tiistai 30. tammikuuta 2018

Uusia ja vanhoja keittiön tuttavuksia


Apua, löysin blogin luonnoksista tällaisen ruokajutun puolentoista vuoden takaa! Hyviä vinkkejä näytti olevan, joten pistetäänpä jakoon, vaikka kuvissa oleva tyttö onkin hieman tuosta kasvanut. Toisaalta ruokajutut ovat ajattomia ja ainakin itselle kaikki kivat reseptit ovat hyvinkin tervetulleita.
Ohjeita ei siis todellakaan ole kokeiltu viimeaikoina, mutta voisin kyllä tehdä näitä uusiksi piakkoin :)

Kesäkuu 2016:

Minusta kaikensorttiset ruokapostaukset ovat aina kivoja, joten ajattelin kerätä tähän pari uutta ruoka/leivontajuttua, mitä olen viime aikoina tehnyt ja lisäksi listata vähän meidän lemppariruokia. Uusin ja onnistunut kokeilu olivat porkkanaletut, jotka tein Lauran tähti-blogin ohjeella. Omistani tuli enemmänkin kyllä pihvejä kuin lättyjä, koska se lättypannu on vielä hankintalistalla. Helppo ja nopea ruoka, jonka tekoon Aavakin oli helppo ottaa mukaan sekoittamaan taikinaa. Kuvat puhelimen räpsyjä :)



Mieskin tykkäsi näistä, mutta lapset olivat aika ennakkoluuloisia. Pinaattilätyt ovat suurta herkkua, mutta näistä eivät tykänneet. Tai no, Aava ei suostunut edes maistamaan! :) Nämä jäävät kuitenkin meidän ruokalistalle, koska me vanhemmat tykättiin näistä ja me syödään ihan liian vähän kasvisruokaa. Kiva saada vaihtelua lihalle välillä. Veetillä varsinkin on joku "en tykkää jauhelihasta muussa kuin makaroonilaatikossa"-kausi. Tosin ei kyllä syö kasvisruokiakaan, vaikka valittaa, että "aina meillä on liharuokaa"... Parsakaalit kuvassa on Viian ja kuva napattu instasta.


Erilaisia leipiä tulee aina välillä kokeiltua ja tällä viikolla leivän loputtua tein herkullisia porkkanasämpylöitä Kaunista elämää-blogin ohjeella. En koskaan muista tallettaa ohjeita niin tulee kokeiltua useampia sämpyläohjeita. Näistä tein kohotuksen jälkeen pitkoja ja leikoin pellille paloja, jotka kevyesti vain pyörätin ja raakana olivat niin rumia, että itseäkin ihmetytti, kun uunista tuli kauniin pyöreitä palleroita. Kannattaa kokeilla, maukkaita olivat!


Nämä lättänät puolestaan ovat jo kauemman aikaa sitten tehdyt "maailman helpoimmat sämpylät", ohje Esmeraldas-blogista. Nämä oli nimensä mukaisesti helppoja, mutta myös hyviä :) Tämmöiset helpot sämpylät on aina mun makuun, kun en millään jaksa pyöritellä kauniita palloja taikinasta.

Mun tekee mieli keittopäivänä leipoa leipää, koska jotenkin se lämmin leipä sopii superhyvin keiton kaveriksi ja tekee siitä vähän tuhdimman. Lapsiin uppoavat tuoreet, itse tehdyt leivät todella hyvin! Noita porkkanasämpylöitä Aava tosin kutsui koko ajan pulliksi...Luuli varmaan raukka saavansa herkkua ruuan kanssa ja pyysi aina lisää.


Leipälinjalla jatketaan. Joskus aiemmin kokeilin Pumpkin Jam-blogin ohrapuurosämpylöitä ja porkkanavoita. Niiden innoittamana tein samaa leipää, mutta kaurapuurosta, koska meillä harvemmin syödään ohrapuuroa. Näistä yli yhtä hyviä ja pysyvät puuron ansiosta ihanan pehmeinä, vaikka eivät enää uunituoreita olisikaan. Porkkanavoi on meillä Veetin herkkua. Tästä jätin hunajan pois, koska porkkanat ovat muutenkin niin makeita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos puuroa jää yli! Viialle otan aina taikinaa omiin leipiin ennen suolan lisäämistä, joten samalla saa kätevää sormiruokaa vauvalle. Viialla ei ole vielä hampaita, joten tämä pehmeä leipä on helppoa syödä pelkillä ikenillä.


Lopuksi vielä muutamia ihan ruokasuosikkeja, kun alkupostaus näytti olevan hyvin leipäpainotteinen.
Meidän koko perheen yhdeksi kestosuosikiksi on noussut tämä helppo Vietnamilainen lihapullakeitto! (edit on edelleen vuonna 2018)Valmistus on tosi nopsaa ja maistuu myös yllättäen lapsille. Monet normaalit kotiruuat eivät kelpaa, mutta sitten tämmöinen ei niin suomalainen makumaailma onkin meidän lapsien mielestä herkkua. Tämänkin ohje Lauran tähti-blogista.

Vinkkinä muuten sellainen ruokablogi, kuin Maistuis varmaan sullekin! Siellä on kivoja ja nopeita reseptejä helppoihin arkiruokiin. Eilen tein esimerkiksi tätä pannupastabolognesea ja se oli nopsa ja hyvä. Eilen kelpasi Veetille, tänään enää ei. Näemmä on ihan päivästä riippuvaista tuo lasten tykkääminen jostain ruuasta. On kuulemma huonoa kun on jo päivän ollut jääkaapissa.


Varmoja valintoja jos hakee, niin makaroonilaatikko uppoaa AINA! Paitsi viimeksi, kun erehdyin laittamaan siihen väärä maustetta! Maustoin siis suolattomalla mausteseoksella jauhelihaa kun otin samasta Viialle ja ilmeisesti siinä maistui sitten joku väärä, kun ei kelvannutkaan.

Lapset tykkäävät myös kovasti tortilloista sekä pitaleivistä, jos todella helppoja ruokia haetaan. Myös kiusaukset maistuvat hyvin. Tehdään nykyään aika monesti kinkkukiusauksen tilalta salamikiusausta. Se maistuu miehelle paremmin kuin perinteinen kinkku. Myös erilaiset pastat uppoavat useimmiten ja meidän aikuisten suosikit ovat Pirkan vuohenjuustopasta  sekä se The avokadopasta. Lasten puolestaan pestopasta, jossa on vain kanaa ja purkki pestoa pastan lisäksi. Pinaattikeitto munalla on myös yhtä varma valinta kuin makaroonilaatikkokin!

Mitkä on teidän lasten suosikkeja ja mitkä aikuisten?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti