lauantai 2. elokuuta 2014

Pitkää hihaa syksyyn

Sieltä se syksy kovaa kyytiä lähenee, vaikka kuinka yrittää pitää ajatukset vielä tässä ja nyt ja nauttia kesästä. Sen verran olen kuitenkin ajatellut jo tulevaa, että olen alkanut ommella muksuille uusia vaatteita. Aavalla ei ole jemmassa oikeastaan juurikaan seuraavaa kokoa ja Veetinkin kaapista sai karsia lyhyitä vaatteita pois. Osa näistä on valmistunut jo alkukesästä, mutta ovat odotelleet päättelyä ja kuvaamista koko kesän. Nyt sain aikaseksi pääteltyä ja kuvattua kasan niin laitan ne kerralla tänne.

Aava sai pari tunikaa ja tämä ensimmäinen on ihanaa Verson puodin turkoosia jemmaa. Tuo kuosi se jaksaa sykähdyttää minua, joten tilasin kaverin kanssa hurjan metrin kahteen pekkaan. Kuvat eivät oikein anna oikeutta kankaan kauniille turkoosin sävylle. Kaavana testasin uusimman Ob:n jotain kaavaa, jonka nimeä en muista. Koko on 86cm ja varmasti aika väljä vielä Aavalle. Mahtuu sitten tarvittaessa alle body. Tyttömäisyyttä tuomaan laitoin vaaleanpunaiset kantit.



Toinen tunika on Noshin kettukankaasta, jota ostin jo kankaiden yönä. Kaavana on Ottobren toffee koossa 80cm. Tämmöinen perustunika ilman sen kummempia jippoja.



 Bodejakin pitäisi tehdä lisää, mutta toistaiseksi olen saanut aikaiseksi vasta kaksi. Meillä kuitenkin enemmän pidetään mekkoja ja tunikoita ja yksivärisiä ostan mieluummin kaupasta kuin alan väkertämään itse. Tämän keltaraidallisen tein kuitenkin itse, sillä tämä menee myös liivarin kanssa tai sitten ilman. Vähän jujua tuohon tuo musta silitysarkista tehty rusetti.

Kävin Oulun reissulla Metsolassa ja meinasin ostaa Aavalle leggarit, kun ne olivat puoleen hintaan. Kangaspuolella hoksasin samaa kangasta olevan pakalla, joten en voinut mitenkään enää ostaa housuja, joiden hinnalla sai puoli metriä kangasta. Tarkoittaen siis sitä, että sain leggarit tehtyä ja kangasta jäi vaikka kaksiin leggareihin vielä jäljelle! Joskus ei ole kamalan kätevää se, että osaa ommella, kun ei mitään raski ostaa sitten valmiina kaupasta. Raitakangas on Kärkkäiseltä. Bodyn kaava Bert ja housujen Ruusunpuna.

Toinen body on tämä Noshin uuden värisestä lintukankaasta tehty. Luulin jotenkin pohjan olevan tumma violetti, mutta se olikin ihan tumman harmaa. Ihan kiva kyllä näinkin. Hieman harmittaa, kun piti laittaa vähän väärän sävyinen resori, kun en siihen hätään saanut oikeaa sävyä.
Bodyn jälkeen kangasta jäi pieni palanen, josta sai vielä leikattua vapaalla kädellä tämmöisen liivimekon tapaisen. Aika kapea on tuo helma, että saa nähdä, miltä tämä näyttää päällä.
Veetille on jo kankaita myös odottamassa housuiksi ja paidoiksi pääsyä, kunhan saan sen verran aikaiseksi, että leikkoisin ja ompelisin ne. Kaipaisin siis ehkä yhtä sadepäivää, että voisi hyvällä omallatunnolla olla sisällä ompelemassa :) Tosin päivisin ei enää ompeluaikaa heru kun mies palaa takaisin töihin neljän viikon loman jälkeen maanantaina. Huomenna lähdetäänkin sitten mummulaan ja tullaan joskus ensi viikolla lasten kanssa takaisin.

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihania! Ja tuo Jemma on kyllä aivan ihana kuosi, saisipa sitä vielä jostain... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkkiä jemmaa odotellessa tai sitten violettia! Ne ois niin herkkuja :)

      Poista
  2. Aivan upeita! Nykyisin on saatavilla niin suloisia kankaita,että olen itse todennut yksinkertaisten mallien olevan parhaita ja tulevat käyttöön ahkerammin. Jemmaa täälläkin odotellessa...

    VastaaPoista
  3. Ihania vaatteita. Jaksaisimpa minäkin vielä ommella lapsille =) mutta en jaksa, kun varastot on täynnä seuraavia kokoja vaatteita odottamassa. Minä en jaksa ommella, jos ei ole todellista tarvetta =)

    VastaaPoista