
Käytiin torstaina kaupassa ostamassa miehelle vähän naposteltavaa tänne kotiin ja Veeti oli tietenkin katkera, kun isi sai herkkuja, eikä meille ostettu mummulaan mitään. Niinpä herkuteltiin mummulassakin ja ostettiin dippivihanneksia ja dippejä iltapalalle. En ole muistanu lasten kanssa tuota herkkua tehdäkään ja aika tohkeissaanhan nuo olivat. Veeti kysyi vielä seuraavana aamuna, että saadaanko tänäänkin syödä vielä herkkuja ja kyllähän se sopii, kun herkkuja ovat kurkku, porkkana ja selleri :)


Aavankin piti saada koko ajan dipata, vaikka ilmiselvästi ei kastikkeista tykännyt ja syötti mulle ja mummulle kaikki dipatut vihannekset. Laitettiin sitten ihan vettä kuppiin ja siellä Aava tyytyväisenä uitti vihanneksiaan ja söi menemään. Pääasia oli siis ilmiselvästi, että sai tehdä samalla lailla kuin muut.


Joku teistä lukijoista kysyikin, että onko meillä miehen kanssa paljon sisaruksia ja lapsilla serkkuja ja siitä, kun lapset tuntuvat olevan paljon mummulassa.

Itse olen ainut lapsi, jonka vuoksi mun puolelta ei lapsilla ole serkkujakaan. Mun puolen mummulassa käydään normaalisti ehkä kerran kuussa tai parissa yökylässä, joskus harvemmin ja joskus useammin. Ehkä senkin takia usein, että ei ole niitä serkkuja, jotka myös olisivat usein mummun luona. Ei tartte siis mummunkaan joka viikonloppu jaksaa lapsenlapsia ;) Joskus Veeti on yksin mummun luona silloin, kun mummu pyytää ja mummun mies sattuu olemaan koko viikonlopun töissä. Aava ei ole vielä ollut yksin mummulla eivätkä lapset ole tainneet olla yhdessäkään ilman meitä vanhempia kuin kerran muistaakseni.


Meiltä on suhteellisen lyhyt matka mummulaan, joten sinne on helppo lähteä lyhyemmälläkin varoitusajalla. Samalla paikkakunnalla asuu myös mun isä, joten lapsilla on Pyhäjoella kaksi pappaa. Mummu on lauantaisin töissä, joten monesti soitankin omalle isälleni, että haluaako ottaa Veetin mukaansa touhuamaan siksi aikaa kun mummu on töissä. Nytkin Veeti lähti aamulla papan matkaan ja me jäätiin Aavan kanssa pihalle leikkimään ja käytiin vaunuilemassa.


Miehen puolelta lapsilla on kolme serkkua, jotka asuvat sen verran kaukana, että nähdään harvemmin. Sen puolen mummulassakin tulee käytyä harvemmin, mitä meidän kotona. Ehkä se monesti on niin, että siellä äidin puolen kotona tulee helposti käytyä useammin, koska äidit ja tyttäret varmaan muutenkin ovat keskenään enemmän tekemisissä, mitä miehet äitiensä tai vaikka isiensä kanssa. Onko muilla niin, vai käyttekö yhtä paljon kummankin vanhemmilla kylässä? Toki toiseen mummulaan on vähän pidempi matka ja mummu on vuorotöissä eli ei aina ole viikonloppuisin kotona, kun meillä olisi vapaata.


Olisihan tuo mukavaa ja helppoakin, jos vaikka kaikki mummut ja papat asuisivat samalla paikkakunnalla meidän kanssa niin tulisi nähtyä usein. Tosin äiti käy kyllä meillä kylässä myös aika paljon viikonloppuisin tai maanantaisin kun on vapaalla. Anoppikin oli yökylässä viime kuussa.

Itsestä on mukava, että lapset saavat viettää aikaa isovanhempien kanssa, kun itsekin olen ollut pienenä paljon vaarilla kylässä. Jos nähtäisiin kerran vuodessa, ujostelisivat lapset turhaan ja aika menisi siihen, että lapset alkaisivat pikkuhiljaa lämmetä melkein vieraalle ihmiselle.


Viikonlopulle osui onneksi ihan mahtavan aurinkoiset ja lämpimät säät, niin oltiin paljon pihalla. Veeti ajeli pyörällä ja Aavakin testasi potkupyörää. Mummun ollessa töissä ei löydetty pihaleluja, mutta näemmä jakoavaimellakin voi kaivaa soraa...


Ostettiin facebookin paikalliselta kirpparilta Veetille mummulaankin oma pyörä, että ei tartte linttasta sillä kaksitoistatuumaisella, aivan liian pienellä pyörällä menemään.
Viikonloppu hurahti nopeasti, niinkuin yleensäkin ja piti palata kotiin. Sunnuntaina ehdittiin kuitenkin vielä viettää lättykestejä ja toinenkin pappa ehti nähdä lapsia kun meni vasta yövuoroon.


Kotiin tultiin iltapäivällä ja mentiin vielä ruuan jälkeen ulos, kun oli niin ihanan lämmin ilma edelleen. Hiekkalaatikolta oli sulanut hiekat, joten Aava viihtyi siellä ja Veeti ajeli kottikärryjen kanssa pitkin pihaa.


Ehkä puoli pihaa on vasta sulanut lumesta ja toinen puoli on vielä ihan luminen. Naapurit jo haravoivat pihaa! En tiedä ovatko he levitelleet lunta, että se on sulanut noin nopeasti, että piha on jo kuiva.

Eiköhän se nyt nopsaa sula tuo loppukin, jos vaan lämmintä piisaa. Pitäisi miettiä jotain pihajuttujakin, mutta kun jotenkin tuo pihasuunnittelu ei ole yhtään sitä ominta alaa. Talon sivupäätyyn haluaisin jonkinlaisen pienen kasvimaan, mutta saa nähdä jääkö se vain suunnittelun asteelle tänä kesänä, kun on tuo vauvakin hoidettavana. Tai sitten pitäisi vaan palkata joku muu tekemään se suunnittelutyö ylipäätään tähän pihaan ja tehdä sitä sitten pikkuhiljaa valmiiksi.


Iltapalaksi tein pikaisesti vain banaanimaitoa, johon laitoin purkin appelsiinijugurttia, maitoa sekä banaanin. Aava söi sitten lopulta myös Veetin annoksen, joka ei kuulemma tykännytkään banaanimaidosta. Pienemmälle näytti maistuvan yllättäen hyvin :)


 Ostin joskus kirpparilta nuo tupperin pillimukit ja ovat olleet kyllä huippu ostos! Tuo kansi on vesitiivis ja pillinreiästäkään ei vuoda nesteet ulos. Ihan täydellisiä just tämmöselle iltapalasmoothielle, joka vielä mahtuu kuitenkin tuommoisesta hieman paksummasta pillistä läpi.Semmoista viikonloppua täällä vietettiin. Hieman olen ehkä kateellinen heille, jotka pääsivät lapsimessuille. Itse en ole koskaan ollut ja kovasti olisi mieli tehnyt. Ehkä olisi voinut ajatella menoa, jos miehellä ei olisi ollut samana viikonloppuna menoa ja olisi voinut olla lasten kanssa. No, ehkäpä ensi vuonna? :) Ja kaikki bloggaajat kiertävät veistä haavassa julkaisten kuvia loistavista ostoksistaan! Oi jospa oisin saanut olla mukana...

3 kommenttia:

 1. Meillä mummulat on lähellä ja itse asiassa miehen koti on 1km päässä kun taas minun naapuripaikkakunnalla niin toisinaan anoppilassa tulee käytyä useammin mutta sitten mun äitiä nähdään joka viikonloppu tai joskus harvemmin. Itsekin olen ainoa lapsi ja hyvin mielellään äiti ottaa muksut ihan yökyläänkin :)

  Mä voitin liput lapsimessuille ja aloin jo suunnitella reissua sinne mutta pienempi sairasti vauvarokon viime viikolla niin jäi TAAS messut käymättä.. Ehkäpä ensi vuonna tai sitten jos aloittaa katsastamalla Oulun lapsimessut ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko muuten Oulussa tänä vuonna lapsimessut? Jossain oli keskustelua, että ei ollut löytynyt mitään tietoa niistä mistään?

   Poista
  2. Viime vuoden tiedot näyttää sivuilta löytyvän.. Toisaalta luulisi että ois jo tietoa tän vuoden messuista jos sellaiset tulossa. Pitää seurailla jos joku lastenvaateliike tms tietää :)

   Poista