torstai 25. tammikuuta 2018

Muovailumassojen kunkku Mad Mattr

Lapset saivat joulupukilta yhteisenä lahjana Mad Mattr massaa, joka on siis jotain kineettisen hiekan sekä muovailuvahan välimallia. Massaa voi ostaa pelkkänä massana tai sitten pakkauksessa, jossa on mukana esimerkiksi muotti, jolla voi tehdä legopaikoita.  Voin myöntää, että lapset eivät olleet ainoita, jotka innostuivat leikkimään tällä massalla! Itse oli varmasti ihan yhtä innostunut.


Parasta massassa on se miltä se tuntuu. Se on pehmeää ja venyvää, mutta ei märkää eikä niin ärsyttävän murumaista kuin taikahiekka. Ei ainakaan sotke minusta kovinkaan paljoa. Tuota kun venyttää, niin se hassusti katoaa sormien alta ja ratkeilee. Vaikea selittää, mutta facebookin puolella on pieni video, jossa yritin kuvata tätä ilmiötä.


Legopalikoiden tekoon tarvitaan siis tuollainen kolmiosainen setti, jolla niit palikoita putkahtelee ulos ja niillä voi ihan oikeasti myös rakentaa. Ja sitten tuhota rakennelmat ja tehdä palikat uudestaan ja rakentaa jotain muuta.
Lapsetkin osasivat hyvin käyttää tuota muottia kun ensin selitti, että miten se toimii ja saivat muutaman kerran itse testailla.


Ainut miinuspuoli tässä massassa taitaa olla sen hinta ja naurettavan pieni pakkauskoko. Meillä on siis kaksi pakettia. Toisessa on legomuotti mukana ja vähän massaa ja toisessa pelkkää massaa. Hintaa yhdellä pussilla taitaa olla yli kymmenen euroa. Pointsit toki siitä, että tämä ei samalla lailla kuivu kuin esimerkiksi muovailuvaha eli samaa massaa voi käyttää ilmeisesti pitkiäkin aikoja. Ainoastaan roskiin lattialta menevät pikku mutuset kuluttavat massaa. Joissakin pakkauksissa oli mukana sellaisia isompiakin legopalikkamuotteja, jolla sai kerralla useamman palikan. Varmaan löytyy jotain muitakin muotteja? Joko tämä ihana muovialumassa on tuttu teidän perheessä??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti