maanantai 21. helmikuuta 2022

Frillaneule koululaiselle

*sis mainoslinkin

Neuloin viime kuussa meidän tokaluokkalaiselle aivan ihanan frillaneuleen! Alunperin olin suunnitellut tätä eskarilaiselle, mutta jostain syystä hän ei lämmennyt ajatukselle yhtään ja tokaluokkalainen sanoi heti kuvan nähtyään, että tuo ois tosi ihana. No käytiin sitten yhdessä valitsemassa langat tähän ja minä pistin kutoen.

Malli on Dropsin Red hibiscus ja kokona tässä on 9/10 ja pituutta mallasin lapsesta. Aava käyttää normaalisti kokoa 146/152, joka varmaan aika hyvin täsmää tuohon koon ikäluokkaan. Lankana yllättäen taas *Drops Air. Tämä vaan on niin kiva lanka sekä neuloa, että pitää kun on vähän pörhöinen, mutta ei kuitenkaan juurikaan kutita ja Aavakin on tätä paitaa pystynyt pitämään. Toki alupaitaa on pidetty alla. Samasta langasta on tehty mun Magnolia Bloom sweater.

Langan menekki oli muistaakseni noin 210g eli himpun päälle neljä kerää. Puikkokoko oli ohjeen mukaan. Tämäkin malli näytti kuvassa jotenkin ehkä värin vuoksi sellaiselta tosi plaah neuleelta, mutta piti osata vaan katsoa sen värin läpi ja miettiä tilalle joku kauniimpi väri. Tämä Dropsin violetti on tosi kaunis, harmi kun se ei oikein kuvissa näy niin ihanan kirkkaana mitä se oikeasti on! Ei ole todellisuudessa murrettu sävy, vaikka kuvissa herkästi siltä näyttääkin.

Tää on aika helppo ohje kun on vain peruspaita, johon tehdään sit jälkikäteen tuo frilla. Itse sen verran oikaisin, että neuloin tuon frillan suoraan paitaan kiinni! Ohjeessahan se tehdään erikseen ja ommellaan kiinni. Minä kuitenkin poimin silmukat suoraan puikoille ja neuloin siihen, jotenkin paljon kätevämpi niin. Tällä tavalla olin tehnyt frillan baby bornin paitaan Hupsistarallaa-blogin ohjeella niin ajattelin, että sama tekniikka toimisi myös tässä ja toimihan se. Jäi turha ompelu pois.

Kamalasti häiritsee omaa silmää kun tuo frilla meni edestä lyttyyn prässäyksen aikana ja huomasin sen vasta kuvia ottaessa, eikä se tietenkään enää suoristunut vaan olisi pitänyt kaivaa silitysrauta uudelleen esille, enkä tietenkään jaksanut. Siinä vaiheessa olisi varmaan mallilta loppunut mielenkiinto! :D2 kommenttia:

  1. No onpa ihana ♥♥ Tosi kaunis malli, laitanpa korvan taakse tämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sopis kyllä teidänkin neidille täydellisesti! Näen hälle jostain syystä tän heti jossain herkullisessa vadelman tai fuksian sävyssä! :)

      Poista