perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesäkelit

Onpas ollut mahtava ilma! Kerrankin sattui vapaapäivänä kelit kohdilleen. Mentiin aamulla ennen puoli kymppiä puistoon Veetin kanssa. Hieman piti pähkäillä, että mitä tuolle lapselle laittaa päälle. Useampana päivänä on kuitenkin ollut melko kylmä tuuli. No laitettiin sitten pelkät välikausihousut, pitkähihainen ja joustofroteehuppari. Mitään kesälippiksia/hattuja en todellakaan ole vielä hoksannut hankkia, joten laitettiin sitten vielä pipo. Silläkin uhalla, että pää on märkä ulkoilun jäljiltä.
Olikin niin lämmin, että tarkenin istuskella hiekkiksellä t-paita päällä ja housut vedettyinä capreiksi. Otin kirjankin mukaan ja ehdin lukea pari sivua samalla, kun Veeti touhusi. Kiva kun tulee lämpimiä päiviä, niin voi ottaa vaikka kudelman puistoon mukaan ja neuloa samalla. Mitä ajan hyötykäytttöä!


Tutin poisjättämisen jälkeen Veetin on ollut kotona hieman vaikea nukahtaa päikkäreille. Tai nukahtaminen tapahtuu, mutta Veeti saattaa höpötellä sängyssä toistakin tuntia, ennen kuin nukahtaa. Sieltä kuuluu vain jatkuvaa puhetta: "äiti, isi, mummu, pappa, omena, ihhahhaa, ihhahhaa (ollaan laulettu tuota laulua), pupu...". Ja sitä puhetta tulee jatkuvalla syötöllä. Hassun kuuloista :)

Tänään unta vastaan tapeltiin taas yli tunti. Kun Veeti nukahti, surauttelin taas muutaman kesävaatteen. Paljonkohan noita teeppareita tarvii kesäksi?? :) No eipä ole tullut ostettua yhtään t-paitaa Veetille, vaan kaikki on itse tehtyjä. Helma ei kyllä oikeasti ole noin kiero :DKokeilin tehdä myös kesäsortsit ihan Saimien kaavalla ja pätkäisin lahkeet vain lyhyeksi. Pitää kokeilla Veetin päälle, että tuliko lahkeesta sopivan kokoinen ja jos tuli, niin näitä voisi ommella lisääkin.


Eilen ompelin leijonakankaasta vielä yhden t-paidan. Ja huomaatteko paidasta, että mitkä saapui postissa tällä viikolla?


No ne ompelumerkit! Vaihdoin ihan vasta koneeseen neulat ja silti tuo merkki vähän "ratkeaa" alta eli näkyy tuommoista valkoista joka paistaa sen mustan värin alta. Käykö muille näin noiden merkkien kanssa? Merkit tilattu Ruotsista osoitteesta http://www.minanamnband.se/.


Viikolla otin muutaman kuvan Veetistä uudessa kesätukassa :) Pitäisi vaan ajella uusiksi, kun tuolla on vähän semmoisia pidempiä osioita paikoittain. Pitää varmaan yrittää saada Veeti lahjottua jollain herkulla pysymään paikoillaan...


Huomenna ajellaankin sitten heti aamusta ihanaisen Veera-tytön synttäreille Jyväskylään ja ollaan siellä yötä. Näkee Veetikin taas serkkuja edes vähän aikaa :)
1 kommentti:

  1. Mulla on merkkejä samasta paikasta ja samanlailla käy. Olenkin kiinnittänyt merkit välillä käsin, ei näy niin paljoa ja mulla ne ei muutenkaan meinaa totella, venyvät ja vanuvat niin että vaikea saada suoraan, varsinkin koneella ommellessa. Tai sit on laittajasta kiinni ;)

    VastaaPoista