tiistai 8. maaliskuuta 2022

Läjä viimeaikaisia neuleita

*sisältää ansaintalinkkejä

Puikot on viuhunut kovasti tän vuoden puolella, mutta tänne asti en ole saanut juurikaan neuleita kuvattua. Ajattelin nyt koota tähän vähän mitä on tullut alkuvuoden aikana tehtyä tai mitä on kesken. Paljon olen neulonut pieniä neuleita, koska en ole osannut oikein päättää, että minkä paidan ottaisin puikoille seuraavaksi :) Ajatttelin samalla vinkata, että Adlibriksellä on nyt kuun loppuun kaikki langat alessa -15% koodilla LANGAT22 (ei koske Istex-lankoja eli Lettlopia ja muista islantilaislankoja). Jos on siis suunnitteilla isompaa tai pienempää projektia niin pieni ale on aina hinnasta pois.

Tämä *Dropsin Alpaca boucle oli niin hauskan näköinen lanka, että oli pakko ostaa tätä pari kerää ilman ideaa, että mitä tehdä. Tein toisesta tällaisen ohuemman, yksinkertaisen pipon. Toisesta kerästä on tulossa panta. Tämä harmaa ei kuitenkaan ole täysin mun kasvoihin sopiva väri, mut lanka itsessään on aivan ihanan pehmeää! Tästä voi siis neuloa vaikka pehmoleluja tai tyynyn. Pinta on ihanan tuollainen kauniin struktuurinen.



Jämälangat puolestaan saivat kyytiä kun innostuin tekemään ohuesta *Baby merinosta tuubihuiveja. Bongasin idean Heidin ihanalta instatililtä , mutta sovelsin sitten oman ohjeen enkä ostanut tuota alkuperäistä ohjetta. Näitä valmistui lahjaksi ja omille tytöille. Ovat mukavan ohkaiset näin kevättä ajatellen.


Tämän neuletakin aloitin Viialle jo vissiin viime keväänä, mutta se jäi odottelemaan nappeja ja vihdoin sain ne ommeltua kiinni! Onneksi olin neulonut kasvunvaraa... Tämä on tehty Dropsin ilmaisella Sweet Marigold-ohjeella. Tässä siis myös lankana tuo Baby merino.


Itselle olen neulonut myös pipoja! Tämä muhkupipo on tehty itse keksityllä ohjeella ja novitan *Hygge-langasta. Tähän meni vajaa kaksi kerää lankaa ja oli kyllä tosi nopea tehdä! Tämä lanka on 100%:sta villaa, mutta ei silti juurikaan kutita. Jos olet yhtään kutiavaa tyyppiä, niin suosittelen mieluummin *Dropsin Wish-lankaa, joka on paksua, mutta pehmeämpää. Siitä voit tehdä vaikka mun kirjoittamalla ohjeella pipon.



Jos puolestaan etsit kutittamatonta ja pehmeää lankaa pipoihin, pantoihin ja kaulureihin, on *Dropsin merino extra fine ollut mun luottolanka jo niin monta vuotta, että en edes muista! Tuosta langasta on tehty esim tämä Viian kirjoneule sekä esim tämän vanhemman postauksen neuletakki ja pannat.
Alla oleva panta on oma sovellus Novitan sukkaohjeesta ja on myös tehty tuosta langasta.


Tämä lanka sopii myös unikkopantaan! Tällä saa paksun ja leveämmän version, kapeampaan versioon esim lapsille kannattaa käyttää sitä Baby merinoa.  Unikkokaaviot löydät täältä.


Olen tehnyt myös useita sukkia ja tässä niistä yhdet. Nämä on tehty Novitan Oodi-sukkaohjeella ja lankana on Opal. Tämä oli kiva lanka neuloa ja on kysynyt suht hyvänä käytössä. Myös malli oli tosi kiva tehdä ja tällä voisin tehdä kyllä useammatkin sukat!


Instan puolella mua seuraavat tietää, että yks mun ehdottomasti lempparilankoja on *Dropsin Air! Siitä olen tehnyt asusteita ja paitoja! Alla oleva unikkopanta on tehty Airista tuolla samaisella kaaviolla, minkä linkkasin tuonne ylemmän merinopannan kohdalle. Tämä vaan on tosi pehmoinen ja ihana lanka.



Tästä langasta olen neulonut myös frillapaidan koululaiselle, Magnolia bloom neulepaidan itselleni sekä esim tämän Aavan pidemmän neuleen.

Tästä langasta löytyy myös mun pipo-ohje, jolla on tehty jo monia ihania pipoja mun seuraajien toimesta!


Monenmoista neuletta on siis tullut valmiiksi jo tänäkin vuonna! Olen hävittänyt lankavarastoa neulomalla sieltä pois vanhoja ja myin ison läjän sellaisia lankoja, joita en käytä tai joita on jäljellä vain sen verran, että niistä ei saa enää oikein mitään järkevää. Nyt lankamäärät ovatkin pysyneet maltillisena, kun olen ostanut oikeastaan vain niin, että neulonut sitten saman tien langan pois ostamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti