perjantai 28. joulukuuta 2012

Juhlahumussa

Joulunajan blogihiljaisuus on täten julistettu päättyneeksi! Tultiin tänään kotiin ja purettiin viikon likaiset vaatteet ja lahjat paikoilleen ja pesukone on myös laulanut tänään. Ihanaa olla kotona, vaikka ihana oli olla reissussa ja viettää joulua rakkaiden ihmisten kanssa. Viikkoon on mahtunut jouluvalmisteluja, joulu, lahjojen antamista sekä saamista, syömistä, yhdessäoloa, kummipojan ristiäiset sekä paljon muuta mukavaa!

Lähdettiin Veetin kanssa lauantaina Pyhäjoelle mummulaan ja käytiin matkalla kylässä tädilläni sekä omalla mummullani, joka ei dementian vuoksi kyllä tainnut yhtään tietää, että ketä me Veetin kanssa oltiin :( Mies tuli sunnuntaina perässä hakien junalta kummitätini miehineen. Myös Ruotsissa asuva enoni oli meidän kanssa joulua viettämässä, joten oltiin harvinaisen isolla kokoonpanolla, koska normaalisti meillä on joulua juhlimassa vain äitini miehensä kanssa sekä vaarini. Ihana oli kyllä viettää kunnon perhejoulu tuollaisella harvinaisella kokoonpanolla.

Pakko jakaa ensimmäiseksi tosi hassu luonnonilmiö (?) teidän kanssa! Äitini aukaisi saunan tuuletusikkunan, jolloin siihen huurtui tosi omituisen geometrisia huurteita!Piti ottaa vielä kuva ikkunasta todisteeksi, että kyllä tuo ylempi kuva on siitä otettu!


Veeti koristeli mun apuna kuusta ja lopputulos oli sen näköinen, kun 90% koristeista sijaitsi muutamalla alaoksalla...


Innostuin tekemään itse vähän joulukarkkeja eli fudgeja hyväksihavaituilla Kinuskikissan ohjeilla. Eli maitosuklaapähkinäfudge sekä valkosuklaalimefudge :)

Mummu oli varannut Veetille ihan oman herkkupurkin, mistä sai syödä joululeivonnaisia <3


Sopu sijaa antaa vai miten se meni? Ahdettiin kahdeksan ihmistä syömään jouluruokaa kuuden hengen pyötään ja Veeti sai tyytyä omaan tarjottimelliseen syöttötuoliin.Tehtiin myös "pöytäkoriste" lasimaljakosta sekä ylimääräisistä kuusenkoristeista :)


Itse olen henkeen ja vereen joululahjojen antajatyyppi :) Musta on ihan kattoa, kun ihmiset avaa lahjapakettejaan, varsinkin kun huomaa, että lahjat olivat mieleisiä! Teenkin vielä postauksen semmoisista joulutekeleistä, joita en oo täällä viittinyt vielä julkaista. Sain kuulla enoni tulosta vasta perjantaina, joten neuloin hänelle vielä sukat Ruotsiin viemisiksi, jotta olisi kaikille edes yksi lahja. Hyvin ehti parissa päivässä tikuttaa vielä viimeisen lahjan :)


Oltiin me myös miehen kanssa oltu kiltteinä ja saatiin mm. takkavälinesetti anopilta, uunipata mun porukoilta, suklaata, sukkia jne. Mieheltä sain vielä kameraan jalustan! En ole flunssan vuoksi sitä jaksanut testailla, mutta pitänee tässä viikonlopun aikana kokeilla, että mimmoisia kuvia sillä saa :)


Joulupäivänä meillä kävi äidin miehen vanhemmat sekä hänen eno perheineen kahvittelemassa, joten leivoin tuommoisen hyydytetyn kylmäsavulohikakun sekä sen marenkisen kinuskipuolukkakakun, jota tein jo aikaisemmin ja laitoin myös linkin tänne silloin.Joulupäivän ilta vietettiin perinteisesti juustojen ja lautapelin parissa. Tänä vuonna pelailtiin Bezzerwizzer-peliä, joka oli kyllä tosi kiva tietovisapeli!Keskiviikkoaamuna lähdettiin Kiuruvedelle toiseen mummulaan ja samalla viettämään ihanan kummipoikamme ristiäisiä. Ristiäisistä ei ole kovin paljoa kuvia, mutta tässä muutama sieltäkin.
Tänään käytiin vielä ulkoilemassa ennen kotia lähtöä mukavan lauhassa pakkassäässä. Aika vähälle nuo ulkoilut jäivätkin paukkupakkasten takia ja varsinkin sen vuoksi, että jouluaattona alkoi flunssa puskea päälle ja nenä onkin ollut tukossa siitä lähtien :(Veeti sai joululahjaksi mm. Brion hellan, leikkiruokaa, työkalusettejä kaksin kappalein (onneksi kuitenkin aivan erilaiset), pelejä, kirjoja, yöpuvun, vaatteita, rattikelkan (jota mennään huomenna testaamaan) sekä lumikolan, jolla tehtiin jo tänään mummun pihalla lumitöitä.


Semmoinen oli meidän joulu. Mulla on vielä vapaata ensi viikon tiistaihin asti ja uutta vuotta vietetään kaveripariskunnan kanssa meillä rauhallisissa merkeissä, koska Veeti on kotona. Varmaan käydään katsomassa raketteja, saunotaan ja syödään. Toivon, että flunssa helpottaisi siihen mennessä, että voisi vaikka vähän laulella singstaria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti