Ohje on täältä:
Brownie-kerros:
115 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
(1 dl mantelirouhetta)
Cookie-kerros:
115 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Itse lisäsin taikinaan murennettuja vaniljafudgekarkkeja sekä cashewpähkinöitä.
Valmista ensiksi brownie-taikina. Sulata yhteen voi ja suklaa ja
lisää siihen sokerit. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää
sitten kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet yhteen ja
lisää ne taikinaan siivilän läpi sekoitellen. Voitele iso irtopohjavuoka
tai laita neliönmalliseen vuokaan (halkaisija 25-30 cm) leivinpaperi.
Valuta taikina vuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään noin
tunniksi.
Tee cookie-taikina sillä aikaa, kun ensin tehty osa on viilentymässä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää sitten kananmuna ja
keltuainen ja jatka vatkaamista parin minuutin ajan. Lisää sitten
taikinaan jauhot ja leivinjauhe. Sekoita mahdollisimman vähän. Lisää haluamasi täytteet.
Ota jähmettynyt brownie-pohja jääkaapista ja levitä cookie-taikina
sen päälle. Jos taikina on vaikea levittää, sen voi laittaa päälle
nokareina. Paista sitten känttyä 175 asteessa 30-35.
Ei tällaisia houkutuksia saa paljastaa!! ;) No tietääpä mitä viikonloppuna leivotaan. :P
VastaaPoistaMe selattiin eilen Veetin kanssa kinuskikissan uutta kirjaa kun etittiin synttäritarjottavia ja nyt mun tekis mieli leipoa koko kirja! Mutta mun linjat ei kyllä kestäis sitä :D
Poista