keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Onnistumisen iloa!

Kerrankin voin sanoa, että nyt onnistui (lähes) täydellisesti itselle tunikan teko! Mikään vaihe ei takkuillut, kangas oli ihanaa ja istuu jopa päälle! Ainut ongelmakohta meinasi olla kaula-aukon kanttaaminen tuolla joustofroteella, mutta onnistui sekin jopa ensimmäisellä yrittämällä. En ole nimittäin ennen kantannut muuta kuin resorilla ja mittasuhteet oli vähän hukassa.

Ihana violetti joustofrotee on tilattu Royal-tuotteelta. . Pakko kyllä kehua kyseisen nettikaupan palvelua. Laitoin viime perjantaina tilauksen ja kankaat odottivat jo tiistaina postissa! Ihailtavan nopeaa palvelua. Olisin tilannut tätä kangasta tunikaan jo viime tilauksessani, mutta silloin sitä oli muistaakseni jäljellä liian vähän.


Kaava on Suuri Käsityölehden joku numero, jota en muista. Mutta se aikaisemmin bloggaamani ensimmäinen itselleni ompelema paita on tehty samalla kaavalla. Tätä vaan hieman isonsin ja lisäsin helmaan mittaa. Lisäksi pidensin vähän tuota etupuolen yläkappaletta, että istuu oikeaan kohtaan kun viimes se meinasi nousta liian ylös.

EDIT: Kaava on ilmeisesti SK:n 4/2010 lehdessä, mutta siinä on edessä nappilista. Itse yhdistin etukappaleet yhdeksi.Tykästyin tähän kovasti ja joustofrotee tuntuu kivalta päällä. Taidan ehkä tehdä näitä joskus lisääkin :) Mittaa on sopivasti, että voi pitää farkkujen  ja leggareiden kanssa.

14 kommenttia:

 1. Onpa hieno! Kiva malli ja tuo väri sopii sulle tosi hyvin!!

  VastaaPoista
 2. Tykkään! Tosi kiva ja sopii sinulle loistavasti! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvän mallinen! :) Hyvin istuu!

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen ja mallinen :)

  VastaaPoista
 5. Komppaan edellisiä. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 6. Istuu hienosti ja on hyvän värinen sinulle :)


  -piksu/sinisentalonneiti

  VastaaPoista
 7. Todella onnistunut! Näyttää tosi hyvältä:)

  VastaaPoista
 8. tosi hieno. kaiva vielä esille sen sk mistä toi on otettu. mäkin haluun. mulle sopii hyvin tuollainen leikkaus myös.

  VastaaPoista
 9. Oho, onpa tosi hyvännäköinen tunika!

  VastaaPoista
 10. Onpa samaa näköä kuin omassa tunikassa :)

  http://omatekele.blogspot.fi/2012/04/yksi-tunika-lisaa-kokoelmiin.html

  VastaaPoista
 11. Ihana! Ja väri on niin herkku!

  VastaaPoista
 12. Riika: tiedätkö, oon varmaan vieraillut tuolla subn blogissa ja sitä kautta bongannut tuon lehden numeron kun linkitit sen toisen blogin sinne. Että kiitokset vaan hyväkstä kaavavinkistä :)

  VastaaPoista
 13. Tämä näyttää tosi hyvältä! Olen itsekin jo pari vuotta haaveillut yksinkertaisen joustofroteetunikan toteuttamisesta, mutta jostain syystä noille pienikokoisille on niin paljon keveämpi surautella (kun kankaan menekkikin on pieni). Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista